Majka 411 - róże 2011 cz.2

Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Majka 411 - róże 2011 cz.2

Post »

Majeczko, bardzo ciekawa inspiracja... jeśli Edence ma towarzyszyć róża, to tylko w zestawieniu jak na zdjęciu 6... jeśli inny gatunek kwiatów, to clematis jak na zdjęciu 3.
Ale to tylko moja subiektywna opinia :)
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Ty ją posadziłaś z Białym Edenem - najbardziej podoba mi się połączenie z fioletem czyli Purple Eden plus tak jak na jednym ze zdjęć - lobelie im podsadzić - ładnie by to wyglądało.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zapomniałam wstawić jeszcze zdjęcia z Eden Rose z Białym Edenem i to co Gosia proponuje to drugie zdjęcie. Załączę oba
http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.180573
http://www.roseraiepilteblin.com/PBSCPr ... ID=4220122 Purple Eden , zostałam uprzedzona, że słonko dla niego nie jest dobre. Posadziłam go w lekkim półcieniu.
Czy mam przesadzać. ???
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Mnie sie Edenka najlepiej z Sweet Pretty podoba :;230 a tak powaznie, to z fioletem jak dla mnie ale to od poczatku mowilam :wink:
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

Ja bym skłoniła się do połączenia z kolorem ciemno-bordowym ale chyba nie z różą,z powojnikiem tworzy ładniejszy delikatniejszy kontrast.Może dlatego,że ja tak mam-zdjęcie z ubiegłego roku bo nie mogę poszukać z tego
Obrazek

ale Ty tu rządzisz ;:3
Awatar użytkownika
Dyskrecja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lis 2010, o 20:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Maju :wit .
Przeglądnęłam wszystkie zacytowane przez Ciebie zdjęcia Eden Rose i najbardziej podobało mi się zdjęcie 4, sam krzew jest cudny i nie potrzebuje aby upiększać go innymi konkurencyjnymi kwiatami, ewentualne drobne kwiatuszki u stóp w zupełności wystarczą, takie jest moje zdanie.
Pozdrawiam, Henia
"Różanka w Sudetach"
Część 3 (Aktualna), część 2, część 1.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Jestem, Majeczko, jestem. No więc ja bym nie rozważała połączeń róża z różą, bo i tak twoje róże rosną niedaleko siebie i nie trzeba im stwarzać różanych uzupełnień. Szukałabym raczej z jakąś mniejszą rośliną towarzyszącą. I z podanych przez ciebie fotek najbardziej przypadła mi do gustu z "jasnym fioletem ostróżki", chociaż akurat na zdjęciu nie są ostróżki tylko naparstnice. Ale ostróżki ponieważ kwitną dłużej, byłyby lepsze od naparstnic. Ja ogromnie lubię wszelkei kolory naparstnic przy różach, ale po piewsze rozsiewają się raczej same, gdzie tylko chcą, i po drugie, nie kwitną długo. :D
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Majka - może zrobić tak jak pisze Aszka - dodać do nich powojnik w kolorze fioletowym - np odmian takie jak - Gipsy Queen, Monte Cassino, Negritanka, Romantika, Warszawska Nike, Polish Spirit, Walenburg. Ja swoją Mme Plantier połączyłam z powojnikiem Warszawska Nike - mam nadzieję że będzie im razem dobrze.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Też skłaniałabym się do powojników lub ostróżek. Ona sama jest wystarczająco piękna i nie potrzebuje róży która będzie z nią konkurować, tylko dodatku który podkreśli jej urodę. Pod warunkiem że będzie kwitła i urośnie na odpowiednią wysokość. ;:108
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Majko, dla mnie 3 fotka od dołu, ale to moja subiektywna opinia. Lubię zestawienie róż z bylinami i kwieciste rabaty.
Moja Edenka po prawej ma towarzystwo Williama Shekspira po lewej Kristall, z tyły kocimiętkę Dragon Blue i ostróżkę, a pod nogami purpurową żurawkę, lawendę i goździk siny.
Zastanawiam się czy kocimiętki nie zamienić na powojnik. :?:
Chociaż nie liczę na jakieś imponujące rozmiary Edenki w naszych warunkach.
Mamy całą zimę na tego typu plany i kombinacje.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Maju połaczenie Eden z powojnikiem super,ale jeśli ładnie się rozkrzewi.Wiemy jaka potrafi być kapryśna ;:108 Ostróżki są również doskonałym pomysłem na tło dla pięknej :D
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

hihihi i wyszo na to, ze... każdemu podoba się co innego i lista zestawień znowu pełna ... do wyboru :;230
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Aszku, slicznie to wyglada ;:180 ;:138
Ja miedzy Mme Isaac-zkami wsadzilam jasniutko niebieski powojnik Hanna i tez mam nadzieje na przyjemny efekt 8-)
Eden-k szt 2i mam posadzone na srodku rabaty - rabate widac z 3 stron. Z jednej strony mam w rzedzie przed - Edelweiss i Princess of Wales, to jest mieszane z The Fairy. Z drugiej strony, mam ciemniejsza Pepite i Knirpsa a miedzy nimi kepe The Fairy.
Z jednego boku koncowego Edenow - blizej siatki jest Sweet Pretty a za nia juz na siatce White New Dawn i New Dawn.
Miedzy Edenami na razie rosnie spora yuka ale jak dostane Lavender Dream, to pojdzie w to miejsce.... jak nie dostane, to bedzie dalej blado :wink:
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09

Post »

Dzięki za podpowiedzi, a co do ej omawianej NN to koleżanka właśnie z Puław wiosną mnie zacznie uczyć oczkować róże i już będzie szansa na zdobycie takiej NN poprzez rozmnożenie:)
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Majeczko mnie już dawno zachwycił Eden piękny rozrośnięty u Ewy obejrzyj go u niej na blogu

http://rozarium.files.wordpress.com/201 ... re-070.jpg
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”