Nie wiem czy przypominasz Sobie że nasza znajomość forumowa i wymiana postów zaczęła się właśnie od tego storczyka .
Asiu "Morning Joy" pachnie cudownie właśnie z nutką pieprzu ,zapach roznosi się po całym pokoju.
Asiu przepadam za jej zapachem i czekam z utęsknieniem na jej kwiaty. Zapach jej kojarzy mi się z orientalnymi zapachami.
Fiszka z doniczki

Asiu może znasz sposoby oznaczania storczyków na fiszkach zawsze mnie to intrygowało co oznaczają te numery

Kasiu (katarzynka575) stokrotne dzięki , a u mnie oncidium w pełnym rozkwicie i też "wodzi za nos" swym zapachem dlatego zostało wyniesione do innego pokoju by nie mieszać się z zapachem cambri.
Obrazek to orginalna akwarelka storczyka ,akurat ten to Phalaenopsis Stuartiana.
A z tym "napięciem" to uważaj wiem coś na ten temat bo mam ciągłą styczność z nim....( może mąż by je rozładował)

Życzę aby te dwa pędy dogoniły pierwszy jak najszybciej i niech w końcu rozkwitnie...
wierzę na pewno widok będzie wspaniały.....
Kasiu a moje pędy wyglądają tak( bez podtekstów)

Pati (Filigranowa27)- nie wiem czy mogę tak pisać do Ciebie,ale jest mi tak łatwiej gdyż mam córkę Patrycję i bardzo nie lubi jak się mówi do niej całym imieniem- bardzo dziękuję i cieszę się że się Tobie podobają.