Ogródek Robaczka cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 6

Post »

Brrrrr...nie chcę tronu nawet w takiej oprawie ...zimowej ...nie zmarzłaś Kasiulko ?Wolę krzesełko w letniej odsłonie ...pod palmami też nie szczególnie ...ale w jakiejś dżungli , to mogło by być ;:224 .
Na nartach jeździłam ....lata świetlne temu .... ;:224 ...teraz pewnie na czterech literach bym szusowała ;:306 .
Pozdrawiam Cię bardzo ...cieplutko ... ;:196
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Kasiu, , a ja oczywiście wbrew powszechnie panującej opinii powiem, że wolę fotki z Austrii. No bo to Austria, prawda? Nawet wiem (chyba) przed którym schroniskiem. Kasiu, a byłaś kiedyś z mężem we Włoszech czy Francji na nartach? Tam jest zupełnie inaczej - jest słońce prawie zawsze i w słoneczku można się opalać bez problemu nawet w styczniu. No ale nie w stroju... w stroju to m marcu ;:108
Fotka na tronie super - ;:108 i powinna być podpisana "Właściwa osoba na właściwym miejscu"
Ale rozumiem Cię doskonale, że nie podzielasz pasji męża. Właśnie to, że jesteśmy tak różni sprawia że świat jest różnorodny i interesujący, a nasze ogrody mimo, że tak od siebie się różnią, to wszystkie są piękne.
Pozdrawiam ;:196
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Ale się fajnie bawisz Księżniczko ;:306 pasuje Ci to miejsce :D
Popieram takie wybory a za słońcem to już tak niesamowicie tęsknię ;:3

Aż musiałam wójka Googla zapytać o tą psiankę ;:306 nigdy takiej roślinki nie widziałam. Czytałam że zimą to ona musi mieć 10-15 stopni a Twój garaż nie jest ogrzewany ;:131 Jaka tam jest temperatura? bo u mnie też nie ogrzewany i zawsze tylko 5 stopni cieplej niż na dworzu, więc temeratury minusowe nie są wyjątkiem.
Mam nadzieję że jednak psianka przezimowała, bo bardzo ciekawie wygląda. :wit
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Wczoraj przejrzałam swoje zapasy nasienne i przeraziłam się. Sporo tego ;:oj , ale to jeszcze z tamtego roku jak kupowałam wszystko co mi się podobało ;:14 . Wysieję gdzie się da. najwyżej będzie "cyrkowo" jak to Twoja projektantka kiedyś stwierdziła :wink: .
Miłych Walentynek ;:167
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

A gdzie Ty sie podziewasz? odliczanki brak, cieplych zdjec brak ... no rozpuscilas sie nam jak dziadowski .... :twisted: :wink:
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

No ryli nie ma Kasi... :roll: u mnie dzisz była na kawce :wink:
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Kasiu, jak podlewasz krążki? od góry czy lejesz wodę na dno pojemnika?
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Kasiek i ten lodowiec i te palmy to wspaniała odskoczni od codzienności która u nas jest szara i ponura, no i pozostają śliczne wspomnienia. ;:215
Ale ogród w promieniach ;:3 chyba najpiękniejszy. ;:215
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U Ciebe rzeczywiście jest już wiosna? Bo nie mogę w to jakoś uwierzyć.. przynajmniej po tym co ja widzę u siebe za oknem. :evil:
Zimowa wycieczka wspaniała- jednak nic nie zastąpi zapachu róż i innych roślin latem, a co dopiero zapach wiosny... My ciepłolubni to wiemy ;:108

Walentynkowo ;:167 ;:167 ;:167
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Dziewuszki moje kochane, nie wyrabiam czasowo...jak siadam na Forum po pracy i chcę coś poczytć to lada moment jest północ i na własny wątek czasu nie wystarcza :roll: Przepraszam, że mniej się odzywam... ale jestem z Wami i zaglądam w każdej wolnej chwili ;:131

Jagódko, to zdjęcie na lodowcu było robione w maju ;-)) Jechaliśmy do Toskanii i zatrzymaliśmy się na jeden dzień w Austrii, więc nie jestem "zimowo" ubrana, ale nie było mrozu.. :lol:

Obrazek

Asiu, masz rację, to Austria, miejsce nazywa się tak:

