Pierwsze koty za płoty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pierwsze koty za płoty

Post »

Iwonko super tak posiedzieć przy kominku jak zimno jest.
My planujemy na tarasie postawić koze, żeby się ogrzewać w jesienne wieczory ;:167
Tulipanki śliczne ;:3
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewa, jako pnąca, to raczej nie da rady. Ona jest na środku rabatki ;:224 A kulkowanie też przyszło mi do głowy, tylko ten pęd jest gruby i sztywny. Dam radę? Nie połamie się?
Lucynko, moje narcyzy i żonkile w większości jeszcze zapączkowane. Mam tylko kilka, ale jeszcze trzeba na nie zaczekać :D
Kasiu, to będzie Wam ciepło w jesienne wieczory ;:108 Na działce wieczorem nie bywam, ale czasami i w ciągu dnia jest zimno i wtedy się dogrzewam
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Piękne tulipki. Trochę mamy takich samych odmian, widzę.I fajnie. :wink:
Te czerwone sasanki , mam wrażenie,że później kwitną.U mnie tez jeszcze kwitną :wink:
Hosty moje też niektóre są w kiełkach.A inne w liściorkach już ;:167
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Kurcze miło tak posiedzieć przy kominku gdy na dworze chłód i te trzaskające iskierki ;:167 Iwonko swojej Rhapsody też nie cięłam zbyt mocno bo w zasadzie jesienią ją trochę przesunęłam do przodu .Zresztą będziesz widzieć jak dalej będzie rosła
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Obejrzałam wszystko, śliczna działeczka , no i nadal pracujecie nad jej urodą ;:138 Ścieżka z okrąglaków --super ;:138 Pięknie to wszystko robicie. Mała działeczka to fajna sprawa, bo można wszystko dopilnować, wyplewić, zadbać :lol: Wyjątkowo pięknie rosną Ci hortensje, ja też mam te kolory ale daleko im do Twoich gęstych , pięknych . Masz duużo róż, oj będzie pięknie jak zaczną kwitnać ;:63
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwona, taki kominek to moje marzenie, ale w tej malutkiej altanie jaką mam nierealne. Wspaniałe tulipany. U mnie też hosty coraz większe. Pozdrawiam!
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu, Moniko-oj, tak. Taki kominek to naprawdę super sprawa ;:215 Można się przy nim ogrzać, a wczesną wiosną nawet spalić suche badyle nie sprzątnięte na jesieni. Bardzo mi się przydaje.
Jadziu, zostawiłam na Rhapsody tę długą łodygę. Zobaczę jak będzie wyglądać.
Karolinko, witam Cię w moich skromnych progach :wit Masz rację, nad małą powierzchnią łatwiej zapanować. Czasami chciałabym mieć większą działkę, szczególnie wtedy, gdy oczy serce mówią :"chcę"- nad tym naprawdę ciężko jest zapanować ;:224 . Na szczęście zdaję sobie sprawę, że większa - to mniej czasu na relaks, a ja tak lubię wyciągnąć się na leżaczku z książką i kawusią. W każdym razie, taka jest w sam raz ;:108
Czy róże w tym roku zakwitną, tego nie wiem. W większości, to pierwszoroczniaki. A trzy starsze tak dostały w kość podczas tegorocznej zimy, że też nie wiem co z nich wyrośnie. Właściwie, to tylko Rhapsody wyszła bez szwanku.

Od kilku dni - pogoda marzenie. zdecydowanie jestem ciepłolubna :heja I ;:3 dogadza mi jak umie. A ja czerpię z tego całymi garściami ;:108 Kiedy tylko mam wolny dzień (a u mnie nie zawsze jest to weekend), to jadę na działeczkę. Odłogiem leży sprzątanie, gotowanie i inne mniej ważne czynności. Pielę, sadzę, podlewam. A jak mi się nie chce, to poleguję i czytam ;:37 Wyznaję zasadę, że działka jest dla mnie i to ja mam się tam czuć doskonale. Jeżeli jestem zmęczona, to leżymy sobie razem: ja i działka ;:306. Moich działkowych sąsiadów czasami kole w oczy to moje polegiwanie, a przecież ja im nie bronię. Też tak mogą ;:108
Pracuję na zmiany i często mi się zdarza, że przyjeżdżam na działkę bezpośrednio po nocnym dyżurze. I wtedy właśnie mam dzień na odpoczynek. Ewentualnie polatam z konewką lub przekładam wąż do podlewania.

Na razie ciągle królują tulipany. Mam ich bardzo mało i już tego żałuję ;:145 Teraz widzę, gdzie mogłabym je jeszcze posadzić. Tylko czy na jesieni, gdy wszystko będzie wielkie, też będę je widzieć? Zawsze mam problem ze znalezieniem miejsca. Gdyby tak teraz można było powsadzać cebulki, kiedy doskonale widać puste miejsca i jest do nich dostęp ;:224
Ten tulipan mnie zachwycił. Nawet nie wiem jak nazwać ten kolor. To taki karmel z malinami. Pycha :heja
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Te są jakieś dziwne. Może to są moje zaginione Ice Cream? Nie jestem tego pewna, wyglądają inaczej niż na Waszych zdjęciach ;:224

Obrazek

Zaczynają się już pokazywać inne kwiaty oprócz tulipanów. Jednak jest ich jeszcze niewiele. Wiem, że to tylko pozory, ale ciągle wydaje mi się, że mam mnóstwo miejsca. Zawsze naćkam roślin, a później mam busz. W tym wypadku jakoś nie uczę się na błędach :;230

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Moja magnolia postanowiła jednak się zrehabilitować i zakwitnąć. W ubiegłym roku miała ponad 50 kwiatów, a w tym......całe 5 ;:306 Jeden jest już rozwinięty, a pozostałe jeszcze w pąkach.

