No i całkiem ładnie u Ciebie, żurawki ślicznie się rozrosły, rozplenica ma piękne kłosy i same rozsiewają się kwiatuszki. Tylko ostrożnie z dzieleniem tej naparstnicy bo to może być tylko jedna ale z rozrośniętą górą.
TOSIA u mnie młodzieżowych naparstnic multum . One sie u mnie rozsiewają a nie zawsze je wyrywam . Niedawno wysłałam wielkie rozrośnięte naparstnice Dorocie a ty masz jedna i już chcesz ją wysyłać . Jak Stasia sie zanaparstniczy to ją potem będzie głowa bolała od nadmiaru tych dzieci. Przyszły nasioka od Izy . Masz porządeczek na działce a dołki już wykopane na różyczki
Tosiu pięknie jeszcze u Ciebie w ogrodzie
moja trawa nie kwitła, ona chyba lubi słonce , a moja rośnie trochę w cieniu.
Tosiu , a Twoja rośnie na słonecznym miejscu ?
Bożenko, ona cały dzień ma słońce. Mam już 4 kępy rozplenicy. Podobają mi się jej kłosy.Delikatne w dotyku i pięknie się barwią. Przesadź swoją w słoneczko, to doczekasz się takich kwiatów.Urwałam parę do wazonu. Pięknie to wygląda.
-- 26 paź 2011, o 09:33 --
Słoneczko u nas wysuwa się. Ja niestety dziś na ogródku nie mogę być.A szkoda!!
Czy nie za szybko przykryłam opuncję szybą?
Tosiu dzięki
tak myślałam , że ona musi rosnąć w słońcu jak były mniejsze drzewka to miała te kłoski, teraz drzewka się rozrosły i nie zakwitła, a szkoda jest taka ładna.
Ale mogę u Was podziwiać
U nas dzisiaj ponuro i pada taki drobniutki deszczyk, ogólnie zimno
Tosiu osłona pomysłowa
TOSIA trochę za wcześnie a okrywanie . Dzisiaj było tak cieplutko ,że dopiero teraz przyszłam z ogrodka . Robilam porzadki przed zimą . Miałaś dzisiaj u mnie być
JAKUCH pisze:TOSIA trochę za wcześnie a okrywanie .
Na okrywanie jest za wcześnie ale nie dotyczy to opuncji . Nie chodzi o okrycie jej przed mrozem tylko o odizolowanie jej przed opadami deszczu tak jak zrobiła Tosia .
A, tam! Do mnie nikt nie zagląda!! Nie bawię się tak ;:99
Jutro wielkie sadzenie Przywiozłam takie:DOUBLE DELIGHT, CASANOWA,PINCK PEACE, FLORA DANICA,FRESIA, JUB.DE MONACO,MARSELISBORG,OLIMPIC PALASE, YELLOW FAIRY, GOLDEN CELEBR.,SCARLET HIT I pnąca klasztorna biała. Ło matko, a ja dopiero 4 dołki wykopałam. Jutro od rana na ogródek.