Aprilkowy las cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Aprilkowy las cz.3

Post »

Oj ja też cieszę się z piąteczku, ale paczka z roślinami w drodze i szykuje się pracowity weekend. Byle tylko pogoda dopisała, to będzie super.
Na jednej rabacie mam już wygłaskane, łącznie z posadzeniem tulipanów w doniczkach, te co wykopałam niedawno, równając teren.
Mam nadzieję naszykowac CI w niedzielę paczkę, więc na wtorek szykuj się z listonoszem. Na jaki adres słać: dom, praca? POdeśłij dane na PW, proszę ;:196
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Magdo, też to zauważyłaś? Czemu mi nikt wcześniej nie powiedział ;:223
Teraz nie dość, że mam bajzel w różnorodności roślin bo nie umiem się pozbyć zbieractwa (bo nie nazwę tego kolekcjonerstwem :;230 ) to jeszcze w ramach jednego rodzaju roślin mam pięć rodzajów różnistych sadzonek. Totalny rozgardiasz, jak ja tego nie lubię ;:124

Marzenko, mój piąteczek też pracowity a i sobota będzie taka. Niestety u mnie deszcz zapowiadają. Nie jest mi to na rękę bo w niedzielę goście i liczyłam na posiedzenie na tarasie, ognisko i takie tam.
Paczuszkę poproszę do firmy, nie wysyłałam adresu? Zaraz wklepię. ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jolu, i mnie kryzys pokrzyżował plany. Ale liczę na nastepny sezon.
Aleś mnie skomplementowała :oops:
Bardzo mi miło ;:196
A Was też zapraszam ponownie
To, że u Ciebie nie widać gdzie się kończy rabata a gdzie zaczyna dla ogrodnika nie ma znaczenia. On wszystko zauwazy :D
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu,nie martw się bardzo ,że namieszałaś,nikt nie jest na początku fenomenem ,trochę więcej się urobisz ale da się to poprawić,całe życie człowiek się uczy i jeszcze popełnia błędy,pozdrawiam
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu, mam sporo do nadrobienia, więc pozwolisz że tylko zaznaczę mój chwilowy powrót i wrócę do wcześniejszych stron. Co Ty tam nowego knujesz, co :lol: ?
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak spotkanie, pewnie pełno inspiracji i pomysłów...
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Z racji mojej towarzyskiej natury ;:306 ......
Wczoraj, przy okazji zakupów w pewnym centrum handlowym, które w sumie zeszły na plan dalszy ;:306, zobaczyłam urocze królestwo Aprilki.....
Panowie sobie pogadali o swoim, my o swoim. Wszyscy byli zadowoleni :;230
Tyle tytułem wstępu....
Zdjęcia - mam nadzieję - powiedzą więcej o tym charakterystycznym i iście "wakacyjnym" miejscu do życia. Niepowtarzalna absolutnie atmosfera ogrodu :!: , którą stworzyła Jola, przy pomocy B ;:173 i pięknie, naturalnie ukształtowany teren - o! tego akurat absolutnie nie spodziewałam się zobaczyć ;:oj ;:215,
Za zgodą właścicielki, kilka ujęć.....
Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

i różyczki ;:167 ;:167 ;:167
Obrazek Obrazek

Tworząca się różanka i miejsce wypoczynku na planie koła.....jak to będzie już gotowe, to.... ;:167
Obrazek

I przemyślane, powiązane ze sobą detale, na które Aprilka szczególnie zwraca uwagę ;:333 i wiele, wiele piękności.....których nie sposób wyłapać jednego popołudnia...

np, takie: ale to już znamy i wiemy.... ;:215
Obrazek Obrazek

Jola, czas na zasłużone brawa ;:215 ;:63
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

