Też bym tak chciała, ale by mnie chyba z domu pogonili
Aksamitka - królowa jednorocznych cz.1
Re: Aksamitka - królowa jednorocznych
Też bym tak chciała, ale by mnie chyba z domu pogonili
Pozdrawiam, Bogusia
- renzal
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To takie specjalne?TeBe pisze:Niestety spory. 2 świetlówki 240 W każda 289 PLN, dwa odbłyśniki po 45PLN. Ale mam nadzieję, że to inwestycja na kilka lat. Świecą drugi sezon.
U mnie też pokój przeznaczam do tego celu, ale w tym roku wyleciałam z salonu do dość ciemnego pomieszczenia... W zeszłym roku i w salonie się nie mieściłam....to juz nie wiem co teraz - samych pomidorów potrzeba mi ok 150-170 szt.., a reszta?
Jak to cudo sie nazywa? Bo doświetlic to już na 100% muszę
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
- renzal

Dzięki!
Muszę podesłać tę stronę do mojego H i wkręcić Go, żeby sam kupił, to nie bedzie może na mne zły...
Muszę podesłać tę stronę do mojego H i wkręcić Go, żeby sam kupił, to nie bedzie może na mne zły...
TeBe, pamiętam Twoje dorodne szałwie, teraz widzę, że w takim raju dorastały
.
Lampy świecą cały dzień czy doświetlasz tylko rano i wieczorem?
Lampy świecą cały dzień czy doświetlasz tylko rano i wieczorem?
Witajcie
Postanowiłem w tym roku posiać aksamitkę wąskolistną o pokroju kulistym, w sklepie znalazłem dwie odmiany - odm. Lulu i odm. Golden Gem, na zdjęciu ładniejsza była Golden Gem, więc tą kupiłem (w opisie nic o pokroju nie wspominają).

Po przeczytaniu forum (zobaczeniu kilku fotek) widzę, że odm. Lulu jest tą której szukam i nie wiem ro robić - kupić Lulu, czy odm. Golden Gem będzie również o takim samym pokroju jak Lulu, czy nie?
Doradźcie...
Postanowiłem w tym roku posiać aksamitkę wąskolistną o pokroju kulistym, w sklepie znalazłem dwie odmiany - odm. Lulu i odm. Golden Gem, na zdjęciu ładniejsza była Golden Gem, więc tą kupiłem (w opisie nic o pokroju nie wspominają).

Po przeczytaniu forum (zobaczeniu kilku fotek) widzę, że odm. Lulu jest tą której szukam i nie wiem ro robić - kupić Lulu, czy odm. Golden Gem będzie również o takim samym pokroju jak Lulu, czy nie?
Doradźcie...
Pozdrawiam - Waldemar
-
Krolaku
- 50p

- Od: 22 lut 2013, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam,
Coś słabo mi aksamitki wschodzą, może to wina braku słońca (od 3 tygodni ciągle za chmurami).
Coś słabo mi aksamitki wschodzą, może to wina braku słońca (od 3 tygodni ciągle za chmurami).
Urszula
-
tysonka
- 500p

- Od: 20 lut 2012, o 13:17
Coś musiałaś/eś zrobić nie tak - tak jak pisałam, mnie bez żadnych specjalnych zabiegów wyszły po 3 dniach. Jak były siane?
Zotti, odm. Lulu i odm. Golden Gem są wąskolistne a więc o takim samym pokroju
różnią się kolorem kwiatków - lulu jest żółta a Golden Gem wpada w pomarańcz. Wybór należy do Ciebie 
pozdrawiam - Mirka
Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie jak go wskrzesić.
Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie jak go wskrzesić.
Dziękuję akrim26
, uspokoiłaś mnie 
W takim razie wysieję Golden Gem, moim zdaniem są ładniejsze od Lulu
W takim razie wysieję Golden Gem, moim zdaniem są ładniejsze od Lulu
Pozdrawiam - Waldemar
-
Krolaku
- 50p

- Od: 22 lut 2013, o 15:03
Jak lepiej siać Aksamitki, po jednym do pojemniczka po serku, czy dużo nasionek do większego.
Co daje lepsze rezultaty ?
Co daje lepsze rezultaty ?
Urszula
Po jednym nigdy nie siałam, ale mogę ci zaproponować moją wypróbowaną metodę: biorę sobie taką dość sporą, w miarę płaską doniczkę i do niej wkładam nasionka jedno obok drugiego "wciskając" w ziemię piórami do góry 
Pozdrawiam, Bogusia
Aksamitka bardzo dobrze znosi przesadzanie, nawet w czasie kwitnienia, więc siej do pojemnika, potem sobie rozsadzisz
.
- SandraABC
- 1000p

- Od: 28 kwie 2011, o 23:38
Jagna znosi to mało powiedziane , ja po ubiegłym sezonie stwierdziłam,ze te rozsadzane zdecydowanie ładniej wyglądają- bardziej się krzaczą i mają więcej kwiatów niż te zostawione w miejscu wysiania...
- renzal

Ja przez wiele lat też ich nie lubiłam z tego powodu, a teraz mam je rok w rok. (a i nicienie ponoć odstraszają)