Róże u Doroty - mój mały różany raj, sezon 2016

Zablokowany
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róże u Doroty - mój mały różany raj, sezon 2016

Post »

Witaj Dorotko, zgubiłaś mi się przez chwilkę ale już jestem i ja ;:196 Przepiękne zdjęcia zamieszczasz, oczu oderwać nie mogę.
Szkoda, że taka susza straszna nastała, pewnie też musisz podlewać pomimo nawadniania. Ja co wieczór biegam z wężami.
Pozdrawiam
Marlena
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Już myślałam, że umiem kilka róż rozróżnić, ale to życzeniowe myślenie. Moje kilka na krzyż rozróżnię, ale do wielu muszę się nachylić i sięgnąć po znacznik ( o ile nie zaginął ;:224 ). Twoje są niesamowite, jaki tam musi być zapach, jaka feeria barw. A ja czekam jeszcze na kilka zapączkowanych, spóźnialskich., które sadziłam jesienią.Ale zakwitła jedna taka, kupowana dla M, bo taką sobie wybrał. Widać ją z daleka :lol: Ma taki ostry orange kolor, że razi, ale mojemu M się podoba. Mam nadzieję, że na tej poprzestanie. Ja lubię róże, ale ta jest wyjątkowa w swej kolorystyce.
Dlaczego one nie kwitną od czerwca do marca? :D
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Dorotka, spaceruję po twoim ogrodzie i jak przychodzi do napisania kilku słów to nie wiem od czego zacząć. Tyle pięknych pannic, że nie sposób wszystkich wymienić, bo wpis rozciągnąłby się niemiłosiernie. Pochwalę więc tylko pana Hamiltona, bo smaczka mam na niego od kiedy zobaczyłam jego pierwsze zdjęcie, potem dowiedziałam się nazwy i zamarzyło mi się posadzić go obok mojej pani Hamilton.. mogliby być udanym duetem nie tylko przez zbieżność nazwisk ;:224
Dorotko, mistrzowska to jest ta twoja biała ławeczka.. możesz zdradzić gdzie ją nabyłaś??
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dorotko :wit
Ja też jestem za tym,żeby czerwiec trwała 2 miesiące ,a lato 5 ;:108 ;:108
Cudne te różane widoczki w twoim zaczarowanym pięknym ogrodzie. ;:173
I trudno powiedzieć, wybrać, która róża jest najpiękniejsza.
Bo każda się broni urodą, kolorem, kwitnieniem, kształtem.a i zapachami nie jedna pewnie przyciąga do siebie ;:97
Awatar użytkownika
bejsonki84
200p
200p
Od: 7 maja 2014, o 11:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dorotko, to co się teraz u Ciebie w ogrodzie dzieje, to jakiś cud natury ;:oj . Dużo bym dała aby wypić kawkę na Twojej białej ławeczce. Tak wg mnie wygląda idealny ogród ;:63
Może pamiętasz, że pisałaś abym wkleiła u Ciebie zdjęcia moich 2 róż co im pąki odpadły? Mam takie deszczowe, ale wydaje mi się, że zaczynają rosnąć. Może faktycznie to było spowodowane suszą. Ale od dwóch dni u nas pada :heja
Cartier - ma nawet 2 pączki ;:oj
Obrazek
Rose de Resht

Obrazek
Pozdrawiam Werka
Po­cie­szam się myślą, że zwierzęta ni­jakiej świado­mości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zroz­paczo­nych is­tot na świecie.
Wisława Szymborska
Danka11
200p
200p
Od: 8 kwie 2014, o 15:58

Post »

Dorotko, pochorowałam się prawie od pięknych widoków serwowanych w Twoim i innych forumek wątkach.
Skutek jest taki, że zamówiłam dzisiaj kolejne róże, głównie angielki. Niestety wielu odmian już nie było, więc zrobiłam jakieś totalnie idiotyczne zamówienie, a gdzie ja je posadzę to już zupełnie nie mam pojęcia ;:14
Chyba sobie muszę blokadę na forum założyć...

Przeglądam zdjęcia i mam wiele pytań o pokazywane śliczności, a jak dojdę do końca to mam już taki mętlik w głowie, że nie wiem o co chciałam zapytać. No nic dzisiaj, znowu się tylko pozachwycam.
Pięknie u Ciebie, niech ten cudny spektakl trwa ;:215 ;:215 ;:215 ;:215
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ładuję baterie oglądając Twoje róze, piękne kolory, dorodne krzewy--cuda. Rhapsody mi już kwitnie i cieszy oko . A jakm podrośnie to będzie u mnie królową :wink:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Witajcie! :wit

Dzisiaj wielkie wydarzenie - mecz Polska - Niemcy! Zatem szybko przechodzę do odpowiedzi, bo znów narobiło mi się trochę zaległości.