Obrazek

Zdjęcia nie oddają uroku tego miejsca, ale mam jeszcze coś dla Ciebie ;:196

Obrazek

A nieco niżej było tak...
Obrazek

M jeździ po Europie w różne miejsca na narty, ja w tym czasie raczej okupuję leżaczki i spa ;-))
April :wit Co do psianki to sama mam obawy...w moim garażu podobnie jak u Ciebie, więc warunki chłodniejsze od zalecanych, ale...cuda się zdarzają. Oliwka, którą zostawiliśmy w donicy na zewnątrz ;:124 cały czas zielona.. ;:224
Marzenko, siej ile się da, najwyżej rozdasz ;-)) Walentynki dla mnie dzień jak co dzień, kocham Mojego M tak samo każdego innego dnia ;-)) Ale ulegamy szaleństwu i świętujemy ;-)) A jak Tobie minął dzień? Ja dostałam truskawki :lol:

Obrazek

Obrazek

Jule, jestem :wit Do 1 marca zostało....15 dni! A zaraz, już po północy...czyli 14 :tan yyy...już po pólnocy ;:202 Pobudka za niecałe 6 godzin... ;:145
Dorotko, u Ciebie jestem codziennie ;:168

Iwonko majowa, leję wodę do pojemniczków z krążkami na dno i zraszam też od góry ;:108
Majeczko, wspomnienia najcenniejsze ;:170 Dziękuję, że zaglądasz ;:196
Konwalio, wiosenka tuż za zakrętem, choć pokazywałam niedawno pierwsze symptomy i jest ich coraz więcej... ;:65
Masz rację, ogród latem to uczta dla wszystkich zmysłów..już nie mogę się doczekać tego spektaklu kolorów i ferii zapachów ;:197

Dobranoc :wit

ps. do adminków - przepraszam, że nadużywam limitu stron w wątku...jutro postaram się o założenie kolejnego wątku i poproszę o zamknięcie tego... ;:182
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Jestem pewna, że cuda się zdarzają. W zeszłym roku była okropna zima-mróz bez śniegu. Wypadło mi po niej 12 róż (siedem rosnących od lat u mnie), a Marselisborg przez nieuwagę pozostawiona bez kopca przezimowała bez szwanku :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

robaczek_Poznan pisze:
M jeździ po Europie w różne miejsca na narty, ja w tym czasie raczej okupuję leżaczki i spa ;-))
Czyli każdy ma to na co sobie zasłużył. i tak powinno być :;230 .
Dziękuję bardzo za fotki ;:180 . Góry uwielbiam w każdej odsłonie....
Ale najważniejsze, że do wiosny coraz bliżej ;:138
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Przepiękne góry, choć dolina też niczego sobie :wink: U nas jest dokładnie odwrotnie: to mnie ciągnie do rozrywek ekstremalnych, a eM to by najchętniej na leżaczku przesiedział moje szaleństwa :D

No i jak wszyscy Twoi wierni czytelnicy, czekam na nowy wątek: pewnie znowu jakieś wystrzałowe zdjęcia ogrodu szykujesz :wink:
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Truskaweczki dostałaś? M dba o Twoją linię :lol: Mój przypomniał mi że były latarenki (kupione wcześniej) i dostałam ogrooooomną czekoladę. Może on woli puszyste ;:306 ;:306 ;:306 i tak daje mi to do zrozumienia. No ale ja szczpła to już byłam :;230

Bajeczne zdjęcia z Austrii. Kocham ten kraj, szczególnie Wiedeń, w którym przez pewnien czas studiowałam. Kiedyś marzyła mi się nawet przeprowadzka ale M powiedział kategorycznie nie. Nienawidzi niemieckiego ;:306.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kasiu, pozdrawiam już prawie weekendowo i prawie marcowo (14 dni zleci jak z bicza strzelił ;-))
Ja także jestem w niedoczasie, gonię własny ogon (a często także psi), podpieram się nosem, znużenie zimą dodatkowo dobija czasem pojawiający się dobry humor. Optymistycznie śpiewające rano ptaki utwierdzają mnie w wierze, że wiosna jednak się za moment pojawi... wytrzymamy :)
Góry cudowne, ale jak wiesz, ja preferuję letnie widoki i czekam na nie z utęsknieniem :)
Pozdrowienia!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”