Witajcie w mojej "bajce "...prawie lato ;)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witajcie w mojej "bajce "...prawie lato ;)

Post »

Spadam kochani do kufni...pichci mi sie gulasz i barszcz ukraiński ....w planach kruche z bananami :uszy

miłego tymczaskiem ;:196

Marysiu masz racje , pewnikiem jakby my sie ruszały w ogródku to nic by nam nie było...ale ja mam deczko zkiepszczony ten mój kregosłup ;:222 Kiedys mi sie wydawało ,ze góry umiem przenosic i nosiłam....wielgasne rzeczy... :roll: Pmietam jak syn sie przechawlał przed kumplami...a moja mama sama szafe przenosi ;:306 ...i teraz mam za swoje ...chyba.Biedna twoja główka ,mam nadzieje ,że szybko ci przejdzie ;:168
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dorotko mam nadzieję, że bóle kręgosłupa miną, że to nic poważnego ....zdrówka ;:196
Widzę, że dziś zaplanowałaś bardzo kuchenny dzień.... ależ pyszności przygotowujesz :D Kruche z bananami??? nigdy nie jadłam ;:oj podrzucisz przepisik w wolnej chwili???
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dorotka, zdrówka życzę ;:196
Mój gulasz wyszedł super, Twój na pewno będzie przepyszny. Ja mam jeszcze na dzisiaj, więc od gotowania odpoczynek, ale zaraz jadę po produkty i biorę się za sałatkę jarzynową :)
Dobrych Andrzejek!
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ja też o sałatce myślałam, bo dawno nie było, a ja muszę ten chlebek bananowy w tygodniu upiec, bo to dobre było ;:333
dość lenistwa ..... idę coś zdziałać ;:306
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga..ja kocham kruche ciasta i tarty ;:173 .To kruche z bananami własny wymysł...na potrzebę chwili ...bo moje dzieciaki kochają banany...machnęłam ostatnio i wyszło super...tylko dodałam trochę wiśni z konfitury dla wyostrzenia smaczku i na to pierzynka z białek z dodatkiem budyniu cytrynowego i kruszonka...i wsio ...tak z głowy ;:130
Agunia...ja tak mam z tym kręgosłupem...tylko udawam ,że nic o tym nie wiem ;:306 Nie mogę po prostu nosić ciężkich rzeczy...a czasem się od tego nie ucieknie :roll: Sałatka jarzynowa ...mniam , tradycyjna czy cóś pokombinujesz :?: Miłego :wit
Marysiu...ja tez pomykam ...jak będziesz miała chwile to daj znać co to ten chlebek bananowy.. ;:173 .u nas wszystko bananowe przejdzie...ostatnio myślę o tym twoim bananowym carry... ;:173
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Hej dałabyś jakiś przepis na ciasto kruche, które zawsze się udaje? Syn narzeka, że monotematyczna w wypiekach jestem :)
Polecam Nimesil na wszelakie bóle "życiowo-kostne"
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Dorotko poniedziałkowe bry :wit
Gdzie się podziewasz?
Mam nadzieję że z kręgosłupem wszystko ok...to część ciała z którą nie ma żartów...trzyma wszystko w pionie jak to mówi mój eM.
Łoś....z chęcią bym zobaczyła jak wygląda ;:224
Uściski ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Keetee pisze:[jak będziesz miała chwile to daj znać co to ten chlebek bananowy.. ;:173 .u nas wszystko bananowe przejdzie...ostatnio myślę o tym twoim bananowym carry... ;:173
proszę :
Chlebek bananowy
Składniki:

3 lub 4 dojrzałe banany, rozgniecione
1/3 szklanki roztopionego masła
3/4 szklanki cukru (można dać mniej, chlebek jest dość słodki)
1 roztrzepane jajko
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
1 łyżeczka sody oczyszczonej
szczypta soli
1,5 szklanki mąki pszennej
W przepisie tym nie trzeba używać miksera. W dużym naczyniu wymieszać roztopione masło z rozgniecionymi bananami. Wmieszać cukier, roztrzepane jajko, wanilię. Na końcu dodać mąkę wymieszaną z sodą i szczypta soli. Wymieszać.

