Mój świat - Tamaryszek

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój świat - Tamaryszek

Post »

Na widok takich pięknych bukszpanów aż mnie w dołku ścisnęło z zazdrości :D
Mam nadzieję że masz już wybrane miejsce dla nowych roślin a nie będziesz upychać gdzie popadnie jak ja :;230
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ale przepiękna paczka. Jak miło być na forum.
Liliowce bardzo wybujały u Ciebie. U mnie ledwo co.
Awatar użytkownika
ursulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 paź 2009, o 23:12
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tamaryszku kochany - ojojoj, jaka się czuję uhonorowana! A właściwie nie ja, tylko moje roślinne uhodowane "dziecka"!
Wiesz, to strasznie miłe i sympatyczne dla mnie, że zamieściłaś to zdjęcie :heja Nie dość, że mi się udało zahodować coś, to jeszcze inny ogrodnik ma z tego radość! dziękuję Ci bardzo!! ;:196

Pamiętaj, że przy sadzeniu trzeba popluć :;230
Katarzynka
500p
500p
Od: 23 mar 2007, o 17:37

Post »

i przydepnąć :;230
Awatar użytkownika
ursulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 paź 2009, o 23:12

Post »

Nooo, przydepnąć ... najlepiej brodę ogrodnika :;230 Tylko skąd Tamaryszek ma wziąć brodę :;230
Katarzynka
500p
500p
Od: 23 mar 2007, o 17:37

Post »

hmmmm.... a może jakiś pomocny brodacz się zjawi o Koszałek Opałek bedzie jak w sam raz :wink:
Awatar użytkownika
riane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lut 2008, o 12:02

Post »

Kora taka sama, jak mój dzisiejszy nabytek. Też do Ciebie przyjechali mili panowie w dostawczaku? :)
Agata
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

zakupy wzór konspekt ;:138 i pięknie wszystko rośnie i tylko patrzeć jak lilie i liliowce zakwitną
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

PAMELKA ? witaj Pamelko! Mimo chłodu ( dziś padał grad !) ? roślinki powoli rosną. Na moich ukochanych brzozach pojawiły się delikatne listeczki i wielkie drzewo jest już otoczone delikatnym, zielonym woalem...
Wiesz, ta kora ze zdjęć już się prawie skończyła, dokupiłam następne wory...! Mój ogród jest dość duży i znaczna jego część jest dopiero zagospodarowywana, więc są młode rośliny, odstępy między nimi i kora, kora, kora...

COMA ? dobry wieczór, Mariolu ! Ostatnio w mojej koncepcji ogrodu bukszpan uzyskał ważną rolę, więc bardzo się cieszę, że go dostałam . Wszystko już posadzone ? większość krzaczków na stałe miejsca, chociaż z niektórymi chodziłam trochę po ogrodzie. Czy często przesadzasz swoje rośliny ?

MARGO ? Gosiu, paczka rzeczywiście wspaniała !
Liliowce ładnie rosną. Zawsze myślałam, że u mnie wszystko wolno i późno rusza ( np. temperatura jest zawsze o 2 stopnie niższa niż w Warszawie ). Dopiero rozkwita forsycja... A Ty mówisz, że liliowce u Ciebie dopiero ruszyły...Może są młodsze od moich ?

URSULKA ? witaj Ula ! Twoje ?dziecka? będą rozpieszczane . A moja radość jest wielka , to ja Ci dziękuję jeszcze raz !
Dlaczego mi wcześniej nie powiedziałaś o pluciu ?! Już posadziłam i nie poplułam...Czy będzie skuteczne, jak popluję jutro ..?

A to część posadzonych roślin :
Przede wszystkim przedstawiam Wam ?Ulusie ? ? zgodnie z życzeniem ofiarodawczyni , nazwane Jej imieniem !

Obrazek

Obrazek

Obrazek

KATARZYNKA ? hej ! przydepnąć ? przydepnęłam ! Ale żadna broda nie kręci się po okolicy....

RIANE ? cześć, Agata ! Pewnie to ci sami. Ale pan od trawnika też mi taką przywozi ( po 7 zł, a u Ciebie ?)

SZYSZUNIA ? te zakupy, Iwona, nie mają końca... Wolałabym kupować rośliny !

To też z paczuszki - iryski

Obrazek
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Nowe roślinki pierwsza klasa ;:138. Dużo pracy na wiosnę, ale tak się człowiek szybciej na nogi postawi po leniwej zimie .
Będę kibicować metodom naturalnej ochrony roślin. W ubiegłym roku próbowałam ale musiałam odgonić się od mszyc i przędziorków chemią (popaliłam trochę roślin) . I co - już mam znowu mszyce w ogródku. Aż się boję myśleć co będzie dalej.
Awatar użytkownika
riane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lut 2008, o 12:02

Post »

U mnie też po 7. Tylko się pomylili przy liczeniu i w sumie jak się zorientowałam to już ich nie było. A wyszło po 6. Więc tak przez przypadek mam 3 worki gratis. Tylko mam nadzieję, że mi dali samą przekompostowaną. Bo mieli też świeżą, ale takiej nie chciałam.
Agata
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ALEB-AZI - Izo, roślinki wyglądają ładnie. Teraz tylko czekać, jak się rozrosną... Bukszpany będę formować na kule. Na brak pracy nie narzekam ! Jeśli chodzi o kłopoty w ogrodzie, to mam jakiś czarny nalot na cisach ( sadzaki ?). Spróbuje opryskać preparatem czosnkowym.

RIANE - Agata, ta świeża była w żółtych workach ! Reklamowałam ją i czekam na wymianę kilku worków.
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

Witaj IZO!
Bardzo Ci wpółczuję. Masz tyle pracy do wykonania. Ale za to jaki będzie efekt.
Tego będę Ci zazdrościć ;:3
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KRYSIA ? witaj , Krysiu ! Jesteś kochana...Chciałabym te porządki mieć już za sobą i zajmować się bieżącymi sprawami w ogrodzie i sadzeniem nowych roślin. Chcę zagospodarować nowe części ogrodu, skończyć zaczęte...

Pokazywałam ostatnio moje nowe nabytki, także część posadzonych bukszpanów ?Ulusiów?.
Dziś azalia Irene Koster od Ewy Kocicy ? ma pąki ! Mam nadzieję, że zakwitnie już w moim ogrodzie. Znalazła miejsce na zaczętej rabacie , która ma zasłaniać szopę, za nią zamierzam wkrótce postawić trejaż. Obok są wrzosy, dabecja i inne azalie.

A to sadzonki od Uli ? maja nowe odrosty ? wilczomlecz, trzmielinka i gęsiówka ? ma pierwszy kwiatek !
A te zostaną na razie w doniczkach ? nie mam na nie pomysłu , a wiciokrzew od Ewy niech trochę podrośnie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jakiś czas temu pisałam, że odbyły się wiosenne prace renowacyjne trawnika. Został zwertykulowany, mocno wygrabiony, nawieziony. Oczywiście, były łyse plamy ? tam została dosiana trawa, dosypana ziemia.
Tak to wyglądało w trakcie prac i świeżo po ? niezbyt ładnie...
Dziś jest już dużo lepiej !

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Izuś, jaki moc prac już zrobiłaś w ogrodzie. ;:138 Będzie pieknie. Wiem że jeszcze wiecej na Ciebie czeka, ale
ogród to taka historia bez końca. ;:196
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”