Mały ogródek basowej cz.3
Re: Mały ogródek basowej cz.3
"I takie tam inne kwiaty"... Jakoś tak lekceważąco to zabrzmiało dla tych pięknych kwiatów, czy na drugim zdjęciu jest taki mieczyk botaniczny, nad którym się zastanawiam? Jeżeli to on, to już się nie zastanawiam, jutro kupuję! A to coś na pierwszym zdjęciu, takie o egzotycznym wyglądzie, to co?

No właśnie Rhapsody właśnie dzisiaj zaczęła kwitnąć.Zdjęcie nie wyszło - w realu wygląda piękniej...
Pozdrawiam,Małgorzata
Marto tak , to botaniczny mieczyk bizantyjski , a na pierwszym zdjęciu jest Dichelostemma Ida-Maja.
Pozdrawiam,Małgorzata
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu. Wyłącz to ogrzewanie podłogowe bo mnie zazdrość zeżre. U mnie u dwóch róż dopiero pękają pąki, a reszcie zupełnie się nie spieszy. 

Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
To zdjęcie zalewowe o zachodzie przepiękne, choć oczywiście świadomość, że tyle osób ucierpiało, nie pozwala czerpać przyjemności z takich widoków
Ale pamiętam, że wcześniej zachwalałaś swoją górkę, więc mi ciśnienie nie skoczyło, bo wiem, że u was dobrze
U nas teraz grożą z kolei wylaniem Kanału Markowskiego (to niecałe 1,5 km od nas) - dziś sąsiad tam był, mówił, że niektóre drogi zamknięte, woda na polach, strażacy pracują od wczoraj w nocy. A z małej, metr szerokiej rzeczki zrobiło się 4-5 m rwąca rzeka
Ale to chyba nie jest wpływ Wisły, bo ten kanał do Wisły wpływa (pośrednio). Myślę, że to przez te ostatnie nawałnice. Oby nie było cofki, jak nadejdzie najgorsza fala na Wiśle 
Orlik mnie zachwycił - ma niesamowicie wielkie kwiaty (ten różowy). Sama go wyhodowałaś?
I róże cudowne - co to za biała piękność?

U nas teraz grożą z kolei wylaniem Kanału Markowskiego (to niecałe 1,5 km od nas) - dziś sąsiad tam był, mówił, że niektóre drogi zamknięte, woda na polach, strażacy pracują od wczoraj w nocy. A z małej, metr szerokiej rzeczki zrobiło się 4-5 m rwąca rzeka

Orlik mnie zachwycił - ma niesamowicie wielkie kwiaty (ten różowy). Sama go wyhodowałaś?
I róże cudowne - co to za biała piękność?
Małgosiu, ale on, ten mieczyk zimuje w gruncie, mam nadzieję?
Krysiu, dzisiaj już wyłączyłam , bo nie można było wytrzymać - tak było gorąco...
Dominiko Dalej mogę robić takie zdjęcia , bo po kolejnej fali znowu jest sporo wody.Jeszcze jedna do końca nie zeszła.A podobno we wtorek ma być trzecia fala....Przy tej drugiej było dużo miej wody , tak ,że mieszkańcy mojej wioski nie byli drugi raz zalani.Mam nadzieję ,że 3 będzie jeszcze mniejsza,albo jej w ogóle nie będzie.
Trzymam mocno kciuki,żebyście nie mieli problemów!Ze dwa dni temu straszyli ,że Warszawie grożą kolejne nawałnice...,ale mam nadzieję ,że to "strachy na lachy".Niech się już skończą te anomalie pogodowe , bo człowiek spokojnie spać nie może.
Ta róża to Icenberg , a orlik to samosiejka.Rzeczywiście ma duże kwiaty.Magiczna przykazała mi zbierać nasionka.
Czy dla Ciebie też?

Dominiko Dalej mogę robić takie zdjęcia , bo po kolejnej fali znowu jest sporo wody.Jeszcze jedna do końca nie zeszła.A podobno we wtorek ma być trzecia fala....Przy tej drugiej było dużo miej wody , tak ,że mieszkańcy mojej wioski nie byli drugi raz zalani.Mam nadzieję ,że 3 będzie jeszcze mniejsza,albo jej w ogóle nie będzie.
Trzymam mocno kciuki,żebyście nie mieli problemów!Ze dwa dni temu straszyli ,że Warszawie grożą kolejne nawałnice...,ale mam nadzieję ,że to "strachy na lachy".Niech się już skończą te anomalie pogodowe , bo człowiek spokojnie spać nie może.

Ta róża to Icenberg , a orlik to samosiejka.Rzeczywiście ma duże kwiaty.Magiczna przykazała mi zbierać nasionka.

Pozdrawiam,Małgorzata
Martuś , nawet go niczym nie zabezpieczałam - zimuje , spoko. Zajrzyj za momencik na Pw, proszę.
Pozdrawiam,Małgorzata
- MagdaMisia
- Od: 17 mar 2009, o 20:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Małgoś widzę znajome mieczyki bylinowe 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Małgosiu gratuluje, takich tam kwiatków.
Ja też bym chciała mieć u siebie takie tam.......
Ciesz się tym co masz, bo u mnie ani połowy z tego nie ma.
Ja też bym chciała mieć u siebie takie tam.......
Ciesz się tym co masz, bo u mnie ani połowy z tego nie ma.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Grażynko - bierz kajecik i pisz! I później mi na PW listę wyślij. Z ogromną przyjemnością się z Tobą podzielę , pamiętasz?
Misiu

Misiu

Pozdrawiam,Małgorzata
Dziś uporządkowałam jedną z rabat.Prawie , bo jeszcze kwitnące teraz irysy są z niej do usunięcia...
Znalazły na niej miejsce niektóre z żurawek , kupionych od Igi23....Cudeńka ....
Na dzień dzisiejszy nawet jestem zadowolona z wyglądu rabaty.Oprócz żurawek jest tu fioletowa budleja , lilie , barbula cebule wczesnowiosenne i dwie azalie.

Trochę słabo widać na tych zdjęciach.....
Znalazły na niej miejsce niektóre z żurawek , kupionych od Igi23....Cudeńka ....
Na dzień dzisiejszy nawet jestem zadowolona z wyglądu rabaty.Oprócz żurawek jest tu fioletowa budleja , lilie , barbula cebule wczesnowiosenne i dwie azalie.

Trochę słabo widać na tych zdjęciach.....
Pozdrawiam,Małgorzata
- mag
- Od: 20 mar 2008, o 09:41
Super
Tylko czy nie za dużo słonka dla żurawek