Piec przez godzinę czasu w piekarniku nagrzanym do 170°C, w formie keksówce o wymiarach 10 x 20 cm.

można dodać trochę więcej sody dla pewności; ja daję też posiekane orzechy włoskie i cukier brązowy zamiast białego, jak mam. no i zwykły cukier waniliowy, bo ekstrakt ciężko dostać. Jest prawie tak dobry jak ciasto czekoladowo-bananowe
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Obrazek

Dorotko,ja wczoraj umyłam prawie wszystkie okna na dole,pozmieniałam firany,została mi garderoba i łazienka,a w nocy nie mogłam sie przekręcic .Muszę zrzucić ze 20 kg żeby ten kręgosłup mniej bolał.
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

A to na zimę Kawiarnia Keetee zamknięta? Wstajemy, tłum głodny kawy do drzwi się dobija :)
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

No właśnie, otwierać! Kaaaaaawyyyyyyyy ;:oj
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 gru 2008, o 11:54

Post »

dzień dobry kaaawy ,ja też poproszę :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dorcia znowu Cię wcięło?
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Dorotko ja bez Twojej porannej kawusi to pracować normalnie nie mogę ;:224
Gdzie jesteś ;:303
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jesteście wspaniałe..wspaniali ....normalnie cudowni ;:97 zawiesiło mnie i zadumałam się nad różnymi sprawami...ale jak weszłam ...to aż mi łzy poleciały... ;:4
Normalnie ciesze się ,że was mam...choć większości na oczy nie widziałam...ale czuję was bardzo blisko ;:4
Pózniej odpisze...po mam trochę wirówkę....muszę obrobić chatę i lecieć...ale bardzo sie ciesze ,ze zajrzałam do was na chwile...dodajecie skrzydeł ;:167

Ewciu W witaj kochana, ja tez jestem chyba monotematyczna z tym kruchym....bo je to można na milion sposobów... zamyśliłam się nad przepisem , bo zawsze je na oko robię...Więc :
daję 3 szklanki mąki ,margarynę albo masło, łyżka gęstej śmietany, cukier waniliowy ,3/4 szklanki cukru,4 żółtka- zagnieść szybko.ja zagniatam a z części pozostałej ...tego co sie nie wgniotło robię kruszonkę :uszy
No więc to zagniecione , kroję np na plastry i wylepiam formę i dziurkuje widelcem ,podpiekam do zrumienienia , na to można juz co chcesz tam...ja wykładam piane z białek (+ budyń +2 łyżki cukru)na to jakieś owoce wg fantazji kucharza i kruszonka...i piec znowu...aż się zrumieni :wink: .można jeszcze zrobić smużki z polewy czekoladowej ... ;:173
Można tez ciasto zamrozić i zetrzeć do formy ;:108 Zawsze wychodzi
Aguś bardzo mi miło ,ze wpadłaś do mnie ,nawet nie masz pojęcia jak bardzo ;:196 Ten łoś kosztuje 60 zł ...jest czerwono - drewniany,,,tzn kolor drewna...fajny ,jak będę to postaram ci się go pyknąć... :uszy Niestety jeśli chodzi o kręgosłup...to badziewiak ...kiszka...boli mnie do tej pory ...
Marysiu dziękuję za chlebek, wydaje się ,ze to prosta robota ...to trzeba będzie machnąć moim bananowym potworom ;:172
Małgoniu...dzięki za tego cudnego kociaka i ptaszynę Wiesz... miałam kiedyś taka cudna papużkę falistą ;:173 Kochana odwaliłaś kawał solidnej roboty...przy tobie to jestem kawał lenia :oops:
Monia...ja tez mam przyzwyczajemie pic kawkę z wami...ale to wciaga ...juz jestem ,dziękuję kochana ,ze wpadasz , ranny ptaszku ;:196
Kasia i ty na głodzie kawowym biedaku byłaś ... ;:168 Jutro ci machnę porządne late na przeprosinki ;:333
Pat...sorki,ze odbiłaś się od drzwi...jutro otworze na czas...przynajmniej się postaram ;:196 Nie gniewuniaj się ;:168
Effciu kochana , mam nadzieję na kawusię wspólną jutro ;:4
Marysiu ...no tak na chwilkę się zawiesiłam myślowo... :uszy ale już jestem , bardzo się ciesze ,że wpadłaś na chwilkę
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”