A tak przy okazji chcę pokazać co ja tam uprawiam bo tylko gadam .
Zatem mam dwa poletka jedno większe 3,3x2,2m a drugie mniejsze coś 1,3x11,6m, tak wyglądają obecnie

Na większym mam 4 krzaczki Złota Wolicy i dwa zwyczajnego arbuza tzw."dzikusa". plus jeden Janosik co go w sumie jako zapas posiałem przy tym zwyczajnym ale tak został i buja na potęgę ale jeszcze nie kwitnie, więc jak te przestaną kwitnąć to on zacznie.
Na mniejszym poletku miałem trzy Crimsony Sweet ale jednego mi ślimak zjadł, posadziłem za niego zestaw ratunkowy "dzikus+Janosik , potem jeden Crimson mi wykazał oznaki choroby to go wyrzuciłem i tera jest tylko jeden Crimson i dzikus plus Janosik z jednego miejsca.
Na razie Złoto Wolicy tam króluje bo ma już kilka owoców jak piłki tenisowe.Dzikus wiąże też pierwsze owoce.

Kolejnym moim "przyczółkiem" jest dolna planta i tam ma uprawę w dwu oponach i w grządce podwyższanej.
W oponach są po dwa krzaki w kupie Rosario sadzonych wprost do gruntu z nasion.Zaś w grządce są dwa "dzikusy" i Janosik jako zapas.Oto ta uprawa

Owoce Rosario
Krzaki w oponie
Oto grządka podwyższana

I pierwszy owoce z niej co już rośnie
Posiadam też posadzony krzak Janosika na osobnym miejscu i jest on imponujący, chyba ze 3 nasiona, jeszcze nie kwitnie ale buja mocno , ma potencjał!

To prawie wszystko, prawie.
Jeszcze mam jedną uprawę w oponie, zachęcony tekstami o tym a nie chcąc wyrzucać sadzonek ogórka zmajstrowałem na szybkiego rusztowanie z byle czego i tam posadziłem sadzonki.Wiem Że pewno mnie obśmiejecie ale wyobraźcie sobie, że właśnie tak to miało wyglądać i tak zrobiłem jak mi się zamarzyło.
Koszt budowy ZERO ZŁOTYCH.