Basiu na szczęście fachowcy płytki układali w łazience, a ja pilnowałam, żeby wylądowały tam, gdzie ich miejsce ;:306

Graham Thomas

Obrazek

Jagna, Boscobel jest śliczny. Jego dodatkowym atutem są trwałe kwiaty, cudnie pachnące. A i jeszcze sztywno trzyma ich urocze główki. Tym bardziej mnie to cieszy, bo to jego debiut. Już go ;:167 Szkoda, że nie mam więcej miejsca, bo chętnie kupiłabym drugi egzemplarz.

Nieskromnie powiem, że pan fachowiec był zachwycony tak ukwieconym ogrodem i każdego dnia głośno wyrażał swój podziw. Nawet mój M przyglądał mu się ze zdziwieniem ;:oj

Staroniemieckich róż...no pewnie, że mam i to całkiem sporo ;:306

Duet wybrałam specjalnie dla Ciebie. A skąd wiedziałam? Intuicja, kochana ;:168

Boscobel

Obrazek

Obrazek

Iwonka kwieciak trochę narozrabiał, fakt i wnioski już wyciągnęłam. Na przyszłą wiosnę nie pozostanie mi nic innego jak od razu wytoczyć ciężką artylerię Obrazek Wiem, że jeśli tego nie zrobię strat będzie jeszcze więcej.

Czerwcowy ogród i widok tylu kwitnących róż jest zachwycający, niepowtarzalny i jedyny taki w całym roku Obrazek Żaden inny miesiąc nie może się z nim równać. Szkoda, że nie można zatrzymać czasu.

Obrazek

Zuza, Geoff jest według mnie, naprawdę udaną kreacją Austina. Pięknie się krzewi, kwiaty ma bardzo urodziwe, cudnie pachnące i dość trwałe.

A Jamesowi Galway też urody nie można odmówić, chociaż kwiatów ma nieco mniej, ale za to jakie! ;:97
Jak go spotkasz, to bierz, będziesz zachwycona tymi misternymi falbankami.

Z fachowcami było tak, że mieli być dwa tygodnie, a prace przeciągnęły się do trzech...No coś w tym musi być :wink:

James Galway

Obrazek

Obrazek

Justynko, Geoffa polecam, jak najbardziej ;:108

Stephanie Baronin zu Gutenberg

Obrazek

A to moja marketowa róża francuska. Wydaje się być bardzo podobna do Stefy. Ten sam układ płatków, kolor i liście. Czyżby to była ona? Wiem, że Stephanie nie jest różą francuskiego hodowcy, ale nie takie cuda się zdarzają.Ona jest naprawdę bardzo podobna, a w zasadzie na 90% wygląda mi na Stephanie. Mam możliwość postawienie jednej obok drugiej i coś mi się wydaje, że to ta sama odmiana.

Obrazek

Donicowa ma może większy rumieniec, ale tam gdzie stoi donica jest krócej słońce.

Obrazek

Jadziu
, a wiesz, że ten wałek zobaczyłam dopiero na zdjęciu? ;:306 Pilnowałam panów, żeby nie pomalowali niczego poza ścianami i sufitem w łazience.

Zobaczysz, że kwiaty Munstead Wood też są całkiem trwałe. To tylko te pierwsze tak szybko przekwitły.

Munstead Wood

Obrazek

Joluś u Ciebie rabaty pięknie ukwiecone i z każdym kolejnym rokiem będzie większy busz.
Zazdroszczę Ci tyle terenu do obsadzenia. Miejsca na kolejne szaleństwa masz pod dostatkiem, więc śmiało możesz planować nowe nasadzenia, a ja będę się tylko ślinić do monitora i wzdychać Obrazek

Olivia Rose

Obrazek

Obrazek

Aneczko żałuj, żałuj, ale jak Cię znam, to prędzej czy później on i tak do Ciebie zawita :D

Na kwiaty Spirit of Freedom czekam i ja z niecierpliwością, a Brothel Cadfael nie kupiłam, chociaż miałam na niego chrapkę. Poczytałam u Jagny, że on lubi się obnażać i pokazywać goliznę... :;230 I na razie dałam sobie z nim spokój. Wiesz, u mnie mnóstwo młodych panienek i nie chcę żeby siał wśród nich zgorszenie ze swoją skłonnością do pozbywania się odzienia ;:306

A większa działka...To moje marzenie. Póki co, cieszę się tym co mam. Sąsiad nadal nieugięty, chociaż nic się u niego nie dzieje od wielu lat. Nawet w tym roku jeszcze ani razu nie przyjechał.

