Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Miłeczko faktycznie teraz ogrody aż kipię od kwiecia :D

Aniu dziękuję Ci bardzo, to naprawdę miłe, że tak sądzisz, że podoba Ci się ;:196 Jednak mam kilka takich miejsc, które nie do końca mi ,,leżą,, i muszę przesadzić kilka roślinek :D Ale to nie będzie jakaś wielka rewolucja, tylko niewielkie zmiany.... :D

Eluniu ja też bardzo je lubię, teraz pozbywam się wysokich irysków, a na ich miejsce chcę posadzić jeszcze kilka odmian floksów .... szczególnie marzy mi się czysto biały, bo takiego nie mam.... a jest cudny :D

Agatko cieszę się, że podobają Ci się :D teraz ogródek nieprawdopodobnie uperfumowany .... i lilie i floksy..... zapach ciągnie się daleko.....

Izuniu dziękuję ;:196 Mam nadzieję, że wszystko dobrze się ułoży ;:167

Miłeczko wiesz ostanie lata wcale nie mam problemów z floksami.... są pięknie ulistnione do samego dołu....ale teraz właśnie pomyślałam, że może się zdarzyć , że złapią mączniaka, a niektóre kępy są posadzone na pierwszym planie..... ale jeśli się tak zdarzy że złapią choróbsko to będą brzydko wyglądały na przodzie rabatki..... muszę na wszelki wypadek im coś niższego posadzić w nóżki....

Przemku dziękuję za sugestię, ale to niestety nie Stargazer ..... jego mam i on jest różowy, a ta lilia jest bordowa z białym obrzeżeniem...... i taka gruba....jakby nawoskowana.... no piękna jest 8-) jak dla mnie dużo ładniejsza od Stragazera ...

Justynko tak to jest właśnie z gustami, że zmieniają się, ewoluują..... to czego nie lubiliśmy teraz kochamy a bywa i odwrotnie :lol: Lilii w dom nie toleruję..... właśnie przez zapach..... ostatnio dostaną musiałam trzymać w łazience, bo cały dom przesyciła swoim zapachem, aż mnie głowa bolała.... na powietrzu zupełnie co innego....
Moje floksy to same popularne, stare odmiany, nie mam żadnych nowości.... Ale teraz zwolni mi się troszkę miejsca po wysokich iryskach to zechcę dosadzić kilka odmian :D

Maryniu u mnie na szczęście wszystko w porządku, była wichura i ulewny deszcz, ale nie było nawałnicy..... musiało gdzieś być w pobliżu..... nawet nic o tym nie wiem, zaraz zobaczę wiadomości..... Dziękuję za troskę ;:196

Aniu cieszę się, że podobają Ci się ;:196
Kochana bardzo Ci współczuję, że zostaniesz sama.... wyobrażam sobie jakie to dla Ciebie trudne, u mnie pełen dom ludzi, a ja przeżywam wyjazd mojej ukochanej córuni straszliwie ;:145

Na dobranoc kilka widoczków z ogrodówkami w roli głównej..... bukietówki jeszcze czekają na swój czas....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mam jeszcze rok, by się do tego przygotować. Choć nie wiem, czy to w ogóle jest możliwe... Na razie pracuję nad nią, by przyzwyczaić ja do myśli, że trzeba wracać do domu co tydzień :D M.in. dlatego wzięłam psa. Tak czy siak, nie mam wyjścia.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu a córunia daleko się wybiera od domku ??? Ode mnie do Warszawy 4 godziny jazdy, ale Ona już zapowiada że będzie co weekend w domku, a i ja raz w miesiącu w Waw-ce :D Tak,że będziemy się często widywały.... przynajmniej na początku 8-) :lol:
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Do Krakowa :D To mniej więcej 100 km ode mnie, więc da rady być co tydzień. Oby tylko chciała...
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Agnieszko słyszałam że przez Włodawę przeszła jakaś okropna burza .
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu u mnie wszystko w porządku, po prostu był silny wiatr i ulewa, ale żadnej nawałnicy, musiało coś być gdzieś w pobliżu, nawet nie miałam o tym pojęcia....
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

