Storczyki Callanthe :)

Zablokowany
Callanthe
1000p
1000p
Od: 19 mar 2013, o 17:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Storczyki Callanthe :)

Post »

Jeszcze 15 stron do zapisania ;:306 Jeszcze trochę czasu :lol: Muszę wymyślić dobry wstęp ;:306
Pozdrawiam, Pati :wit
Moje storczyki: cz. I II
sprzedam
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54

Post »

Do 90-ciu chcesz dociagnac? ;:oj To jak będę chciala Twoj watek od poczatku przeczytac to mi tydzien zejdzie :;230
Callanthe
1000p
1000p

Post »

No zobaczymy jak to wszystko wyjdzie :D może nawet później założę nowy wątek jak nie będzie co pokazywać po powrocie, bo mój kochany będzie zbyt opiekuńczy ;:306
sprzedam
Callanthe
1000p
1000p

Post »

Magdzia, taką dzisiaj spotkałam w LM, ale też jedna jedyna stała ;:108 Może u Ciebie uda Ci się dorwać podobną :wink:

Obrazek
sprzedam
Awatar użytkownika
Magdzia
500p
500p
Od: 30 lis 2012, o 08:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzięki Pati ;:196
Śliczna jest ;:oj Takiej jeszcze nie widziałam.
W ogóle jak sobie pomyślę ile jest jeszcze tych storczyków, które bym chętnie widziała u siebie, to się zastanawiam gdzie ja je pomieszczę ;:224
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54

Post »

No faktycznie slodka :D
Callanthe
1000p
1000p

Post »

Życzę Ci abyś taką u siebie znalazła ;:333 gdyby nie jutrzejszy wyjazd to mogłabym po nią skoczyć, to nie problem, ale niestety obawiam się, że do czasu mojego powrotu ktoś się na nią pokusi ;:222 więc obyś u siebie taką znalazła ;:215
sprzedam
Awatar użytkownika
Magdzia
500p
500p
Od: 30 lis 2012, o 08:23

Post »

Dziękuję bardzo ;:196 Ty teraz myśl o wakacjach i pięknej Chorwacji :D Nic się nie martw. Nie spotkam jutro, to innym razem :D Mam już tyle storczyków, że teraz mogę spokojnie czekać, aż spotkam tą jedyną/tego jedynego, która/który zawita ze mną w moim domku :D W zeszłym roku sporo ładnych storczyków było też na jesień, więc się nie martwię :D
Awatar użytkownika
kinga0044
50p
50p
Od: 18 cze 2009, o 16:21

Post »

Witam, bardzo dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.

Widziałam zdjęcia Twoich storczyków - są przecudne ;:138 :D

Pozdrawiam :)
Pozdrawiam:)
Kinga
Storczyki=> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=64508" onclick="window.open(this.href);return false;
Callanthe
1000p
1000p

Post »

Dziękuję Kingo za odwiedzinki i zapraszam częściej :wit
sprzedam
Darka89

Post »

Witaj Pati!
Ty szczęściaro! Takiego pięknego Magicala dorwałaś ;:138 ;:138
Po prostu gratuluję :tan
Życzę teraz owocnego kwitnienia na obu pędzikach :D
Lolivette
500p
500p
Od: 21 cze 2013, o 17:05

Post »

Magdzia pisze:Dzięki Pati ;:196
Śliczna jest ;:oj Takiej jeszcze nie widziałam.
W ogóle jak sobie pomyślę ile jest jeszcze tych storczyków, które bym chętnie widziała u siebie, to się zastanawiam gdzie ja je pomieszczę ;:224
Mozesz u mnie :;230
Callanthe
1000p
1000p

Post »

Witam Was Kochani po dwutygodniowej przerwie :wit Tęskniłam za Wami i zżerała mnie ciekawość co u Was :)

Przez ten czas co mnie nie było moimi kwiatkami zajmował się mój mężczyzna 8-) Żadnego kwiatka nie uśmiercił, a wręcz zaczęły im rosnąć nowe listki i korzonki. Oczywiście część z nich przekwitła co było do przewidzenia :) Uschły także pędy niektórym, ale nie które otwarły nowe kwiatki i zaczynają kwitnąć :tan

Zacznę od pokazania Wam mojego Phalaenopsis Magical, który pięknie się za klimatyzował i nie zrzucił żadnego kwiatuszka :heja Dwa nowe pędy mu rosną, nie stanęły w miejscu ;:138 Otwarły się także pączki, jednak jeszcze nie wszystkie

Obrazek

Obrazek

To jest niespodzianka w pełnym rozkwicie. Kwiatuszki ma malutkie, takie w typie multiflory ;:224 Nie ma ich za dużo, ale są bardzo urocze :lol:

Obrazek

Obrazek

Tego storczyka Wam jeszcze nie pokazywałam, a jest najstarszy z całej kolekcji :) Myślałam, że ma zieloną warżkę, ale jednak ma żółtą ;:173 Taki zwykły biały, ale zobaczcie jak będzie obficie kwitł na jednym pędzie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bordo rozkwitnięty już w całości na odbiciu z oczka, rozwija się najnowszy pączek na nowym pędzie :heja

Obrazek

Reanimek w keramzycie ładnie wypuszcza korzonki i cały czas rośnie nowy liść :lol:

Obrazek

To jest miniaturka w słoiku. Trzyma się nieźle, nie zauważyłam żadnej pleśni i wypuszcza nowy listek ;:215 Niestety nie ma jeszcze żadnego korzonka, a nawet nie widać żeby szykował jakiegokolwiek :roll:

Obrazek

Obrazek

I miniaturka, jedyna którą przesadziłam sama do sphagnum. Wypuszcza nowy liść i jak widać chyba jej dobrze w nowym podłożu ;:138 Listek jest malutki ale bardzo sztywny i gruby

Obrazek

I nowe listki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dzisiaj byłam w Auchan i LM tak jak obiecałam Kamie i Dusi i żadnych Magicalów, ani Piccolo niestety nie było ;:185

Za to oglądałam Dendrobium ciemnofioletowe w kwiaciarni, bo mi się spodobało, ale cena to 45 zł więc stwierdziłam, że jak na pierwsze moje Dendrobium to odrobinę za dużo ;:131 Miło widzieć i śledzić wasze wątki ponownie i pozdrawiam wszystkich odwiedzających ;:168 Teraz idę czytać i nadrabiać forumowe zaległości :)
sprzedam
x-f-us
Konto usunięte na prośbę.
Od: 28 wrz 2010, o 11:06

Post »

Callanthe pisze: Przez ten czas co mnie nie było moimi kwiatkami zajmował się mój mężczyzna 8-)
Nie ma sprawy Pati ;:196

Stęskniłaś się za storczykami, a one za Tobą, tak ładnie kwitną ;:333
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

Kurcze Pati musisz obcałować szczodrze swojego faceta bo świetnie zajął się Twoimi pociechami :tan Pięknie Ci to wszystko ruszyło a najbardziej zazdroszczę korzonków na reanimku.. mój Liodoro ciągle jeden króciutki, niby rośnie ale chyba 1mm na miesiąc ;:219 wsadziłam go do słoika ale niestety ma za dużo starych elementów które pleśnieją, więc znów jest w keramzycie. Jeden korzonek się jeszcze przebijał, ale gdy opadł liść okazało się, że korzonek jest cały czarny i nie dał rady się przebić ;:124 Widzę jeszcze drugi wzgórek z którego nic się nie rozwija, więc pewnie to samo :( Nie wiem co źle robię, może niepotrzebnie kąpałam storczyka w całości co jakiś czas..
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”