Ogródek aleb-azi, część trzecia, aktualna :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek aleb-azi, część trzecia, aktualna :-)

Post »

Neli bo starych egzemplarzy nie powinno się przesadzać tak jak ludzi..... :wink:
Izka faktycznie potęga ten powojnik.
Kiedys mój Pink Markham też tak kwitł, ale w zeszłym roku padł po zalaniu, niestety.
Ważne, że nie masz strat jak w innych ogrodach.
Grażyna.
kogro-linki
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Ależ mi się chce słońca i ciepła... A tu tak między październikiem i listopadem... No, kolory inne, bo soczysta zieleń dominuje :wink:

Joluś - ta sama bajka, tyle,że ten clematis to Willy, jedna z najwcześniej i najobficiej kwitnących odmian, z grupy atragene. Na dodatek mało wymagający... Akurat dla mnie :;230
Pięknie dziś pada... niech pada. Można z czystym sumieniem oddać się zajęciom domowym. A za oknem- niech rośnie. Odnośnie różanego nabytku to, też jestem ciekawa co to za cudo zawitało w ogródku. Wygląda dość solidnie.

Dorotko - clematis faktycznie ma cieplutko, bo większość dnia w słonku. Taka ściana to niezły kaloryfer. Jak się będziesz wybierać w te strony to koniecznie daj znać ;:108 Targi... wysadziłam parę roślinek... sadzonki chyba dwie doby spędziły w doniczkach... Wściekła jestem...

Wiktorio - tfu, tfu przez lewe ramię... Chyba się udało przetrwać lodowe oddechy. Pogawędka z Mariuszem S zakończona Overadmem, Carlem Foresterem i niewielkim miskantem ( dobrze, że nazwa zapisana przez przytomnego sprzedającego, bo rzecz jasna nie pamiętam... ) Pióropusz będzie miał czerwony... jesienią przywdzieje pomarańczową szatę... Na razie jest jednym listeczkiem :;230
Na razie... dalej zimno... i mokro... Nie lubię, wolę suchy mróz....

Nelu - róża niespodzianka... Kiedy zakwitnie - nie wykluczam, że w tym roku... No, góra w przyszłym... Zaraz zobaczę skromne zakupy :;230
Willy faktycznie raczej nie wiele oczekuje od życia... Startował nie nazbyt spiesznie, ale teraz "nabrał ciała"... a właściwie kołtun się zrobił. Powinnam go chyba przyciąć i uporządkować, ale mieszka w nim masa świerszczy czy innych pasikoników... Cały krzaczek gra wieczorem od piewszych wiosennych, do ostatnich jesiennych ciepłych wieczorów - nie mam sumienia cykaczom domu zabierać...
Trzymam kciuki za rekonwalescencję przesadzeńca.

Grażynko - ech, życie... To słowa Neli powstrzymały mnie w ubiegłym roku od przesadzania kilkuletnich powojników z mojej kwaśnej rabaty... Ale za niego chyba bym się nie brała... No i rośnie sobie różowe cudo na tle różowego muru... Mam słabość do zestawień monochromatycznych :;230
Oglądałam szkody w ogrodach... żal patrzeć...
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Był pan Tapir?
Ciekawe jakie róże ma w tym roku na składzie.
Może do nas przyjedzie też w tym roku. :roll:
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Izuniu ale dałaś śliczne zdjątka. A ten powojnik cudowny. I on JUŻ TERAZ taki piękny? Czy mogę poprosić o nazwę? Bo nie mogę się doczytać.... I ewentualnie kilka słów - czy go polecasz, czy nie. Ja potrzebuję jakiś powojnik, żeby kwitł wiosną, a Twój to marzenie.
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Pan Tapir to już przeszedł do legendy :;230 Ciekawe, czy człowiek ów w ogóle wie, jakim wdzięcznym przydomkiem został obdarowany :;230
aleb-azi pisze:Kupiłam na stoisku Pana Tapira jakąś historyczną - sami nie wiedzą co to... ale po raz pierwszy kopana... Hm... ponoć kwiat nie zachwycał... No to kupiłam :;230
Iza, jakoś tak mi do Ciebie to pasuje :) Przygarnąć jakiegoś niedocenianego różanego krzaka, podhodować, by jednak pokazał swoje lepsze "ja" :;230
Dobrze, że fotosik ruszył...Ładnie, ładnie, powojnik tylko jakiś taki mikry :wink: I Ty narzekasz na swoje piaski?!
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuś, myslę, ze pan Tapir nie wie w ogóle, że o nim juz w całej Polsce głośno.
I chyba nie chce wiedzieć. Przynajmniej mamy fajne krzaczki za niewielki grosz.
A jak się dowie, że z niego taka sława to zaraz cenę podniesie jak to gwiazda :;230
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny, a zdradźcie tajemnicę nowicjuszce ;:162 , jak tego p. Tapira namierzyć/rozpoznać/kupić różyczki u Niego.
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 16:38

