Taki - sobie ogród cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
LadyK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 wrz 2015, o 14:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Taki - sobie ogród cz.6

Post »

Skalniaczek w doniczce dobry pomysł. U mnie też kwitną pomidorki a dalie mają pąki ale takich różyczek jak Twoje nie mam, muszę powiększyć kolekcję.
Pozdrawiam Katarzyna
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Super powojnik ;:138 No, z pomidorków będziesz miała pociechę ;:138 Piękne masz róże ;:63 W tym sezonie chyba u wszystkich pięknie rosną ;:138 Nie wiem czy któraś z wymienionych ja mam, raczej nie . Pomału nauczę sie nazw :wink: Śliczny skalniczek, ostatnio podobaja mi sie rozchodniki ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Miłeczka, miłego odpoczynku, wracaj z naładowana baterią ;:198
O ogród się nie martw, teraz tak u nas pada, że roślinki mają wody aż w nadmiarze. Na pewno ci nie poschną ;:198
No i życzę ci tych kwiatuszków dalii na powitanie po powrocie ;:196
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Róże, róże a tym razem skradły mi serce naparstnice, takie dorodne. I hamak w cieniu ;:215 na swoim nie mam czasu poleżeć, zresztą nie potrafię leżeć na działce :;230 .
Odpoczywaj i nabieraj sił na pielenie, na pewno Ci wszystko zarośnie :;230 ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Miłeczko więc odpoczywaj sobie, ogród poczeka :wit ładny ten powojnik górski i śliczny kolorek różyczki Geisha ;:215
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Miłeczko, udało Ci się mnie zmobilizować, więc zaczynam wędrówkę po zaprzyjaźnionych ogródkach, rozpoczynając ją oczywiście u Ciebie, czytałam że odpoczywasz mam więc nadzieję że po powrocie będzie to dla Ciebie mała niespodzianka. Obejrzałam wszystko po kolei piękne hosty, szczawiki, irysy, i naparstnice, widziałam też czerwony łubin no i ten Twój skalniaczek rewelacja ;:108. A róże bombowe, śliczna ta "Merlin", przepięknie wygląda miseczka pełna ich kwiatów, ja niestety nie miałam sumienia oberwać moich, więc konfitur różanych nie będzie ;:185, a przy okazji zakochałam się w powojniku górskim Marjorie.
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Miłko tak - heliotrop na słońcu. I najlepiej gdzieś pod południową ścianą, zeby miał cieplutko. Ja tam trzymam w donicach.
Dalie od Ciebie w większości wyszły ładnie. Te co nie wyszły, wygrzebałam w sobotę i karpy są ładne, twarde - wiec zagrzebałam z powrotem :D
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48

Post »

Marjorie jest urocza. Ja też już chodzę koło Bride to Be (bo ona nadal w czołówce) i zaglądam czy już...

Przyjemnego odpoczynku :)
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Dziękuję Sylwia! Jutro już kończę wczasy , a pojutrze wracam do rzeczywistości. Marjorie kiepsko kwitł w tym roku, moze miał za sucho. Rozrósł się i spodziewałam się obfitości kwitnienia, ale niewiele z tego wyszło ;:223

Kasiu! Super, że dalie się spisały. Ja za moimi tęsknię, pewnie pierwsza już ma kwiatek, a ja tak daleko! ;:145

Ilonko! ;:196 Dla mnie forum jest miejscem, gdzie plotkując o roślinach nawiązuję różne fajnre znajomości, jest odskocznią od czasami cięzkiego dnia codziennego. Już nie raz miałam rezygnować, ale cos tam mnie tknęło i znów zaczęłam szperać i brać od innych pomysły. A po ścięciu róż na konfitury (trzykrotnym) róże wyglądały jeszcze lepiej, bo zawiązały kolejne pąki i zakwitły jeszcze mocniej.

Dorotko! Na pewno zarosło! ;:306 Popielę trochę, a jak! A urlop dobiega końca... ;:224

Iwonko! Geisha powaliła mnie kolorem, ale tylko tym... ;:131 Jest niska, ma wiotkie pędy. Całe szczęście, że obrosły ją naparstnice i postawiły do pionu.

Zuza! Dzięki! ;:196 Tak chyba będzie jak piszesz! Dodatkowo zleciłam podlewanie synowi wszystkigo, co w donicach więc będzie ok!

Karola! Dziękuję! ;:196 I ja jestem zadowolona ze skalniaka. Ne wiem tylko, co za znim pocznę na zimę ;:218

Lady Kasiu! Ja też zawsze po wizycie w rózankach mam chęć jeszcze trochę pokupować. Ale mam ostatnią na uwadze i kończę, bo juz każdy cm2 mam zajęty! ;:306

Aniu! ;:196 Ja mogę na róże patrzec bez końca. Co prawda nie wszystkie mi się tak szaleńczo podobają, ale róże są królowymi ogrodów. Zawsze będą najlepszą ich ozdobą!

Jutro powrót z wakacji. Kolejne relacje z ogrodu, jak wypielę! ;:306

I takich kilka zdjęć sprzed wyjazdu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Anah
100p
100p
Od: 26 maja 2016, o 20:39

Post »

Boskie są te Twoje róże ;:226 Tak przyjemnie się na nie patrzy! Cieszę się, że wróciłaś - zatęskniłam za Twoim ogrodem :) Dobrej nocy!
Zapraszam na Anusiny balkonik :)
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No dobra, to poczekamy jak wypielisz ;:306
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48

Post »

To różowe obfite to co to za cudo?

Ja swój skalniak (podobnych rozmiarów co Twój) przechowywałam przez zimę w wiatrołapie nieogrzewanym. I przeżył. A jedną donicę zostawiłam na zewnątrz, bo o niej zapomniałam, i też przeżyła (ale co to za zima była, bele co).
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Ja mogę na róże patrzeć bez końca. Co prawda nie wszystkie mi się tak szaleńczo podobają, ale róże są królowymi ogrodów. Zawsze będą najlepszą ich ozdobą!
.
Ja przeczytałam tak:

Ja mogę na róże patrzeć bez końca. Co prawda nie wszystkie mi się tak szaleńczo podobają, ale róże są królowymi ogrodów. Zawsze będę najlepszą ich ozdobą!.
Miłka, tylko nie bij ;:14 , ale moja wersja bardziej mnie się podoba ;:306 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Trochę popadało ( w niektórych rejonach :( ) więc pielenia będziesz miała :D , nie trudź się kochana i wstaw wpierw foty zielska będziemy omijać :;230 . Na pewno pięknie wszystko kwitnie. Szczęśliwego powrotu.
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

:wit
Obroniona przez Ciebie Sisa zakwitła jako pierwsza :D
Pashmina jak zwykle bardzo fotogeniczna. Lubię. tę różę za długość trzymania kwiatów.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”