Wiem, że ostatnio "kręcą" Cię żółtaski.
Bernstein Rose

Obrazek

Obrazek

Anitko :wit Dawno Cię nie było. Mnie też jakoś umknął Twój wątek :oops: Muszę koniecznie nadrobić zaległości.

Mały wycinek Artemis

Obrazek

A tutaj w całej okazałości - wielki jak koń, co bardzo trafnie określiła Jagna.

Obrazek

Aniu Pulpa222, Emilien Guillot lubi słoneczko, ale też bez przesady. Myślę, że patelnia przez cały dzień, to nie dla niej. Umiarkowana ilość słonecznych godzin jak najbardziej ok. ;:333 A co takiego masz w planach odnośnie w/w róży?

Dla Ciebie fragment rabaty pomarańczowo - żółtej. Z dużą przewagą pomarańczu i skutymi schodami w tle :roll:

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

James Galway ;:167 ;:167 ;:167 ZJAWISKO!!!
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Alegoria dziękuję za tyle ciepłych słów pod adresem ogrodu ;:168
Na ławeczkę oczywiście zapraszam, jeśli tylko masz ochotę. Co prawda nie wiem w jakim rejonie kraju mieszkasz, ale gdybyś przypadkiem trafiła w moje strony, to furtka do ogrodu jest dla Ciebie otwarta.

Ciemnofioletowa róża to Rhapsody in Blue. Minerva to jeszcze maleństwo, ale właśnie zaczęła kwitnienie i muszę przyznać, że kolor ma zachwycający Obrazek

Minerva

Obrazek

Obrazek

Aluś zdjęcia nie w pełni pokazują urodę czerwcowych kwitnień. Jest kolorowo, wprost bajecznie. Szkoda, że zapachu nie można wyczuć przez monitor, a ten roznosi się po całym ogrodzie, aż w głowie się kręci ;:224

Eyes for You od zeszłego sezonu trochę urosła i w tej chwili tworzy całkiem zgrabny krzaczek. A Rhapsody faktycznie nieźle wybujała, a raczej wybujały, bo tam rosną dwie.

Eyes for You

Obrazek

Elwi niech Ci nie będzie żal, bo jak u mnie róże skończą swój spektakl, to u Ciebie będzie szał kwitnienia. I dobrze, bo dzięki temu nadal będziemy mogły podziwiać piękno królowych.

Moja Strawberry też skończyła swój żywot. Miejsce dla niej mam zarezerwowane i jesienią nie odpuszczę - będzie moja ;:209
Na razie pomyślę w sobotę o innych Austinkach. Mam nadzieję wrócić od Kamili z co najmniej jedną nową angielką do kolekcji.
A, że Cię ciągnie do Austinek, to wcale się nie dziwię...Od dłuższego czasu jestem w nich ;:167 Potwierdzeniem ich niezwykłej urody jest moja perełka i chyba najładniejsza rabata - właśnie zwana przeze mnie angielską. To dopiero drugi sezon tych róż, a ja jestem normalnie w szoku, że one tak szybko pokazały się z jak najlepszej strony i kwitną, aż serducho rośnie Obrazek

Zaledwie mały fragment owej rabaty.

Obrazek

Obrazek

Aniu Annes 77 masz rację, w tym roku jestem bardzo zadowolona z Austinek. Wszystkie starają się jak mogą i chociaż niektóre są bardzo młodziutkie i na ich kwiaty jeszcze czekam, to widzę, że zadomowiły się na nowych miejscach.
Crocus Rose z roku na rok zachwyca mnie coraz bardziej. Kwitnie obficie przez cały sezon. Ma niestety skłonność do mączniaka, ale i tak ją ;:167

Crocus Rose

Obrazek

Tutaj z Sharifa Asma

Obrazek

Marlenko ;:196 Sucho u nas straszliwie, a ja na codzienne podlewanie niestety nie mam czasu. W tym sezonie do końca czerwca róże muszą jakoś sobie radzić, bo doby mi na wszystko brakuje.

John Laing

Obrazek

Obrazek

Małgosiu swoje róże jak na razie rozróżniam wszystkie, chociaż czasami jakieś imię mi wypada z pamięci. Najczęściej nie mogę sobie przypomnieć Schloss Eutin ;:131 Zupełnie tego nie pojmuję dlaczego właśnie jej imienia nie pamiętam? Z resztą moich podopiecznych jakoś sobie radzę i wiem, gdzie rośnie każda z nich.
Twój M jak każdy facet lubi mocne kolory. Moi panowie też gustują w dość mocnych barwach . Szczególnie podoba im się czerwona Roter Korsar i wszystkie purpury.