Post »

Iza jak perukowiec po przymrozkach ? ja nie wiem czy mój bordowy zmarzł , ale na pewno jest bez korzeni , więc się tego już nie dowiem bo dołączył do menu nornic :;230
rojniki również się wyroiły ,u mnie nawet w takich miejscach gdzie się ich nie spodziewałem , nawet nie wiem skąd się tam wzięły , ale niech rosną :wit
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Asiu ...może będzie w Chorzowie za tydzień...to się przekonasz ,że przydomek pasuje do wzburzonej czupryny... :;230
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aaaaa Nelu to już wiele mówi....
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ciągnę męża do Chorzowa, może uda mi się odwiedzić to słynne stoisko...?
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Aniu, wyczekaj na moment jak koło Pana T. będzie niewiele ludzi, bo jakoś dziwnie się denerwuje w tłoku :;230 I jak mu się za dużo pytań zadaje ;:224
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak, to oprócz włosów jego charakterystyczna cecha :D
Jak on chce interesy robić jak taki nerwowy :roll:
Żonę ma za to bardzo spokojną. Trzeba do niej w kolejce się ustawić.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Witajcie mili goście :D

Goś - o Panu Tapirze już opowiedziałam co wiedziałam. Ale towarzyszkę w różanej doli i niedoli ma świetną. Dzwoniłam do nich przed wystawą .... a na wystawie okazało się, że Pani świetnie pamiętała o czym rozmawiałyśmy co mam... i o czym mi zapomniała powiedzieć :D Więc właśnie do niej należy ustawić się w kolejce w razie pytań. I nie sądzę, żeby Pan Tapir znalazł w sobie zrozumienie dla swego wirtualnego imienia lub też zmienił swój sposób prowadzenia biznesu :wink:

Asiu - powojnik w obecnej, jak najbardziej aktualnej postaci. To clematis z grupy atragene "Willy" . Kwitnie bardzo wcześnie, późnym latem zdarza mu się powtarzać kwitnienie, ale bardziej symbolicznie ... no może ciut więcej, niż pojedynczymi kwiatami :;230 Polecam, bo u mnie ma na prawdę trudne warunki a radzi sobie ładnie. Długo startował, ale jak ruszył to na całego ;:138
A co do Pana T od róż, to już wiesz wszystko...

Martuś - no, coś w tym jest... kuszą mnie trudni podopieczni :wink: Ja Ci dam mikry ;:158 (uf.. nie mogłam doszukać się tej uroczej ikonki :;230 ) No... trochę narzekam... Za bardzo :wink:

Marku - roje rojników... spadły na okolicę jak meteoryty... no może gwiezdny pył... Perukowiec żyje i wydaje mi się, że peruczki nie uszkodziły się. Paskudne te nornice :twisted:

Nelu - a.... a ta tajemnicza ciemna ciemna angielka to na 100% Tower Bridge Harknessa...

Aniu Różana - zerknij, to całkiem ładne sadzonki... Ale, Ty chyba już cały ten asortyment posiadasz na stanie... lub posiadałaś :wink:

Dorotko , Gosiu - no, miejcie wyrozumiałość... człek się uwija wśród ciernistych krzewów, jak mucha w smo.... w ukropie. Nie marudzić, kupować i znikać...
Hi, hi... w tamtym roku niezły tłum zrobiliśmy :;230
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

Ależ się popłakałam ze śmiechu czytając o państwu Tapirach :;230 :;230 :;230

Jak będę miała ciężkie chwilę, zajrzę ponownie na 76 i 77 stronę :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”