Moje roślinki... apus.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje roślinki... apus.

Post »

O tak, żagwiny, serduszki, no już by mogła być wiosna, cudowności Basiu życzę na ten Nowy Rok :wit
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Byłam dzisiaj na stronce B R i trochę roślinek mi sie spodobało :;230 Chcę mieć szarotkę, bo widziałam ją u Marysi i zachciało mi się ;:306 Tulipanowy raj juz niedługo obejrzymy w ogródkach ;:108
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Marysiu, dziękuje. Niestety już jej nie będzie na wiosnę. Wykopałam cebule, trzymałam w drewutni i jesienią okazało się, że jakiś zwierz je zjadł ;:306
Tobie też wszystkiego dobrego! ;:196 ;:168

Iwonka1, dziękuję bardzo i Tobie też wszelkiej pomyślności w 2017 roku! ;:168 ;:196 Żagwin rośnie w gorących miejscach bez problemu, tworzy takie poduchy... U mnie jest na skarpie skalniak, więc ma schodki ;:224

Iwonka - iwona0042
jeszcze ze 3 miesiące i zacznie się wioooosna! :tan Tobie też Iwonko wszelkiej pomyślności ;:196 ;:168

Jadziu
, szarotkę miałam, ale gdzieś mi znikneła... czyżby ją coś wciągnęło?! ;:306 Ale chętnie bym ją zaprosiła jeszcze raz do ogródka.
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu kiedyś już miałam szarotkę i wybyła sobie teraz muszę dopytać Marysi w jakich warunkach ja posadziła niziutkie floksy też zaproszę do siebie .No cóż trzeba trochę zakupów zrobić bo jak to tak nic nie kupować jak wszyscy szaleją Kurcze to trochę żal ;:306
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Basiu..wiosna bez nowości to stracona wiosna. :uszy . Już za chwileczkę, już za momencik...zacznie się zakupowe szaleństwo, jak ja to lubię. ;:306
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Tak, tak, już całkiem niedługo będziemy kupować, choć co roku obiecujemy sobie, że już nigdy nic więcej.
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Basiu witaj. Ja również życzę Ci wiele radości i samych dobrych dni w nowym roku.

Przyjemnie popatrzeć na wiosenne wspomnienia, zwłaszcza gdy za oknem -20 i skrzący się śnieg. Nic to jednak za 3 miesiące ;:65 ;:65 wiosna :!: :!: :!: i piękne widoki na żywo ;:63 ;:63 . Śliczna serduszka, że o innych nie wspomnę. Rozmarzyłam się ;:173
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja na razie nic nie oglądam w sklepach ogrodniczych... :roll:

....ale może zacznę ;:306 ;:306 ;:306

Jadziu, u mnie rosła w pełnym słońcu, ale mam wrażenie, że po którejś zimie zwyczajnie jej nie było, oczywiście skapnęłam się bardzo późno, bo posadzona była w lekkim buszu.

Zuziu,
ja mam czasami wrażenie, że zachowujemy się jak hazardziści... więcej, więcej... więcej... ;:306
No ale cóż.
Musze sobie rozplanować kilka rzeczy, może jakiś trawnik trzeba będzie zerwać, żeby kosiarki nie eksploatować... :;230

Wandziu, w sumie, to jeszcze kawałek stycznia i luty, który nam szybko przeleci, bo przecież lekko skrócony i heeejaaa ;:215 Trzeba będzie coś zasiać i ustawić na parapecie, żeby nie było nudno.
Może sobie heliotrop posieję, sadzonki trochę drogie... ;:224

Daysy, dziękuję i Tobie też wszystkiego najlepszego! ;:196 ;:168
Oj taaak... wspomnienia dają ciepło. Ciekawe jak zniosą te mrozy nasze róże. U mnie wczoraj nad ranem temperatura spadła do około -26! ;:202
Mam dla Ciebie nasionka dziwaczka.

Lato w pełni!!! :heja
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Basia.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

zachowujemy się jak hazardziści... więcej, więcej... więcej... ;:306
Coś mi świta w głowie ;:224 .....Zaraz, przecież ja tak mam ;:223 A potem latam po całej działce i zastanawiam się gdzie to wszystko posadzić? I w końcu najbardziej na tym korzystają znajomi, bo większość im wydaję. A latem okazuje się, że i tak posadziłam wszystko za gęsto i znowu mam busz.
Ale ten typ, tak ma i choćbym się starała jak nie wiem co, to już tego nie zmienię. Poza tym co to za przyjemność posiać tylko tyle ile się potrzebuje?

Piękna różyczka z pierwszego zdjęcia :tan
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko skąd ja to znam... ;:306
Zawsze wiosną rozpaczam, że moje rondo (duża, owalna rabata na środku ogrodu), taka pusta a potem w środku lata wysadzam tę "pustkę" ;:306 Albo wejdę do jakiegoś dużego marketu budowlanego, do części ogród i jak widzę ta nasionka kupuję, kupuję, kupuję... bez ładu i składu... I gdzie to wszystko wysiać?

Ta róża to Camppasion.
Pozdrawiam, Basia.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Basiu, - Ty jeszcze nie zaczęłaś nawet się rozglądać po sklepach a mnie się już udało poczynić kilka skromnych zamówień. Ale obiecuję, że wyłącznie są to te musowe zakupy, żeby mi potem nie zabrakło tego co na prawdę potrzebuję.
No to szaleństw w budowlanych marketach Ci życzę :tan Zawsze jakaś śrubka się przyda, a że się kwiaty czy ich nasiona do tego jeszcze dokupi, to szczegół. ;:306
Wszystkiego dobrego!
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Basiu a ja robiąc nową grządkę, przyrzekam sobie że żadnego buszu! tu będzie grzecznie i porządnie...potem przychodzi codzienność i w sezonie jest jak jest...po mojemu :;230 :;230
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Basiu piękne tulipany w słońcu dodają nam energii. ;:215 Dziwaczek taki nakrapiany śliczny, ;:oj miałam tylko jednokolorowe. Zimno nam trochę, :D śnieg przysypał róże, z pewnością aktualne mrozy im nie straszne. Też omijam z daleka sklepy z nasionami. :wink:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu no cóż zakupy to nasza specjalność a jeszcze jak komuś da sie parę naszych roslinek to myślimy ,ze miejsca jest sporo do obsadzenia .Niestety tak jak Marysia pisze nie będzie luźno tylko znów ciasnota od nowa :;230 Podziwiam mojego brata za ład i porządeczek na ogródku, a u mnie jak zwykle buszowato .Jednak jak wracam do siebie to wiem ,ze jestem w domu wśród moich róż :;230
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Basiu - sklepy ogrodnicze, te internetowe mają już bogatą ofertę. Warto z niej skorzystać, więc nie zwlekaj!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”