Ogródek AGNESS cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.7

Post »

Piękne skalniaczki. Ja w tym roku przymierzam się do przebudowy skalniaka, bo za dużo perzu się w nim panoszy. Kiedy Ty dokonałaś rewolucji, wiosną, czy jesienią?
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Beatko przez lata troszkę się uzbierało, wybór jest ogromny....ale cóż z tego, jak nie ma miejsca na sadzenie :(

Maryniu z tymi kradzieżami to naprawdę masakra :roll: Ale całe szczęście, ze wszystkich Ci nie powyciągali, z tych maluszków porosną takie same piękne i dorodne jak były wcześniej :D

Ewelinko, faktycznie są śliczne. I rzeczywiście niewymagające :D Jedynie jak jakieś zielko w nie wejdzie....wtedy to jest problem. Ja tak raz miałam ze szczawikiem, nie było możliwości go wyrwać. Musiałam cała kępę wykopywać, i każdą roślinkę oddzielnie wysadzać po oczyszczeniu .

Aguś dzięki ;:196

Witaj Haniu :wit Bardzo mi miło, że mnie odwiedziłaś :D W moim ogródku jest faktycznie sporo roślinek, ale wszystkie takie popularne. Ogródek jest taki swojski, kolorowy i radosny- w takim najlepiej się czuję. Mam wiele młodych roślinek i już nie mogę się doczekać kiedy się rozrosną , bo lubię buszowatość 8-) :lol:

Dorotko ja skalniak przerabiałam na przełomie lata i jesieni. Jak zadałaś to pytanie, to musiałam wrócić do zdjęć , bo nie pamiętałam :roll: :lol: Ale kwitła języczka i zaczynały przebarwiać się rozchodniki , wiec odpowiedź znalazłam 8-) :lol:
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08

Post »

Jakie miłe wieści...pierwsza kawa wypita na tarasie :lol:
Jak to, nie ma więcej miejsca na skalniakowe rośliny? Takie maciupeństwa można sadzić nawet w pionie :;230
Pomyśl o tym :lol: Z szacunkiem przeczytałam opis pozbywania się szczawika.
Ja (mądrala :;230 ) przeczytałam w zeszłym roku, że rojniki wolą nieurodzajne podłoże, mają wtedy bardziej okazałe i zwarte rozetki...no i odebrałam żyzności ziemi w donicach, tak, że je zagłodziłam :lol: Ale nie martwię się, nadrobią :lol:
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

a ja się już przyznałam nie mam żadnych rojników, w ogóle z roślinami skalniakowymi to jestem trochę w tyle jeszcze całkowicie do nich nie dorosłam, ale podziwiam i kto wie w tym roku będzie oczko to pewnie zaproszę ich nieco, pozdrawiam
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Rojniki to mistrzowie przetrwania. Zawsze podziwiam, jak ogromną mają wolę życia :roll: Podczas najgorszych upałów, kiedy wszystko inne smętnie obwisa, one radzą sobie zupełnie nieźle. Ja sadzę je wszędzie tam, gdzie nic innnego już nie chce rosnąć.
Aga, napisałaś w czyimś wątku, że piwonie lubią chlebek. Co to znaczy? Czy chodzi może o drożdże?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Vituś wypita, wypita :tan i dziś też będzie, bo jest wspaniałe słoneczko, a mój taras od południowej strony, wiec jest cieplutko, mimo mroziku :D
Skalniaczki maleństwa- faktycznie- ale rozrastają się jak szalone i wtedy już nie zadawalają się odrobinką miejsca 8-) :lol:
Ze szczawikiem walczyłam jak szalona :roll: ale wciąż wyłaził, w końcu juz nie było widać, że to kępa rojników....to była kępa szczawika- śliczne bordowe listeczki z żółtymi kwiatuszkami- coś pięknego ;:224 :;230 ...w końcu pozostało wszystko wykopać i sadzić od nowa po oczyszczeniu :roll:
Twoje rojniczki nadrobią na pewno, może dobrze im zrobi taka głodóweczka.....tak jak organizm człowieka po diecie magazynuje wszystko co dostanie i pięknie powiększa gabaryty ;:224 :;230