Obrazek

Obrazek

Sabinko
myślę, że Geoff razem z panią Hamilton stworzą razem zgrany duet.
Historie ławeczki opisywałam w wątku z poprzedniego roku. Pozwolisz, że zacytuję to, co napisałam wtedy na jej temat...
Chciałabym Wam opowiedzieć historię pewnej ławeczki... Kilka dni temu wybraliśmy się z M na przejażdżkę rowerami. Jadąc przez las zobaczyłam, że ktoś wyrzucił ławeczkę. M pojechał, nawet jej nie zauważył, ale ja się zatrzymałam i spojrzałam. Po pierwsze nie mogę zrozumieć ludzi, którzy z lasu robią śmietnisko. Po drugie ta ławka mnie zaintrygowała ;:209 Zawołałam M i poprosiłam żeby spojrzał, a nuż będzie się nadawała żeby ją naprawić? M popatrzył, pomyślał i zgodził się ją zabrać. Miała połamane deski do siedzenia i ułamaną częściowo nogę. Pomyślałam, że jeśli nie da się jej uratować, to najwyżej ją rozbierzemy i wystawimy na gabaryty, bo śmietnisku w lesie mówię - Stanowcze nie!
I tak za moją namową M zabrał się za ratowanie nikomu niepotrzebnej, zniszczonej ławeczki.

Jak znajdę gdzieś zdjęcia sprzed renowacji to na pewno je pokażę.

Obrazek

Leonardo da Vinci

Obrazek

Aniu anabuko1
gdybym ja ma miała wybierać tę najpiękniejszą, też bym nie wiedziała, którą wskazać. Ja je wszystkie ;:167 , jednak najbardziej urzekły mnie Austinki.

Gloria Dei

Obrazek

Obrazek

Werka na zdjęciach Twoje róże wyglądają na całkiem zdrowe, a pączki mogły zrzucić, bo są młode, albo jakiś szkodnik się do nich dobrał. Widać nawet nowe przyrosty, więc wszystko z nimi jak najbardziej ok. ;:333

Lions Rose

Obrazek

Obrazek

Agnieszko :wit Rozgość się, bardzo proszę i wpadaj częściej.

Tea Clipper

Obrazek

Great North Eastern Rose

Obrazek

Danusiu szybko się pochwal co zamówiłaś? Wiesz, że jeśli chodzi o Austinki to mam lekkie skrzywienie i każdy wybór ciekawi mnie szczególnie.
A miejsce na pewno znajdziesz. Wszak wiadomo, że nasze ogrody są z gumy i mogą pomieścić to, co wydawało się z początku całkiem niemożliwe ;:306

Obrazek

Obrazek

Karolinko Rhapsody jest zjawiskowa z tym swoim niecodziennym u róż fioletem. Z daleka wyróżnia się nie tylko barwą, ale i całkiem słusznym wzrostem :D

Rhapsody in Blue

Obrazek

Obrazek

Na koniec jeszcze kilka fotek.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Salmon Flower Circus

Obrazek

Obrazek

Mariatheresia

Obrazek

Chandos Beauty

Obrazek

Cream Abundance

Obrazek

Obrazek

Alexio czy to może być Dieter Miller?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Eden Rose

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Paul Bocuse

Obrazek

Falstaff

Obrazek

Robin Hood

Obrazek

Basiu co do James Galway, całkowicie się z Tobą zgadzam ;:108 Jest jedyny w swoim rodzaju.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Dałaś Dorota piękny pokaz kwitnących królowych kwiatów ;:63 ;:63 ;:63 .
Niesamowita ilość odmian, barw i kształtów. Masz rację, ten czas mógłby trwać dużo dłużej ;:108 .
Dzięki za rabatę pomarańczową, właśnie mam zamiar poszaleć z tym kolorem :tan . Na razie 'idą' trzy róże; jesienią pomyślę o jeszcze kilku.
Piękne zdjęcia, jeszcze piękniejsze kwiaty, nie mówiąc o 'obrazkach'. Dla mnie to zdjęcia z perspektywy ;:7 .

