moje ogródkowe zmagania

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: moje ogródkowe zmagania

Post »

Witam Was :wit
Dzisiejszy dzień pod deszczową chmurką się zapowiada, więc roślinki będą miały okazję się napić wartościowej wody :uszy, a potem to już tylko oglądanie i podziwianie, bo po deszczach podobno lepiej rosną i kwitną ;:215
Wczoraj wycięliśmy do końca przemarzniętą olbrzymkę i od razu ładniej rabata wygląda, dokupiłam też powojnika Multi Blue i Jackmanii, ten pierwszy będzie po sąsiedzku z B.Bride, a drugi ma za zadanie wspiąć się po nodze od drewutni ;:108
Mimo deszczu jutro zaczynam wkopywać drugą część bukszpanów do przedogródka (prawa strona), płotek już prawie cały wbity :D

aaaaaa...i hortensja ogrodowa, mimo że ciachnięta przy ziemi zawiązła piękne pączki :tan A ktoś mówił, że w tym roku lipa z kwitnieniem będzie

Renatko wysyłam pw
Jula no może faktycznie to jakaś nowa roślinka była, chyba nie doczytałam ;:223. Spory zagon floksów mi się zrobił i tak sobie myślę, czy jakiś chwast mi się tam nie wplątał. Jak chodzę koło sadu z psami, to bardzo podobne do floksów chaszcze rosną. No nic na razie pielęgnuję, potem najwyżej wywalę :;230 Jak się floks okaże nie floksem
Keetee oj ja też je bardzo lubię, ciekawe czy biały z różowym środkiem mi zakwitnie. To mój nowy nabytek
Kasiu bardzo czekam na kwitnienie róży Aloha, ciekawe czy w tym roku pokaże chociaż 1 kwiatek :roll:. W zeszłym roku posadziłam przed domem Sympathy, myślałam że padła, nawet wycięłam jej pedy, a tu proszę niespodzianka-odbiła od korzenia ;:63
Teraz jest trzeci sezon Twojego ogródka, czy czwarty?
Małgosiu niedaleko mnie jest stragan z wiklinowymi rzeczami i od czasu do czasu zapominam skęcić do domu :;230. Jeszcze mam jeden namiar na wiklinowe wyroby, tam to podobno zawrót głowy. Nie mam na razie czasu na sprawdzenie tego miejsca. Jak coś to mogę Ci kupić i wysłać. No problem ;:209
Iza bardzo dziękuję ;:168. Płotek jest przymocowany do poprzecznych desek, które są przykręcone do metalowych prętów od siatki
Gaciu nie zapytam jak się nazywa, ale jak duża urośnie :;230 :?: Kurde irysy mi zmarniały w doniczce ;:124
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lulka, u mnie trawnik trawnik był założony w lecie 2009, a ogród w lecie 2010..więc w sumie to będzie trzeci ;:173
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zrób zdjęcie tego floksa. Ja tak kiedyś pielęgnowałam nawłoć- bo myślałam ze to będzie floks.
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

lemka77 pisze:Zrób zdjęcie tego floksa. Ja tak kiedyś pielęgnowałam nawłoć- bo myślałam ze to będzie floks.
:;230 ja tez pewnie wyrywam wszystkie posiane a zostawia chwasty a póżniej skarżę się , że nic mi nie rośnie ;:224
Awatar użytkownika
gatita
500p
500p
Od: 15 kwie 2011, o 10:16
Kontakt:

Post »