No Joluś, ogród widziany innymi oczyma niż Twoje - cudny. A Ty wciąż na niego narzekasz. Masz cudny leśny swój mały świat i już TYYYYLLLLEEEE udało się Tobie zrobić. Brawo ;:138
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Justi, świetna relacja!
Jolu, zasłużone brawa :) Przy tak dużym ogrodzie efekt jaki osiągnęłaś naprawdę robi wrażenie.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justynko dziękuję Ci za zdjęcia z ogrodu Joli. Nowe spojrzenie, inne ujęcia i ogród znany a jednak inny.
Jolu, no i czemu Ty nam mówisz, że Twój ogród dopiero powstaje? Przecież zdjęcia nie kłamią. Wszystko wygląda jakby rosło nie rok czy dwa a conajmniej 5. To Twoja zasługa. Pięknie powojnik obrósł Ci drewutnię, chyba sama się nie spodziewałaś takiego efektu? Kącik wypoczynkowy extra. Ogród pierwsza klasa ;:108
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Jola jest perfekcjonistką - naprawdę, może dlatego.... ;:306
Jola, cudnie masz i musisz już przestać narzekać na swój ogród! W takich ciężkich warunkach tyle udało Ci się stworzyć ;:180

Aprilko,
Jest mi tak miło, że mogłam ten ogród zobaczyć i że pozwoliłaś mi go pokazać ;:215
Pozdrawiam
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Justi ;:166 ileż komplementów...zarumieniłam się. Bardzo dziękuję.
Twoje zdjęcia fantastyczne, nie wiedziałam że mam tak ładnie :D
Spotkanie było oczywiście za krótkie jak na nasze możliwości ;:306 i przemiłe. Spotkały się dwie gaduły, co o roślinkach mogą godzinami ;:224 Choć starałyśmy się nie zanudzić naszych ślubnych. Oni zresztą szybko znaleźli wspólne tematy...i nie zauważyli naszej dłuuuugiej nieobecności przy stole.
Dostałam bardzo cenne rady od fachowca ;:180 no i oczywiście roślinki jakie lubię.
Pogoda była wymarzona na delektowanie się naturą ;:3

Margo, to teraz musisz do mnie przyjechać z rewizytą. Zobacz jaką Justi zrobiła mi reklamę ;:333 Zupełnie inny, ciekawszy ogród niż na moich fotkach.
Marto/Koziorożec, większość błędów w ogrodzie pochodzi z czasów gdy o ogrodnictwie nie miałam pojęcia. Teraz patrząc na inne ogrody wiem czego chcę (podobno) i teraz tylko sił i czasu potrzebuję żeby to poprawić.
Lulek, fajnie że jesteś. A co do knucia, to wina Marzenki/Sosenki bo już nic nie miałam robić jesienią. No parę różyczek zamówiłam....
Marzenko, spotkanie świetne, czas minął przyjemnie i niepostrzeżenie. Za szybko niestety. Pogoda dopisała wspaniale. Cenne rady otrzymałam i zamierzam skorzystać ;:333
Justynko/gl, niedoskonałości jest masa, do przeróbek pracy na cały sezon. Sporo zrobiłam ale do zamierzonych efektów droga długa. Wiadomo, Justi też wybierała ładniejsze miejsca do fotografowania i jest wyrozumiała dla mnie bardzo.
Agnieszko, dziękuję. Nie jest źle ale żeby posiedzieć i się podelektować to jeszcze chwilka :lol:

Justi jeszcze raz ;:cm
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Ja tez się zachwycam Twoim ogrodem w ujęciu Justi ;:oj co nie znaczy, że się nie zachwycam i bez tego :D
Taka perspektywa z punktu widzenia innej osoby jest niezwykła...pamiętam też ubiegłoroczne zdjęcia mojego ogrodu wykonane przez moich forumowych gości...również mówiłam, że nie wiedziałam dotąd, jak mam ładnie :)
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Jolcia, oj nieładnie nam tutaj kit wciskać co do wyglądu ogrodu ;:209
Spojżenie innymi :shock: daje super pogląd. Tobie to może i coś nie pasi a to wygląda dobrze
Okrąg się tworzy, mebel stoi także tylko polec i się napawać :D
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Strasznie podoba mi się spojrzenie Justyny na Twój gród .
Wiedziałam , że masz ładnie , ale nie że aż tak ;:224
Pozdrawiam :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”