Wybrałam mój pierwszy chleb na zakwasie. Będzie to zwykły żytni chlebek z "Pracowni wypieków"

Anako tzn. ja zgodnie z Twoimi zaleceniami chciałam dodać łyżeczkę drożdży. W przepisie na ten mój wybrany chleb jest tylko jedna łyżka zakwasu, reszta mi zostanie, i teraz proszę powiedz mi, czy dalej go dokarmiać i trzymać w cieple (jeżeli tak to ile go tak trzymać - 3 dni, tydzień?) Co do wyrastania... to wrzucić do lodówki? No i jak długo go w niej trzymać? aaaa tu podam Ci linka do tego mojego wybranego chlebka cobyś wiedziała o czym ja w ogóle piszęAnaka pisze:Twój zakwas na pewno jest dobry, ale moim zdaniem trochę za młody![]()
Ja bym jeszcze poczekała z pieczeniem albo dodała drożdże. Jeżeli zdecydujesz się na pieczenie mimo wszystko, to niech ciasto długo wyrasta.