Florą malowane

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Florą malowane

Post »

Piłka jest na 5ym przecudnym zdjęciu boskiego ogrodu ;:138 ;:138
Zdjęcia ;:215 OGRÓD ...BRAK MI SŁÓW ;:180 ;:180
IDEALNE OBRZEŻA ;:180 wszystko wychuchane,wypielęgnowane,soczyste ;:77
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit
To zdjatko jest cudne ;:108
a_nie pisze:[

IzaTwoje maczki kalifornijskie są podobnego koloru co moja pozłotka, to mamy podobne ostre, kontrastowe połączenie. Spodobało mi się i pozwalam się jej siać wkoło szałwii, gdzie indziej piele.
Obrazek
To ta pozłotka ??
Piękne kwiecia u Ciebiesą i piękne masz i wielkie ostróżki ;:333
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

Witaj Alu :wit

Czy dziś Twoje święto ? Czy masz imieninki ? A może obchodzisz dopiero 21 ?

Tak czy inaczej, ściskam Cię serdecznie, życząc samych najpiękniejszych kwiatów w Twoim niezwykłym ogrodzie !
By wszystko pięknie rosło i zachwycało tak jak do tej pory :D
Kochana, pomyślności i wielu słonecznych dni !

Obrazek
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

KOCHANA Mufko Imieniny mam w kwietniu, ale tymi życzeniami sprawiłaś, że zrobiło mi się ciepło na serduchu. ;:196 Jestem po trochu twoją imienniczką, bo na drugie mam Maria i urodziłam się w marcowe święto Maryjne.
Jaką róże mi sprezentowałaś? Czy to Munstead wood, którą mam na swojej niespełnionej liście?
Anabuko1 Podoba CI się, to jesteśmy z tej samej gliny. Tu na forum dowiedziałam się, że dzielimy się na te które mają duszę błękitno - fioletowo-różowo - biało - szarą i na te które preferują odmiany żółci, pomarańczu, czerwieni. Jakieś studium psychologiczne można by na ten temat napisać ;:7
Ostróżka nie moja tylko mojej mamy. Ja jeszcze nie mam, ale wszystko przede mną. Zdjęcia, które podpisuję elam ,to właśnie z jej działki.
Asma DRUGI MEDAL ;:77 , ty to masz refleks i oko ;:215 . Co tym razem za nagroda?- moją szybko przyrastającą skalnicę już masz, a zresztą wybierzesz sobie sama jak przyjedziesz.
DALSZY ciąg mundialowego konkursu już wkrótce.
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Asiu zażycz sobie aby Ci upiekła ciasto z rabarbarem ;:306
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

drewutnia pisze:Asiu zażycz sobie aby Ci upiekła ciasto z rabarbarem ;:306
Nie ma sprawy może być ciasto, tylko po odbiór nagrody trzeba będzie przyjechać.
A gwiazda MUNDIALU tym razem w żurawkach (tu-Palace purple)

Obrazek

Żurawki, żuraweczki, tiarelle poznałam i pokochałam m.in. dzięki temu Forum. Cenię je za to, że są różnorodne, kolorowe, nie chorują, zdobią cały rok, łatwo się rozmnażają, łatwo je przesadzić. Wielość odmian powoduję, że można realizować zapędy kolekcjonerskie. Ja mam już ponad 60 odmian.

Obrazek

Jako pierwsza była Stormy Seas, którą uszczknęłam w zaprzyjaźnionych ogródku.
Obrazek

Lubię zestawiać je kontrastowo:
Obrazek

Na wyróżnienie zasługuje duża żurawka o ciepłych barwach i zamszowych liściach -Southern Comfort
Obrazek

Chociaż u tych roślin zdobią przede wszystkim liście, są i o odmiany o pięknych kwiatach.
Cherry Cola ma piękne rdzawe kwiaty
Obrazek

Żurawki niczym znaczki mają swoje serie. Zadowolona jestem z serii Miasta. To żurawki o dekoracyjnym kwitnieniu. Z niej mam Shanghai, Rio, Paris, Hollywood, Gotham, Milan , Vienna.
Tak kwitnie Shanghai
Obrazek
Tak Milan:
Obrazek
Ładne czerwone kwiat ma Hoolywood, a Rio przepiękne duże liście
Obrazek

Trochę zawiodłam się na serii malarze. Kupiłam Picasso, Renoir, Gaugin. Zdecydowanie odbiegają u mnie wyglądem od tego co widziałam w Internecie i słabo rosną. No ale zobaczymy, może jeszcze pokażą co potrafią zmalować.
Obrazek

Najlepszym malarzem okrzyknęła bym Delta Dawn, o każdej porze roku maluje inny obraz.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Alu :wit
Ale piękne odnianki żurawek masz ;:215 ;:167
Ja też je Lubię zestawiać kontrastowo,bardziej wówczas widać ich koorek,urodę ;:108
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Alu :) masz obłędną kolekcję tych żurawek. ;:oj
Nawet nie wiedziałam, że są takie serie z nazwami miast i malarzy.
Miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
elam
100p
100p
Od: 28 paź 2012, o 12:31

Post »

