Annes 77 pisze:Aniu wiosna na całego,a my kupujemy spragnieni kolorów po zimie.
Kiedyś zastanawiałam się nad kupnem powojników od Wędrowskich,ale nie wyszło.Już może kiedyś zamawiałaś w tym miejscu?
U mnie powojniki słabo rosną,ale chciałabym kupić jeszcze z innego miejsca i np.bylinowe,które wszędzie rosną i nie ma ryzyka.
Ile różyczek wpadło do koszyka,ja to skromnie tylko 2 szt przyjadą. Sadzonki ładne,ale czytałam,że od pana Hyżego to dopiero giganty
Kiedy sadzenie? I co dajesz im w nóżki?
Pozdrawiam
Witaj
To pierwsze zakupy powojników przez internet. Nie mam ich dużo na ogrodzie i dlatego w tym roku chciałam powiększyć kolekcję.
5 z nich to bylinowe, reszta botaniczne. Tylko jeden to wielkokwiatowy Proteus, który chciałam posadzić koło Jasminy.
Różyczek trochę zamówiłam, bo kilka wypadło i przekopałam trochę darni przy domu

Dziś posadziłam do końca, podsypuję obornikiem granulowanym, dolomitem lub popiołem drzewnym.
kogra pisze:Całkiem spore te zakupy.
Ja też zaraz zmykam do ogrodu, pracy sporo z czas leci.
Fajne te powojniki już takie spore jak na marzec.
No to latem będzie się działo.

Witaj
Powojniki troszkę wypędzone, stoją na zewnątrz owinięte folią bąbelkową, może w przyszłym tygodniu już je posadzę.
Zamówiłam głównie botaniczne, bo chyba sobie lepiej radzą od tych wielkokwiatowych ;)
maniolek pisze:Aniu widzę, że sezon się rozkręcił na całego

Powojniki piękne

jak zakwitną będzie co podziwiać, róż sporo no i okazałe

myślę, że też będzie czego zazdrościć. czekamy na dzisiejsze zdjęcia do porównania

Witaj
Zobaczymy jak to będzie w tym roku z różami. Czy będą takie ładne po tak ostrym cięciu. Niestety sporo przemarzło tej zimy, kilka nawet wyrzuciłam.
ktoś pisze:Piękne zakupy. Szkoda ,że nie mam tyle miejsca na róże , bo też kilka chciałabym . Zainteresował mnie Twój wysiew sieboldii . Dopytam szczegółów w Poznaniu.
Witaj
Oczywiście

Nic innego nie robię przy sieboldii, tak samo jak inne

Siew od lutego do kwietnia i zimny inspekt
anabuko1 pisze:Aniu
Ale masz dużo pięknych, różnych ciemiernikow.Chyba wszystkie jakie tylko są. To samo z krokusikami.
Widzę,że clemki kupiłaś. Ja też mam ochotę na kilka. Gdzie Ty swoje zamawialas??
Już do gruntu je wysadzisz
Witaj
Pierwszy raz zamawiałam powojniki przez interenet, kupiłam u Wędrowskich.
Sadzonki mniejsze, niż u mnie w ogrodniczym, ale nie są złe

Do gruntu pewnie pójdą za tydzień, zobaczymy jaka będzie aura.
Na razie je hartuje pod folią.
Kolejny ciemiernik
Obiecane fotki sadzonek róż
Herkules
Kolner Flora
Aleksandra Princesse de Luxembourg
Zaide
Jasmina
Uetersens Rosenprinzessin
Primula Little Queen
Bratki w donicy