Liliowce -Hemerocallis cz.8
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Liliowce -Hemerocallis cz.8
Grażynko dzięki za link. Siedemnaście bitych stron z takimi cudami! Ale wiesz, co? Ja ostatnio chciałabym kupić odmiany białe, a tych jakoś wszędzie jak na lekarstwo. W moich zbiorach mam tylko Gentle Shepard i koniec. W katalogu Lilypolu jest tylko jedna odmiana Green Mystique, a w Świecie Cebul też tylko chyba jedna i to akurat Gentle Shepard. No i w tym twoim linku moskiewskim także tych białych niewiele, ale jednak są. Jak ja bym chciała na przykład takiego First Knight albo SpaceCoast Scrambled. Kurczę, gdyby tak ktoś chciał się ze mną podzielić jakimś białym albo niby białym, to byłabym szczęśliwa.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Na 68 stronie Śnieżka pokazała całą kolekcję białych i kremowych liliowców.
Ismena wstawiła swoje dwie strony przedtem.
Ale fakt, że całkiem białych liliowców jest mało.
Ismena wstawiła swoje dwie strony przedtem.
Ale fakt, że całkiem białych liliowców jest mało.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- evikc
- 500p
- Od: 18 lis 2010, o 00:22
Śnieżko cudowne masz liliowce! SUPER PIĘKNE!! A już o ilości nie wspomnę. Gratuluję takiej kolekcji.
- śnieżka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 wrz 2007, o 12:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewo, dziękuję za miłe słowa, cieszę się, że moje liliowce podobają Ci się.
- śnieżka
- Od: 2 wrz 2007, o 12:53
Dziękujęi bardzo się cieszę. 

-
- 200p
- Od: 2 sie 2010, o 16:47
oo, jakie słoneczka
Czy ja mogę nieśmiało poprosić o zdjęcia pająków ? zaczynają mnie kusić

Czy ja mogę nieśmiało poprosić o zdjęcia pająków ? zaczynają mnie kusić

Śnieżko
tyle słońca w jednej chwili, o dziękuję za tak miłe oku widoki 

wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
Śmiem twierdzić, że liliowce w kolorze żółtym i odcieniach pokrewnych są najładniejsze. Dostarczyłaś nam ogromną dawkę radości i optymizmu, żaden inny kolor tak nie rozwesela. Zbliża się kolejny sezon, trzeba oszczędności lokować w liliowcach. Czy zdecydowanie odradzacie sadzonki w kapersach, zobaczyłam kilka ciekawych odmian i aż mnie skręca. Pozdrawiam Klio.
Pozdrawiam. Krystyna.
-
- 200p
Klio, Jako, że mam niewielkie doświadczenie, to na razie zdecydowanie mogę tylko odradzić zakupy z Chrzypska - firma ma różne nazwy na allegro, ma tez stronę i jak na razie to ŻADEN liliowiec, który zakwitł nie był zgodny z etykietą.
Na szczęście mam spory ( jak dla mnie ) ogród i każdy liliowiec znajdzie w nim miejsce.
Ale nerwy miałam, bo wsadziłam szpaler liliowców, miały być w nim 2 odmiany sadzone przemiennie ( Moonlit Masquerade, drugiej nie pamiętam bez notatek) i na razie mój szpaler składa się z samych NN
Głównie żółtych.
Wizualnie widziałam też zamiast moonlit M. 1 liliowca, którego liście nie przypominały żadnego innego M.M., tylko ułożone są w taki wachlarz , a nie dookoła
Sama jestem ciekawa co mi z tych kapersów zakwitnie 
ale lilypol ma chyba dobre opinie tu na forum
Na szczęście mam spory ( jak dla mnie ) ogród i każdy liliowiec znajdzie w nim miejsce.
Ale nerwy miałam, bo wsadziłam szpaler liliowców, miały być w nim 2 odmiany sadzone przemiennie ( Moonlit Masquerade, drugiej nie pamiętam bez notatek) i na razie mój szpaler składa się z samych NN

Wizualnie widziałam też zamiast moonlit M. 1 liliowca, którego liście nie przypominały żadnego innego M.M., tylko ułożone są w taki wachlarz , a nie dookoła

ale lilypol ma chyba dobre opinie tu na forum

-
- 500p
- Od: 5 sty 2008, o 20:00
- Kontakt:
Penelopa pisze: ale lilypol ma chyba dobre opinie tu na forum
Witam !
Penelopa ma rację, lilypol sprzedaje dobre rośliny i zgodne z odmianą, a inni to 50/50 , nie wiadomo która połówka Ci się trafi, przeważnie trafia się ta druga na którą nie czekamy.
Pozdrawiam
Ismena
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Może liliowce sprzedają zgodnie z odmianą, ale w liliach zawsze są u nich jakieś pomyłki 

-
- 200p
50/50 mnie podbudowało, może mi jednak coś z zamówionych zakwitnie
Chociaz biorąc pod uwagę, że Schoppinger Anfang po zakwitnięciu wygląda jak Stella to ja raczej na "te drugie pół" trafiałam
Wnioski wyciagnęłam, w totka nie mam co grać, bo jak widac w grach losowych szczęście mi nie sprzyja i w tym roku cierpliwie czekam na listę nadwyżkową forumowiczów
Kusi mnie cena kapersów, ale z drugiej strony jak sobie pomyślę, ze za rok będę i tak drugi raz to samo zamawiać, to mi się odechciewa i chyba wolę od razu dołozyć do pewniaka. Na razie jeszcze mam w zapasie ogródek mamy i teściowej i ewentualne nadwyżki w postaci 5-ej stelli mogę im upchnąć. Ale to do czasu.
poza tym wyobraźmy sobie lato, chodząca po ogrodzie rodzina i te pytania:
- co to ?
- siewka Ismeny
- a to ?
- siewka Ismeny
- a to ?
siewka Ismeny...
nawet po 3 piwach będę pamiętać co u mnie rośnie
Wystarczy zapamiętać, ze na lewo od ismeny, a na prawo od Em 

Chociaz biorąc pod uwagę, że Schoppinger Anfang po zakwitnięciu wygląda jak Stella to ja raczej na "te drugie pół" trafiałam

Wnioski wyciagnęłam, w totka nie mam co grać, bo jak widac w grach losowych szczęście mi nie sprzyja i w tym roku cierpliwie czekam na listę nadwyżkową forumowiczów

Kusi mnie cena kapersów, ale z drugiej strony jak sobie pomyślę, ze za rok będę i tak drugi raz to samo zamawiać, to mi się odechciewa i chyba wolę od razu dołozyć do pewniaka. Na razie jeszcze mam w zapasie ogródek mamy i teściowej i ewentualne nadwyżki w postaci 5-ej stelli mogę im upchnąć. Ale to do czasu.
poza tym wyobraźmy sobie lato, chodząca po ogrodzie rodzina i te pytania:
- co to ?
- siewka Ismeny
- a to ?
- siewka Ismeny
- a to ?
siewka Ismeny...
nawet po 3 piwach będę pamiętać co u mnie rośnie

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
I jakie to wygodne, zamiast zawracać sobie głowę odmianami.
Na dodatek wszystkie siewki piękne i każda inna a nie 20 różnych o tym samym wyglądzie.....

Na dodatek wszystkie siewki piękne i każda inna a nie 20 różnych o tym samym wyglądzie.....

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki