Moje będą raczej w takim stylu: http://spec.pl/img/Advice/9067/promo_image.jpg
A Twoje, jak sądzę po liściach będą podobne, ale głowy nie dam. ;)
Za to to zdjęcie mi się najbardziej podoba! :
no to teraz już wiem co to mi takie wielgachne wyrosło nie wiadomo skąd. Nie pamiętam tylko czy wsadziłem rzeczywiście tylko jeden taki czosnek, tak czy inaczej jeden tylko się pokazał.
Mi również! W zeszłym roku cieszyłem się tymi wysokimi czosnkami z biedronki- było ich około 4-5. W tym roku widzę jedynie jeden szczypior Odpadło też kilka hiacyntów i żonkili...
Za to te niższe ozdobne- allium moly, allium roseum, itd. wzeszły już niemal w 100%.
Magdo, czosnek południowy (allium moly) możesz śmiało posadzić do doniczek- nie jest wysoki. Wbrew temu co napisane jest na odwrocie tekturki z biedronki- ten czosnek zimuje w gruncie i nie ma potrzeby wykopywania go przed nastaniem przymrozków. Ponoć ładnie się rozsiewa- tego nie wiem, bo mam go dopiero 1 sezon.
Witam!
Mam pytanko.
Od wielu lat rośnie przed moją działką roślinka podobna z wyglądu do liliowców - nigdy nie kwitła. Rodzice powiedzieli, że to czosnek ozdobny, jak to sprawdzić? Mam kilka odmian od zeszłego roku, ale żadna jej nie przypomina.
Muszę wykopać?
pozdrawiam
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Postaram się jutro, bo jakoś tak zapominam co roku, a może warto by przesadzić.
pozdrawiam
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
renzal pisze:Witam!
Mam pytanko.
Od wielu lat rośnie przed moją działką roślinka podobna z wyglądu do liliowców - nigdy nie kwitła. Rodzice powiedzieli, że to czosnek ozdobny, jak to sprawdzić? Mam kilka odmian od zeszłego roku, ale żadna jej nie przypomina.
Muszę wykopać?