No, śliczny to on jest na pewno I taka jakaś biała poświata go chyba otacza
A czy mi się zdaje, czy on też ma w zwyczaju nie do końca otwierać swoje kwiatuchy, trochę jak Phal. javanica?
amboinensis jest cudny, Doritaenopsis też. a Phal. pink panther też u mnie kwitnie teraz inaczej niż przy kupieniu. przypomina mi trochę Phal. hielogryphica.
Po raz kolejny dziękuję Wam za pochwały Anusska nie zdaje Ci się,faktycznie tak jest.Masz bystre oko Storczykowa to pokaż w swoim wątku kwitnienie Pink Panther,chętnie zobaczę jak u Ciebie zakwitł
Mój ślicznie pachnie ale tylko do południa
mój niestety nie pachnie, ale ma inne kwiaty niż przy poprzednim kwitnieniu. bardziej podobały mi się jego kupne kwiaty. oprócz kwiatów ma też keiki,które szybko rośnie i może za kilka miesięcy będzie gotowe do oddzielenia.
a jak tam twoja Vanda?
Mój właśnie pachnie z czego się bardzo cieszę
Mi również się bardziej podobał jak go kupiłam ale teraz też jest ładny i tym razem pachnie a przy zakupie nie pachniał
I tak samo jak Ty mam na nim keiki ale już komuś obiecane
Zauważyłam że na tych woskowych częściej się pojawiają,zdążyłam od jednego oddzielić keiki a już rośnie następne
Dzisiaj robiłam porządki w orchidarium,wyrzuciłam stare podłoże a była to zwykła ziemia w której łaziło różnego rodzaju robactwo a na wierzchu był mech który miał być cały czas zielony(tak mnie zapewniano) ale niestety usechł mimo podlewania
To wszystko zamieniłam na keramzyt który przed włożeniem porządnie umyłam pod gorącą wodą a oto efekt mojej dzisiejszej pracy
Proszę nie zwracać uwagi na ten wielki termometr haha ale zapomniałam go zabrać,stoi zawsze z tyłu gdzie go nie widać..
aha,Phal.amboinensis już niestety przekwitł,strasznie szybko