Aniu podejrzewam, ze faktycznie jak będzie gotowe oczko i kamienie dookoła ,pojawi się troszkę skalniaczków....a jak będzie to troszkę, to jakoś tak niezauważalnie będą pojawiały się nowe ;:224 :lol:

Wandziu czytałam, ze piwonie bardzo lubią jak podrzuci im sie chlebka. Składniki w nim zawarte bardzo dobrze na nie działają, jako odżywka. Na pewno chodzi tu i o drożdże i o witaminki z grupy B i z drożdży z ziarna. Z tego co wiem , to wiele roślin lubi kanapeczki :wink: dobrze jest pod pomidorki wrzucić 2-3 garści rozmoczonego chleba, i pod borówkę amerykańską :D

.....skalniaczki....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzięki, w takim razie spróbuję z tym chlebkiem :wit
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Agnieszko a czy to nie chodzi z tym chlebem o zakwaszenie gleby :?: ...gdzieś czytałam ze można tez moczyć chleb i podlewać tą wodą,wtedy mniej ściąga się nornice,które do kromy ciągną,ale czy jest coś w tym,tego nie wiem jeszcze nie wypróbowałam u siebie...
Świetne ujęcia maluchów skalniakowych... :D
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
kajbar
200p
200p
Od: 16 lut 2011, o 12:03

Post »

Witaj Agnieszko dziś skończyłam oglądać wszystkie twoje części ogrodu. Masz co pokazać ogród jest piękny ,widać ile serca włożyłaś w urządzenie ogrodu.Ostatnie twoje zdjęcia roślin skalnych są słodkie.A czy z tym chlebem to żart czy prawda

Moj Ogrod
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu myślę, że warto :D

Marylu o zakwaszenie jak najbardziej też :D Jest to fajny sposób do borówki, ale trzeba to częściej robić :D
Z tymi nornicami to nie pomyślałam, ale na szczęście u mnie ich nie ma....moje kociaczki robią dobrą robotę.

Haniu jestem w szoku że przebrnęłaś przez wszystkie moje wątki :shock: Jestem gadułą, więc uzbierało się ich trochę 8-) :lol: Bardzo się ciesze, że podoba Ci się u mnie :D A z chlebkiem to prawda, podobno bardzo dobrze wpływa na niektóre roślinki :D
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit
Aguś - świetne fotki skalniaczków ;:138
Mnie też ten chlebek dla piwonii zainteresował ;:224 nie słyszałam, a sposóch chyba godny wypróbowania :D Dzięki :wit
Awatar użytkownika
Marta_S
500p
500p
Od: 3 wrz 2010, o 12:11

Post »

Śliczne te Twoje skalniaczkowe zdjęcia ;:138 Pięknie wszystko zagęszczone. I już widzę co będzie w tym roku... :wink: a gdzie Twoja pęcherznica? Szukam, szukam i nie widzę :lol:
Zapraszam
Ogród Marty_S
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś z tymi receptami na chlebek to już kilka razy się spotkałam w różnych źródłach, wiec myślę, ze warto :D

Martuś chyba nawet nie zrobiłam jej fotek :roll: :lol: Ale to taki maluch z 3 badylkami, teraz wiosną przytnę i mam nadzieję, że ładnie się zagęści. Mam też straszną ochotę na tę złotą odmianę, bo też jest piękna, ale nie mam miejsca, żeby ja wcisnąć :(
Awatar użytkownika
Marta_S
500p
500p
Od: 3 wrz 2010, o 12:11

Post »

Ale ja chętnie zobaczę to Twoje maleństwo :lol: może być po przycięciu :wink: Nie smuć się, że nie masz miejsca. Za to masz tyle roślinek, że tę złotą możesz popodziwiać u kogoś innego :wink:
Zapraszam
Ogród Marty_S
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Agnieszko zapraszam do siebie na żółto-zieloną pęcherznice,właśnie wstawiłam dla Marty,a bordową tez mam takiego malucha ze nawet nie robiłam zdjęć w zeszłym roku... :D
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”