Alu
aż tyle odmian żurawek? też je lubię dlatego z przyjemnością obejrzałam ogrody, które mi polecałaś, Igi i Agness. Ogrody te są piękne i rośnie w nich dużo roślin, które znamy, lubimy i mamy w swoich ogrodach. Wędrując po ogrodzie Agness czasami miałam wrażenie, że wędruję po swoim ogrodzie.
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Żurawek też mam trochę :roll: W zasadzie przestałam kupować, ale wiosną nie oparłam się Herkulesowi i posadziłam-ma krwiście czerwone kwiaty :D W ogóle lubię kwiaty żurawek, wszystkie mi się podobają. Największy sentyment mam do Sweet Tea, nie mam pojęcia, dlaczego.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

A ja mam pytanie co rośnie na brzegu rabaty przed żurawkami, czy to rozchodnik? :roll:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

Szaleństwo żurawkowe ;:215
I bardzo ładnie je pokazujesz :!: Wszystkie nazwane :!:
Ja tez lubię kontrastowe zestawienia i pozorny bałagan w ogrodzie ;:108
Pozdrawiam,
Slawek
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Ja tez lubię kontrasty,nawet na jednym kwiatku.Rabatka z żurawkami bardzo mi się podoba nazwy odmiany masz inne ale niektóre podobne do moich.Choć pewnie mają różnicę ale to tylko pasjonat potrafi ocenić :roll:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Fantastyczna kolekcja żurawek, a Delta Dawn niesamowicie się zmienia!
Podobają mi się te rośliny, ale nie aż tak żeby je kolekcjonować. Oglądać bardzo lubię :lol:
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zbliżają się wakacje.
W naszym ogrodzie w związku z tym krąg karmnikowo-ogniskowy, zamienił się w basenowy.
Obrazek
We przedwczorajszy ciepły wieczór nastąpiła jego tegoroczna prapremiera. Wczoraj niestety chłodno i nie dało się tego powtórzyć.
Obrazek

Kończy się rok szkolny - to czas podsumowań i powtórzeń.
Wiele się tu nauczyłam. Poznałam wiele roślin. Spotkałam wspaniałych zielonozakręconych forumowiczów, których rośliny pojawiły się i w moim ogródku. Przykładem mogą być pięciorniki bylinowe od Izy (izaziem) ;:196

Obrazek
Obrazek
Marysiu (Maska) Ja załapałam tu wirusa żurawkowego, ty różanego. Ciągły kontakt z różanomaniakami, powoduję że i mnie ten wirus atakuje. Rolę szczepionki spełnia jednak wizja szkodników, chorób grzybowych, przemarzania i innych problemów które różom towarzyszą.
Kilka jednak róż zakupiłam m.in. od forumowej Gloriadei. W moim chłodniejszym klimacie rozwkwitła dopiero pierwsza róża, w której zakochałam się będą w ogrodzie Ignis05 - chippendale. Nie wiem czy szczepionka będzie skuteczna, kiedy rozkwitnie reszta. :pogon

Obrazek

Krysiu(Ignis05) Są żurawkowe serie! Wiem jeszcze o serii Planety (mam Venus i Marsa) oraz orzeźwiających napojów (SODA), z której żurawki mają listki przypominające kolor napoju, a kwiatki musujące bąbelki- z tej mam do zaserwowania wiśniowa colę (Cherry Cola) i piwo korzenne(Beer Root). Nie ma jak marketing ;:304
Aniu (Anabuko1)Wiem, że lubisz żurawki, podziwiałam Twoją żurawkową nagrodę. Samę rarytasy.
Mamuś (elam) Ty masz więcej tylko nie policzyłaś. Tu Twoje Georgia Peach, Marmelade i Midnight rose. .
Obrazek

Ewa (ewamaj66) Herkulesa kupiłam właśnie na targach w Renku i od wspaniałego Bylinowego Raju. Spodobał mi się ten jego wytarty kolorek. Podobny wytarty efekt ma Berry Fizz i poplamiona Midnight Rose. Tolerujesz u siebie siewki czarnuszki-ja też.
Obrazek
Obrazek

Aniu (Lady-r) Tak to najzwyklejszy rozchodnik, którego po kwitnieniu będę musiała znowu mocno przetrzebić, bo opanował by cały ogród.
Obrazek
Obrazek
Sławku(slanka-flora) Bałagan u mnie często nie jest pozorny tylko rzeczywisty. Właśnie z taką zabałaganioną irgą walczy mój M. Zwróć uwagę, lornetka zawsze w pobliżu czy ty jako członek OTOPu też tak masz?
Obrazek

Ewo (drewutnio) Wykopałam dla Ciebie duży odrost Kolkwicji chińskiej. Wstępnie umawiałam się z Krysią na 18 lipca -kiedy dzieciaki są na kolonii, może też przyjedziesz.? Chyba że wolisz zabrać swoją dzieciarnie, to znajdziemy termin kiedy i moje będą w domu.
Mam do Ciebie pytanie czy znasz nazwę tej zielonej żurawki, która dostałam od Ciebie, kwitnie pięknie na biało, więc nie Lipstic. Drugą, analizując podane w Twoim wątku nazwy, dopasowałam do amerykańskiej Dales Strain, do tej zielonej nic nie pasuję.
Ostatnio zainteresowałaś się ptaszkami, to dla Ciebie dzwoniec, który robi sobie gniazdko w stróżującym przy naszym wejściu modrzewiu.
Obrazek
Obrazek
Ile razy w tym poście pojawiła się mundialowa piłka?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”