Rozczochrany ogródek Stokrotki - 2010

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Rozczochrany ogródek Stokrotki - 2010

Post »

dala pisze:100krotko, też słyszałam o Nielsenie, ale chyba bardziej poruszyła mnie wiadomość o śmierci generałowej Andersowej...
Zgadza się, o tym dowiedziałam się po południu... odejście Nielsena, to nie tyle poruszające, co jakoś tak niepasujące do "szablonu"...jak to tak, taki śmiechun i już w wieczności...no wiesz, o co chodzi...trochę podobne odczucie miałam po śmierci Mercury'ego - on w dodatku odszedł stanowczo za wczesnie...

Generał Anders i jego ludzie, również ich powojenne losy, to temat na ogromną produkcję filmową, może się kiedyś jej doczekamy...? Kiedyś czytałam artykuł o dwóch braciach, chłopakach chyba 12 i 14 lat, którzy po traktacie Sikorski - Majski na nogach szli z łagru aby do Andersa dołączyć...jeden z nich chyba żyje, taki życiorys to coś niezwykłego...

Ewuniu, Dorotko - to już się nie martwię ;-) Tym bardziej, że jadę dzisiaj po stroisz :-)

Martuniu, Wintergolda oglądałam, on chyba za mało trochę - zobaczę tego Nisbeth - dziękuje za namiary ;:196
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ja też nie zdążyłam wszystkich okopcować, lepiej niech się już ten śnieg trzyma na rabatach ;:224
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

I jak? Masz ten stroisz, czy zasypało Cię po drodze?
W takich warunkach, to i tak nici z roboty :roll:
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja też się nie wyrobiłam z wszystkimi :wink:
Może nie będzie tak źle.
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

ja za to nie okręciłam moich lalek na kiju... bo nie zdążyłam... mam nadzieję, że te kilkudniowe mrozy jeszcze ich nie wykończyły... :oops:
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Avuś, ja moją Fairy na kiju zdążyłam okręcić. Niestety, troche bardziej martwię się o herbatniki - Berolinę, Peace i Casanovę. Z drugiej strony, to moze być pouczające doswiadczenie - skąd będziemy wiedzieć, ile zniosą nasze róze, jeśli nie pozwolimy im tego pokazać? Wiem, marne to pocieszenie...mam nadziejęGloryjko, że masz racje, w końcu doswiadczonych trzeba słuchać :-)

Dorotko, fajnie, że zdążyłaś owinąć Twoje róże - u nas ponoc w nocy też było koło - 17...

Co do pocztówek z ogrodu, to chyba większosć z Was już widziała śnieg ;-) w przeciwieństwie do mojego kota, który był w szoku :;230

Obrazek

To z weekendu, bo w tygodniu wyjeżdżamy po ciemku, i wracamy po ciemku...

Gorzatko, oczywiście że nie mam tego stroiszu ;-) - w tej chwili dojazd i odjazd z pracy to walka o przetrwanie i nie myślę o zakupach, tylko o tym, aby zdążyć po dzieci...

Martuś, no chciałabym nie taką całkiem małą...na wiosnę rozpatrzę sie w ofertach naszych centrów ogrodniczych

Ale żeby nie było, że nie ma u mnie iglaków, to proszę :-)

Obrazek

I jeszcze coś prawie - świątecznego

Obrazek
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No ładna serwetka, ładna :lol:
Weekendowe zdjęcie z małą ilością śniegu... pewnie już nieaktualne :wink:
A w ogóle Twój ogród inaczej wygląda zimą... Kuba nie poznał :wink:
Ale pizzę pamięta :uszy
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Stokrociu-cudnie wyglada ta "choinka"....czy to wejmutka?
po świecę miałam iść dzisiaj ale mały nie wyrobił się z lekcjami.... ;:224
aaaaa...już dawno miałam Ci napisać że bardzo....bardzo podoba mi się Twoja stopka...no opis w niej......o tych dzieciach.....za 1 razem usmiałam się do łez :;230
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Ja przykryłam stroiszem tylko Felicię, reszta niech radzi sobie sama (no, mają kopczyki) - jeśli któras wypadnie to... jej nie będzie. Zamienię wszystkie "ciepłe lalki" na Kordeski. Nie będę trzymała w ogrodzie róż, które sobie nie radzą z zimnem... nawet jak są cudne...
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

Czy Felicia zimuje u Ciebie pierwszy raz?
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :-)
U nas w mieście dzisiaj był sądny dzień...ja zwolniłam sie z pracy wcześniej - odebrałam nadgodziny, i dobrze zrobiłam...sypalo jak wściekłe... pozbierałam dzieci, dojechałam do domu, i wtedy dopiero odetchnęłam, bo naprawdę było bardzo niebezpiecznie... ale udalo się udśnieżyć, z pomocą koparki od panów, którzy pomimo mrozu i ogólniej bidy ;-) robią u nas kanalizację.

Zasypane wszystko, dyskusja o kopczykach dla róż stała się akademickim biciem piany :;230 Ave, ja nie kopczykowałam tych "starych" - Mozarta, Charlesa de Millsa, Tuscany Superb i Louise Odier, i tych dzikich, i okrywowych też...ale Grahamkowi pedy owinę w styczniu, bo byłoby szkoda, gdyby przemarzł - bardzo urósł w tym sezonie...

Oliwko, ja nie mam Felicii, to Ewa jest szczęśliwą jej posiadaczką...

Gorzaciu, po prostu wymiękłam.. czy Kubie ta pizza moze zaszkodziła, że ją pamięta? Bo ja pamiętam tylko to, że rewelacyjna nie była :oops: zawsze jak się bardzo staram, to mi nie wychodzi...

Grażynko, jeśli twierdzisz, że wejmutka, to może i tak ;-) ale tak naprawdę, nie wiem, co to za jedna - wiem, że w trzy lata urosła o około metr. Naprawdę ją lubię. I wiecie co - lubieteżtujowe szpalerki! Bo ten nasz zrobił naprawdę świetną robotę - na tyle śniego, co dzisiaj spadło, nie przepuścił tego, co zawiewało od pól. Jego lokalizacja była strzałem w dziesiątkę!
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Kontakt:

Post »

:wit po 100kroć :D

U smoków tylko czuby widać ale nie ma to jak zawiejołapy :D ...kontakt z cywilizacją mozna utrzymać i wygarnąć łatwiej

Trzymaj sie cieplutko i "odpalaj "żeleżnika :lol: ........ślicznota!

cmok smok
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nieee... no czemu miała zaszkodzić? :wink: Czy ja o czymś nie wiem? :roll: :;230
Daliśmy radę :uszy
Po prostu... za bardzo się starałaś ;:196
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Aga, ja też znam to błogie uczucie spokoju, kiedy już całą gromadkę się zebrało w domu bezpieczną...Wtedy najgorsze zawieje niestraszne... Gratuluję przezorności! A ja dziś wybrałam się po córkę do szkoły w najgorszą zawieję, akurat wtedy kończyła...i wyobraź sobie, że nie było gdzie zaparkować...Przeszedł pług i zasypał wzdłuż ulicy wszystkie miejsca parkingowe...No jakoś dałam radę, ale mam już dość zimy!
A sosna pikna :wink: , choć na wejmutkę mi nie wygląda...Igły trzeba w pęczku policzyć... Widzisz, odnajdujesz wciąż nowe zalety iglaków :D
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Stokrociu-nie twierdzę....ale podobna.... ;:108
Artam....zna się lepiej.....ja na iglakach nie bardzo :? ale swoją drogą to teraz ciekawi mnie...co ona za jedna ;:224
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”