U mnie upał, ale na noc zapowiadają deszcze, zobaczymy. Agnieszko pięknie kwitną Ci hortensje. Lilie rzeczywiście obłędnie pachną, ale ja to lubię, chociaż w sypialni bym nie trzymała.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie tylko duszno i parno nic się nie działo złego w pogodzie , ja mam floksy czysto białe ;:196
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p
Od: 5 gru 2011, o 16:10

Post »

u mnie też upał, ani kropelka nie spadła :cry: Agnieszko hortensje masz przepiękne ;:167
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Aguś całkiem blisko Ciebie przeszłą nawałnica. Okuninka najbardziej to odczuła, a to przecież tylko kilka kilometrów. U mnie dość krótki deszczyk , pół godzinki i kilka razy grzmotnęło. ale solidny i podlał nieżle. Na te dwa dni upału wystarczy. We wtorek ma znowu popadać. Choć ostatnio tak jest , że jak w prognozach o deszczu mówią to go nie ma , wczorajszej burzy nie zapowiadali. ;:306 ;:306
Moja córcia do Kutna przeniosła się, prawie 400 km. Początkowo co 2 miesiące bywaliśmy u siebie , teraz rzadziej. ;:202
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Agnieszko jeszcze nic nie wykukałam, ale miałam szwunk do pracy i wcześniej usnęłam, dzisiaj mam dzień prawdziwie wypoczynkowy więc na pewno coś wypatrzę :lol:
A moje ostatnie refleksje zdjęciowe to koniecznie więcej białych lilii muszę mieć, bo te zeszłoroczne chyba zeszły ;:306 no i floksy, przesadzić z cienia i poszukać nowe kolorki, bo to ulubione rośliny :lol: variegaty stale nie mają kwiatków :wink:
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Aguś, zazdroszcze deszczu!!!! U mnie okropiczna susza :roll:
Ogrodówki śliczne :D
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wspaniałe hortensje. Ja tez marze, zeby popadało. Najlepiej teraz bo ten upał jest nieznośny :?
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justynko u mnie dziś upał niesamowity.....a na dodatek duża wilgotność po wczorajszej ulewie.... tak, że na dworze ciężko wysiedzieć..... tak, że niedzielkę spędzamy w domku :roll:

Eluniu to Ci zazdroszczę 8-) bo mi się marzą..... takie czysto białe są przepiękne..... zresztą jak i wszystkie inne 8-) :lol: Uwielbiam te kępy kwiecia, a do tego ten zapach.....

Polu u mnie wczoraj solidnie podlało.... ulicami płynęły rzeki ..... jestem naprawdę zadowolona , bo ogród był już nieprawdopodobnie suchy....
Cieszę się, że hortensje podobają Ci się... w tym roku kwitną naprawdę ładnie :D

Tadziu tak myślałam, że musiało to być w Okunince..... tam zawsze są największe nawałnice w moim rejonie, jeziora przyciągają chmury i bywają tam prawdziwe pogromy....
U nas też solidnie podlało, sucho już było niesamowicie, mimo tego, że ostatni czas był zimny nie padało wcale..... ale już roślinki napiły się do woli :D
Współczuję że córcia jest tak daleko..... pewnie bardzo za sobą tęsknicie..... ;:167

Marysiu fajnie, że dziś masz czas porozglądać się ;:196
Lilie białe są przepiękne, szczególnie polecam Ci Casablankę jest zjawiskowa....a jak pachnie ;:oj No i z zółtym gardziołkiem Garden Affaire- niesamowity kolos..... i z czerwonymi kropeczkami Muscadet....równie zjawiskowa jak poprzednie :D
Floksy variegaty chyba w ogóle mniej obficie kwitną niż zwykłe???

Reniu u mnie też sucho było niesamowicie.....ale wczoraj solidnie podlało i naprawdę mnie to cieszy....bo rośliny były omdlałe.....mimo podlewania...
Część ogrodówek w tym roku wyjątkowo strojna :D

Mariolu u mnie dziś też niesamowity upał, a do tego duża wilgotność powietrza po wczorajszej ulewie i jest jak w saunie.... nie do wytrzymania..... niedzielę spędzamy siedząc w domu :roll:
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Witaj niedzielnie :wit U mnie od rana burza, popadało, ale już wychodzi ;:3 i robi się duchota.
Pozdrawiam - Justyna
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”