Madzia :;230 :;230 no to się dogadałyśmy :;230 . Moja ma chyba ze 4 metry i jest w formie raczej kulistej.
A co do irysków, to trudno, nie przejmuj się ;:168
Gatita I,Gatita II
Zapraszam ! Agata
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Bardzo sprytnie ten płotek zamontowany :wink:
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Ja ostatnio pielęgnowałam w ten sposób niezapominajki bo miały pasować do niebieskich i białych bratków. Nawet je przesadzałam żeby symetrycznie rosły. Potem okazało się że zamiast niezapominajek urosło coś białego i strasznie zarastającego co lekko bratki przydusiło. A niezapominajki zupełnie zanikły na tej rabacie mimo że w zeszłym roku było ich mnóstwo :;230 :;230
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja mam znowu przypadlosc niszczenia cebul :roll: Patrze o jakie ladne miejsce, lopatka w ruch i po cebulach ktore w tym miejscu siedzialy.
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Wreszcie znalazłam czas na to, aby w całości przejrzeć wątek, bo zawsze coś tam podglądnę u Ciebie jak odpisuję u kogoś, a jak już zaczynam pisać u Ciebie, to zawsze wyskoczy to "coś" co mnie skutecznie odciąga od kompa. Ogródek przesympatyczny i bajecznie kolorowy. Oglądam u innych te stonowane, piękne, dostojne ogrody, przez chwilę marzy mi się taki u siebie, a potem jednak dochodzę do wniosku, że lato jest tak krótkie aby nacieszyć oczy kolorami przed długim okresem szaro-burej zimo-jesieni, że nie sposób zrezygnować z takiej ilości barwnego kwiecia. Bardzo mi się u Ciebie podoba! Płotek wyszedł genialny, tarasik zachęca aby przysiąść i napić się kawki, fantastyczne zdjęciowe porównania z cyklu "przed i po", no i te "duperele", które pasują u Ciebie jakby stamtąd były od zawsze. ;:oj Bardzo lubię ludzi pełnych pasji i pomysłów, a u Ciebie takich mnóstwo! Jeśli pozwolisz, będę dalej wpadać i podglądać Obrazek
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Jestem na etapie znoszenia do ogrodu "ładnych roślinek" rosnących dziko w pobliżu. Stwierdzam, że jak na dziko sobie radzą, to umnie też przeżyją i póki co zapełnią puste pole. Potem pewnie będę na siebie wściekła, ze naznosiłam chwastów. No ale to będzie później.
Ten kosz z witek brzozowych uroczy. Masz go dłużej, żeby móc jego żywotnośc ocenić? podoba mi się bardzo i może możnaby pleść coś takiego samemu? trochę takich gałązek mogłabym uzbierać i robić sobie... ambitne plany, tylko z czasem kiepsko u mnie.
Awatar użytkownika
julka_
1000p
1000p
Od: 2 lip 2008, o 21:41

Post »

Kochaniutka dawaj jakieś foty :wit
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W reszcie znalazłam trochę czasu. Ostatnio ogarniam chalupe i udało mi sie odgruzowac sypialnie i garderoby moich córek ufffff. Do ogródka lukam przez okno i raz dziennie szybciutko robię obchod. Cieszy mnie to, ze za chwile będę miała za oknem eksplozję kolorow :heja. Zaczynaja sie otwierać paki róż, lilie tez już prawie prawie, a RH co to myślałam ze zapomniał o kwitnieniu jest z tych późniejszych. Właśnie zaczyna olewac sie purpura :D
Cdn....
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Madziu, fajny ten kosz wiklinowy, szczególnie jego kształt, doniczka z petuniami ekstra, co do wykopywania cebul i nie tylko :;230 , to po którymś razie się wkurzyłam i zaczęłam wszystko oznaczać, teraz już mi się to nie zdarza, tam, gdzie etykietka nie ma kopania. ;:185
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niestety muszę pisać na raty, bo jak za długo to sie wszystko ulatnia ;:222
Dzisiaj kupiłam piękna biało niebieska hortensje do donicy :heja
Ziemia jednak została w aucie, niestety nie moim ;:223 Dopiero jutro ja odbiore

.Robaczku w takim razie wielkie uklony, bo na prawdę wyglada dojrzale. Gratulacje, jest to absolutnie wzorowy przykład ogrodu Romantycznego
Ida niestety 2 przesadzone kempy są na 99% nawlocia, reszta to floksy. Jeszcze czekam na ten 1% :;230
Ewa na bank powyrywalam naparstnice ;:124, więc nie jestes jedna. Łączmy sie w bolach ;:162 :;230
Gaciu niebieski iryski aktualne, ale jeszcze kwitną. Żółte ;:222
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iza tak postanowił szwagier, inaczej to sie chyba nie da :idea: byle by sie dobrze trzymal ;:108
April no to fajna niespodzianka :;230. My ogrodniczki pielegnujace chwasty wiemy jakie zdziwko wtedy wyskakuje na fejsie :;230 Coś mi sie zdaje, ze ja takie zalicze ;:124
Jula mnie sie jeszcze chyba nie zdarzyło, albo nie zauwazylam :;230
Lukrecjo miło cię goscic ;:cm. Mnie sie marzył wiejski ogrodek, kolorowy mix.kwiatowy. Kiedyś mi śwital srodziemnomorski klimacik, ale to nie moja bajka jednak. pracuje jeszcze nad ukwieceniem tarasu. Bardzo mnie to cieszy, ze podoba ci sie kawałek swiata, który tworze. :;230
Sosenko donice wiklinowa mam kilka tygodni, więc cieżko powiedzieć. Ostatnio Kasia/Robaczek wspominała, ze jej sie zaczyna rozpadać, a to jej 3 rok. Jak umiesz wyplesc taki kosz, to wielki szacun. Jak coś wymodzisz to pokaz koniecznie ;:224
Juleczko przez ipada nie dam rady nic wkleic, ale obiecuje jutro z pracy coś wrzucic ;:108
Ilona ja na części tez miałam powbijane znaczniki, ale u mnie psy buszuja po rabatkach jak nikt nie widzi i wtedy znaczniki znikaj ;:131
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”