Ogród Ewy - początki
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród Ewy - początki
Oj Ewuniu każdy z nas jeszcze coś dosadza z cebulowych, a przerwy to norma w scenariuszu życia!
Muszę na wiosnę w tej firmie coś zamówić, bo tyle osób ją zachwala! Niestety już parę razy zamawiałam cebule droższe niż w B i okazywało się, że to pomyłka więc w tym sezonie kupowałam w B przynajmniej straty nieduże.
Muszę na wiosnę w tej firmie coś zamówić, bo tyle osób ją zachwala! Niestety już parę razy zamawiałam cebule droższe niż w B i okazywało się, że to pomyłka więc w tym sezonie kupowałam w B przynajmniej straty nieduże.
Marysiu ja w Biedronce usłyszałam,że były 2 godziny
Kupiłam kilka kompletów w Lidlu,ale cena nie była powalająca.Teraz po wsadzeniu będę czekać na efekty.Mimo,ze dałam siatkę głodne gryzonie mogą sobie z nią poradzić
Kiedyś czekałam na śnieg,aby móc na nartach pojeżdzić,a teraz czekam na wiosnę i grzebanie w ziemi.Zobacz jak się priorytety zmieniają

- drewutnia
- 1000p
- Od: 1 gru 2011, o 13:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mi się właśnie podobnie pozmieniały priorytety
Ewo dobrze,że jesteś!
Ewo dobrze,że jesteś!
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
Marysiu stęskniłam się za Wami 

- mar33
Myślę,przecież po takim długim okresie milczenia będzie o czym pisać 

Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
To jeszcze mozna sadzic cebulowe? to może gdzies kupie narcyze?
Pozdrowionka Ewciu
Pozdrowionka Ewciu

-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Hej Ewcia....a co Ty nas tak zostawiasz ...no....
Cebulowe mozna sadzic...ale ja juz chyba nie zdaze dosadzic tych czosnków, miałam podjechac do Liroya zobaczyc czy przecenili i nie wyrobiam sie ciagle

Cebulowe mozna sadzic...ale ja juz chyba nie zdaze dosadzic tych czosnków, miałam podjechac do Liroya zobaczyc czy przecenili i nie wyrobiam sie ciagle

Marysiu o czym pisać
, nic ciekawego się nie dzieje.Powoli wracam do pionu i energii przybywa
,szkoda, że tak pózno- jak zima za pasem
Ewuniu można sadzić.Marysia Mar33 mi podszepnęła i nawet napisała gdzie kupić
Dorotko wcale Ci się nie dziwię ,że nie masz czasu.Dni mijają bardzo szybko.
Śledzę Twoje zakupy różane
Oj szalejesz 

Ewuniu można sadzić.Marysia Mar33 mi podszepnęła i nawet napisała gdzie kupić

Dorotko wcale Ci się nie dziwię ,że nie masz czasu.Dni mijają bardzo szybko.

Śledzę Twoje zakupy różane

- gajowa
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No to i ja trafiłam na Twój wątek - czyli jeszcze jedna Ewa do kompletu
Widzę, że bardzo dużo zrobiłaś w ciągu roku. Będę Ci kibicować, bo też jestem dość młodą ogrodniczką...minęły 3 lata, od kiedy kupiliśmy domek z ogrodem i sadem...i też od początku remontuję dom i ulepszam ogród. Mój ogród wprawdzie nie był pusty, ale było bardzo mało kwiatów, dosłownie kilka róż, trochę cebulek, do tego parę kwitnących krzewów (rododendrony, azalie), a poza tym same iglaki. Miałam o tyle lepiej, że były już rozrośnięte i stanowiły dobre tło dla kwiatów, które sadzę trzeci rok bez opamiętania. A głównie róże - tu widzę podobieństwo między nami - niedługo dociągnę już do setki (taki był plan).
Aha - mam sporo nasion cynii (miałam w tym roku bardzo ładne) i aksamitek - mogę Ci wysłać, gdybyś chciała i w ogóle chętnie się podzielę różnymi kwiatkami

Widzę, że bardzo dużo zrobiłaś w ciągu roku. Będę Ci kibicować, bo też jestem dość młodą ogrodniczką...minęły 3 lata, od kiedy kupiliśmy domek z ogrodem i sadem...i też od początku remontuję dom i ulepszam ogród. Mój ogród wprawdzie nie był pusty, ale było bardzo mało kwiatów, dosłownie kilka róż, trochę cebulek, do tego parę kwitnących krzewów (rododendrony, azalie), a poza tym same iglaki. Miałam o tyle lepiej, że były już rozrośnięte i stanowiły dobre tło dla kwiatów, które sadzę trzeci rok bez opamiętania. A głównie róże - tu widzę podobieństwo między nami - niedługo dociągnę już do setki (taki był plan).
Aha - mam sporo nasion cynii (miałam w tym roku bardzo ładne) i aksamitek - mogę Ci wysłać, gdybyś chciała i w ogóle chętnie się podzielę różnymi kwiatkami

pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Ewciu no teraz to już nie posadzę tak zasypało, że drogi na działkę nie odnajdę. Ogarnęło mnie lenistwo i zamiast działać przed świetami to po ogrodacj łazikuję. Miłego Ewciu 

Witam Ewuniu w moich skromnych progach
Miło Cię gościć
Podobnie jak Ty troszeczkę zaszalałam na jesień z różyczkami.Teraz się martwię czy przetrzymają zimę
/Mówią o zimie 100 lecia/Twoja różanka jest już tak imponująca,że troszeczkę zazdroszczę.Oczywiście pozytywnie
Ogród planowałam zacząć urządzać w przyszłym roku.Zdawałam sobie sprawę z kosztów,jednak pod wpływem forum nieśmiało zaczęłam na wiosnę .Oczywiście nie obeszło się bez błędów
Różyce zamówione na All okazały się totalnym niewypałem
Remont w domu skończony,mogę miesiące zimowe poświęcić na lekturę forum i wiosenne plany.
Ewuniu oj dosypało i przymroziło
Lenistwo nie tylko Ciebie ogarnęło
Ja sobie tłumaczę,że jeszcze czas
Piękne ogrody są ciekawsze niż przygotowywanie do swiąt

Ewuniu oj dosypało i przymroziło

Piękne ogrody są ciekawsze niż przygotowywanie do swiąt

- mar33
Ewuś nie strasz zimą stulecia bo znów z ogrodu znikną co ciekawsze okazy i znów od nowa trzeba zaczynać 

Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
Marysiu ja nie chcę straszyć
Daleko mi do tego.Słyszałam co mówili w telewizji.To oni straszą ,zresztą mnie też
Ja już mam dość zimy/a jeszcze się nie zaczęła/.Jestem stworem ciepłolubnym ,a pod wpływem forum kretem ogrodowym

Ja już mam dość zimy/a jeszcze się nie zaczęła/.Jestem stworem ciepłolubnym ,a pod wpływem forum kretem ogrodowym