Gratuluję efektów ciężkiej pracy - było warto!!!.
;:196
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Dorotko, wcale się nie dziwię, że pan majster dostaje małpiego rozumu na widok bogactwa kwiatów w Twoim ogrodzie, że nawet pędzle gubi właśnie w ogrodzie :;230. Jednak i wśród facetów może się trafić prawdziwy esteta ;:224.
Zastanawiałam się, czy siedząc na ławeczce róże masz za plecami. Ale niepotrzebnie.
One są przecież wszędzie ;:oj!!!
Słusznie Jagna nazwała Artemisa koniem ;:306. Ten właśnie koń rozwalił mi proporcje na rabacie ;:209. A z Abrahamem w tym roku porażka. Bruzdownica zostawiła tylko dwa pączki na wielkim krzaku, a te z powodu upału smętnie wiszą ;:222. Wisi i błyskawicznie więdnie zresztą większość różowych róż ;:145 poza Leonardem, Mariątheresią i Baronesse . Jeszcze jedno takie katarskie lato i odechce mi się róż w ogóle ;:219.
A u Ciebie szał różany ;:oj. Aż przyjemnie patrzeć.

O swoje się martwię, a Twoich gratuluję - ;:196 Jagi
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Dorota przez Ciebie mało co wiem z pierwszej połowy meczu! Nie mogłam oderwać oczu od monitora Obrazek zamiast gapić się na mecz! :shock:

Kochana i Ty masz Olivię? Jakie wrażenia?
dorotka350 pisze:

Brothel Cadfael nie kupiłam, chociaż miałam na niego chrapkę. Poczytałam u Jagny, że on lubi się obnażać i pokazywać goliznę... :;230 I na razie dałam sobie z nim spokój. Wiesz, u mnie mnóstwo młodych panienek i nie chcę żeby siał wśród nich zgorszenie ze swoją skłonnością do pozbywania się odzienia ;:306

Ha ha ha! Choć do śmiechu mi być nie powinno. Jeśli on rzeczywiście taki naturysta, to i u mnie nie powinien przebywać. Póki co jednak jest grzeczny.

Dziękuję za Bernstein Rose. Śliczna jest. Póki co katuję codziennie swojego Grahama wpatrywaniem się w niego jak sroka w gnat. :wink:

Zjawiskowy masz ogród. Tyle w nim kwiecia. Moje marzenie. Jeszcze ze trzy lata i u mnie będą piękne widoczki.
Kochana cudnie się spisałaś. ;:180
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Och Dorotko, właśnie jakże chciałoby się zatrzymać czas, nie dziwię się że fachowiec zachwycony jest Twoim ogrodem, któż by nim nie był.James Galway jest obłędny, dopiero co pisałam o nim u Apus- Basi.
x-ja-a

Post »

I co tu napisać po takiej porcji cudów? Zdjęcie ławeczki w różanych kwiatach mogłoby służyć jako ilustracja do jakiejś baśni ;:202 Rabata angielska wygląda jakby miała siedem lat a nie drugi sezon. To co to będzie się działo za kolejnych kilka lat? Obrazek
Boscobel będzie mój. Już jest na mojej liście must-have a jak przesadzę derenia to zrobi mi się trochę miejsca. Nie ma go w tej chwili w sprzedaży w mojej ulubionej szkółce, ale poczekam, bo widzę, że warto ;:209 A Minerva do mnie przyjdzie w przyszłym tygodniu, po Twoich zdjęciach tej róży będę czekała na kuriera wisząc na płocie Obrazek A ona u Ciebie rośnie w słońcu czy półcieniu?
Z zapominaniem imion róż mam identycznie. Ja mam wieczny problem z Comte de Chambord. A ze Schloss Eutin Cię pocieszę, bo ja jej nie mam, ale ma ją moja przyjaciółka i zawsze mnie pyta jak się ta jej róża nazywa, co to ja wiem co to jest a ona nigdy nie pamięta Obrazek Artemis to widzę, że u nas wszystkich taki różany gbur? Rozwala się jak panicz. U mnie leży na lilii, wypycha z rabaty Marietheresię i już zmierza w stronę młodego Voyage. To jest róża na soliter. I to w dużym ogrodzie. I soliter w sensie jako jedyna roślina w tym ogrodzie... A moja Rhapsody dzisiaj pokazała pierwszy kwiatek. Zaniemówiłam... U Ciebie jest jeden krzaczek? Szybko i mocno rośnie, czy trzeba się zastanowić nad bliźniaczką? Piękna jest ta Twoja ;:167 Zresztą która nie jest?... A co do Brothera Cadfael, to miałam mu zrobić fotkę, bo zakwitł pierwszym kwiatem. I na nowym miejscu spisuje się świetnie - już połowa czerwca a on nadal zdrowy ;:306
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”