Miejski ogródek Ani - moje początki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Miejski ogródek Ani - moje początki

Post »

Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku.
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
maja79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 maja 2011, o 17:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aancyk pisze:Cieszę się że do mnie wpadacie ;:168 mimo mojej nieobecności. Ogarnęło mnie lekkie zmęczenie, a pogoda też nie zachęca do prac ogorodowych i skupiłam się teraz na tamtach domowych (a dokładniej instalacji elektrycznej i wodno-kanalizacyjnej wewnątrz domu).

Margo2 dzisiaj lekko okryłam młodą wisterię i hortensję pienną, pewnie na tym się skończy bo już nie zamierzam okrywać magnolii i coniki na pniu, przymrozek w nocy jest od kilku dni więc myślę że to dobra pora bo nie uśmiecha mi się bieganie po ogordzie podczas dużych mrozów. Chociaż z drugiej strony pewnie lepiej później iż za wcześnie :roll:

megi1402 francuską lawendę traktuję jak jednoroczną, bo ta z zeszłego też mi wymarzła (mimo okrycia listkami) i pewnie to samo będzie w tym roku. Mam jeszcze inną odmianę i wydaję mi się że ta ma szansę na przetrwanie, zobaczymy wiosną :wink:

lulka ja też muszę nadrobić forumkowe zaległości bo mam spore tyły. Wianki wypatrzyłyśmy w którymś z magazynów i to była twórczość własna z naszych ogorodowych roślinek i owoców. Cieszę się że się podoba :D

Kilka aktualnych fotek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pięknie Aniu :) ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21

Post »

Dziewczynki dziękuję za życzenia i dla Was także Wszystkiego Najlepszego w Nowy Roku :D

maja79 witaj :wit cieszę się że Ci się podoba i oby do wiosny ;:65

Idę teraz w odwiedziny.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu jakie plany ogrodowe na ten rok?
Ciekawe jak drzewko na tarasie ruszy z kopyta? Pewnie już odrobinę cienia będzie ;:304
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p

Post »

Madziu na ten rok w ogrodzie nie planuje nic szczególnego bo muszę się skupić na razie na wnętrzu domu, a tam pójdą tynki i wylewki więc z kasą będzie krucho. Przy tarasie na pewno w miejsce hortensji wsadzę róże i trochę lawendy i będę chciała dociągnąć rabatę do pergoli. Wiąz na tarasie mam nadzieję przetrwa dzielnie zimę i wiosną musimy mu zrobić stelaż żeby gałęzie rosły trochę bardziej poziomo a tym samym zacieniał większą powierzchnie. Widziałam starszy egzemplarz w ogrodzie w Młodzawach i wyglądał niesamowicie.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To był świetny pomysł z naturalnym daszkiem nad głowa. Wciąż będzie niesamowity jak się rozrosnie.
Remont, teraz tutaj będziesz mogła puścić wodze fantazji. Ja mam fiola na punkcie wystroju wnetrz ;:173
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p

Post »

Madziu mam nadzieję że masz rację :wink: Remont to za mało powiedziane to raczej budowa od podstaw :( Inspiruję się fotkami w necie i zakochałam się w bieli (retro, stara prowansja to moje klimaty). Co do ogrodu to nadal nie wybrałam różyc w okolicę tarasu :roll: chciałabym żeby rosły razem z lawendą, może jeszcze jakiś powojnik. Zapowiadają niezłe śnieżyce i mrozy, chyba muszę okryć wiciokrzew pnący się po ogordzeniu bo nie wygląda ciekawie, a jest zimozielony.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Retro, stara prowansja...to też moje klimaty. Właśnie tak urządziłam i wciąż dopieszczam mój domek. Muszę Ci powiedzieć, że można to zrobić tanim kosztem, a solidnie. Jest trochę babraniny, ale warto. Trzeba tylko wybrać się na starocie

Jeśli chodzi o powojniki, to w tym roku zamówiłam Little Artist dorastający do 30 cm zmyślą o posadzeniu między różami lub koło floksów i liatr-jeszcze nie wiem. Zerknij, bo to jest ładniusi clematisek ;:167 Często lawenda jest sadzona z różą The Fairy.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Lawenda pasuje do kazdej rozy ;:108 co wybierzesz to bedzie dobrze. Jestem ciekawa tego Magdowego malego powojnika, jak sie sprawdzi to bedzie nastepny chabaz do kupienia hihi
Ja posadzilam wsrod bialych roz okrywowych bylinowe Arabelle i jestem ciekawa jak to bedzie sie sprawdzac. Mozna jeszcze wloskie powojniki prowadzic jako okrywowe, tylko trzeba pilnowac, bo lubia wlazic na rosliny.
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p

Post »

Madziu oczywiście przyjrzę się Twojej wybrance i pewnie wskoczy na moja listę :wink: The Fairy mam i nieźle się rozrosły, tylko nie wiem czy mam je ciąć wiosną czy raczej nie (muszę doczytać). Jestem strasznie ciekawa wnętrz Twojego domku, jeśli miałabyś jakieś fotki to chętnie się po inspiruję :D chociaż u mnie to jeszcze daleka droga do wykańczania.

JuleLawendę uwielbiam i na pewno jej sporo dosadzę. Arabelle jest już na mojej liście i mam nadzieję że do mnie w tym sezonie zawita, co prawda miejsca mam już na prawdę strasznie mało, ale takie powojniczki nie zajmują wiele a efekt jest piorunujący. ;:108
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wszystkie okrywowe, rabatowe i wielkokwiatowe tnie sie na wiosne i to dosc ostro. Ja poprzycinalam na 10 cm wiosna i krzaczorki wyrosly bujne i okazale a Lovely Fairy, to terminator normalnie ... niedlugo zarosnie pol rabaty. U mnie z miejscem tez kiepsko a nawet nie kiepsko, tylko miejsca nie będę miala juz nic a nic, jak posadze rozyce ktore mam w gospodarczym.
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p

Post »

Na 10 cm to sporo :shock: ale widocznie im służy więc zrobię podobnie, dzięki. Jakie różyczki przechowujesz w gospodarczym? Będziesz je dawać do ziemi czy w donice?
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, wstawię któregoś dnia na pw zdjęcia wnętrza.

Chwalę się, że kupiłam styrakowca japońskiego ;:224
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p

Post »

Gratuluję nowego zakupu i lecę poczytać co to za cudo :D
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak sie te roze tnie, lepiej sie krzewia - dlatego rabatowki i okrywowe nie sa takie klopotliwe, bo jak nawet przemarznal im pedy do kopca, to spoko, bo tak czy inaczej beda ciete.
Ja juz nie chce mowic ile roz przechowuje w gospodarczym ale z 20 sztuk bedzie :lol: czesc doniczkowych z tarasu a czesc ktore kupilam wczesna wiosna w doniczkach a ktorych nie chcialam przed zima juz wsadzac, bo zle doswiadczenia z jesiennym sadzeniem mam, to czekaja na wiosne i pojda do gruntu.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”