Obrazek

Rok temu zakwitła dużo wcześniej i była piękna

Obrazek

Wreszcie mogę odetchnąć z ulgą. Mój psiulek jest już właściwie zdrowy. Jeszcze ciągle jest na antybiotyku, ale jest już dobrze :heja Nareszcie zachowuje się jak dawniej. Wróciła mu chęć do jedzenia i zabawy. Jak wracam do domu, to znowu wita mnie jak wariat, a jeszcze kilka dni temu ledwo zwlekał się z posłania. Jest moim oczkiem w głowie, a eM nawet twierdzi, że rozpuściłam go jak dziadowski bicz. Nie wierzcie mu ;:224

To wczorajsze zdjęcia, nie mogłam się oprzeć.

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam
chmielakowo
200p
200p
Od: 11 mar 2015, o 20:32

Post »

Iwonko tulipany cudne, ale psina wygrywa- nie dziwie się, że rozpuszczona bo do zacałowania jest ;:166 ;:166 ;:166

Dzisiaj spotkało mnie wielkie szczęście i spotkałam w szkółce podpatrzoną u Ciebie hortensje i oczywiście musiałam z nią wrócić do domu :tan
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Iwonka1 pisze:
. Wiem, że to tylko pozory, ale ciągle wydaje mi się, że mam mnóstwo miejsca. Zawsze naćkam roślin, a później mam busz. W tym wypadku jakoś nie uczę się na błędach :;230
Iwonko też tak mam a potem buszowato się robi :;230 Teraz wysadzam i przesadzam, bo wciąż za dużo i ślimaki mają się gdzie chować.Tulipanki śliczne i fajnie ,ze piesio już zdrowy
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Iwonka :wit
Ale ty masz ślicznego pieska.A jaki wesoły, młody jeszcze ??W tych mleczach wygląda fajniutko:)
Magnolia, nawet jak w tym roku ma mniejsze kwitnienie, to i tak wygląda pięknie.
I dużo różnych kwiatów, śliczna wiosna ;:108 ;:108
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Paulinko, Kaprys chętnie daje się zacałowywać, a nawet sam się o to dopomina :heja
Jaką hottensję kupiłaś? Pinki Winki? Będzie Pani zadowolona ;:215
Jadziu, całe szczęście, że nie tylko ja tak mam :;230 Sadzę i sadzę, zupełnie nie biorę do głowy, że rośliny rosną.
Na szczęście z Kaprysem jest już ok. Już się tak nie stresuję ;:196
Aniu niestetyie jest już młodzikiem. W grudniu skończył10 lat, ale daje radę :heja Do zabawy nie trzeba go zachęcać. A magnolia przynajmniej się stara ;:138
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Iwonko, ja mam 3 kolory glicyni, niebieski x2, rózowy i biały. Będe pokazywać, dopiero zaczynają. Glicynię po przekwitnieniu ciąć jak winogron, zostawiamy główne pędy i odrosty obcinamy na kilka oczek, 2-4, z tych oczek wyrosną gałązki i na tych krótkopędach będie kwitła. Moja zakwitła po 3 latach . Kolejna ,fakt , zaniedbana, po 7 miu. Powodzenia, teraz juz będzie kwitła skoro zaczęła. :wit
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Taką mamy nadzieję. W ubiegłym roku kupiliśmy następną , nastawieni na cięcie i kwiaty. Tą starą eM chciał wyrzucić, ale mi jej było szkoda i nie dałam :tan Nawet jak nie kwitnie, to i tak jest piękna. Po tylu latach jest już naprawdę wielka. Na dodatek wspina się po domku dodając mu uroku
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Iwonko ale mamy pogodę,tylko w ogrodzie przebywać ;:333 Cieszę się,że z pieskiem lepiej,widać,że to kochany pies ;:108
Ice Cream...czekasz na nie,ale mój w pąku wyglądał inaczej,bardziej ściśnięte miał płatki.Twój jest niski? Taki powinien być ;:333
Tulipan karmelowy mniam bardzo pyszny :D
Wąż oj taki i mi by się przydał,pewnie z czasem i ja zamontuję,bo taka susza jest,że nie idzie wytrzymać ;:oj

Miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Iwonko, jakoś mi ten Twój Ice Cream nie podobny do Ice Creama :? U mnie nawet jak był mały i ściśnięty to miał już różowe płatki na bokach. Twój jakiś taki luźniejszy i bardziej zielony ;:218
Zobaczymy jak się bardziej otworzy.
Narcyzy masz śliczniutkie ;:333 I te pełne i pojedyncze ;:108
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”