Zamiast czerwonej porzeczki można z powodzeniem dać też białą lub sok z cytryny (co kto ma) i kawałek świeżego imbiru.
Z tym, że ja ścierałem go na drobnej tarce i dodawałem do całości - polecam







 Na szczęście wszystkie wyszły idealnie. Chyba jednak najbardziej sprawdza się metoda lekkiej pasteryzacji. A z przypraw zawsze wkładam gałązkę estagonu, który pomaga zachować twrdość ogórków.
 Na szczęście wszystkie wyszły idealnie. Chyba jednak najbardziej sprawdza się metoda lekkiej pasteryzacji. A z przypraw zawsze wkładam gałązkę estagonu, który pomaga zachować twrdość ogórków.






 )ale znalazłam twój przepis na pesto z pędów kwiatostanów czosnku i jak się pokażą to biorę się za robotę a po zbiorach czosnku będzie pasta.Muszę jeszcze raz przeczytać ten wątek i zapisać co niektóre przepisy aby nie szukać potem.
 )ale znalazłam twój przepis na pesto z pędów kwiatostanów czosnku i jak się pokażą to biorę się za robotę a po zbiorach czosnku będzie pasta.Muszę jeszcze raz przeczytać ten wątek i zapisać co niektóre przepisy aby nie szukać potem. 