Ja czas chyba będę miała, więc może pojadę chociaż pooglądać. No bo z tym kupowaniem .... przecież coś sobie obiecałam
Rośliny doniczkowe - effa
- effa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 wrz 2007, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pewnie coś będzie, jak jest cieplej to przywożą nawet sporo roślin, więc pewnie będzie w czym wybierać.
Wiesz... obiecanki cacanki, ale powiedz szczerze jakby było jakies cudeńko to nie pokusiłabyś się
A poza tym z tego co pamiętam, to nie deklarowałaś ostatniego zakupu wiosennego 2008r - więc zawsze można to trochę naciągnąć

Wiesz... obiecanki cacanki, ale powiedz szczerze jakby było jakies cudeńko to nie pokusiłabyś się
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Witaj Ewuś.
I ja też się wczoraj nie wybrałam na ten kiermasz. Miałam gości więc nie było jak wyrwać się z domu. Ale nie żałuję, że nie byłam. Też poczekam na następny.
Wiez, ja wybieram się na wystawę Ogród i ty do Kielc. Ma się odbywać w dniach 11 - 13 kwiecień. Jadę tam z zamiarem zakupu roślinek do mojego ogrodu, ale myślę, że jak to na wystawach bywa, też znajdzie się ktoś z roślinkami doniczkowymi :P
I ja też się wczoraj nie wybrałam na ten kiermasz. Miałam gości więc nie było jak wyrwać się z domu. Ale nie żałuję, że nie byłam. Też poczekam na następny.
Wiez, ja wybieram się na wystawę Ogród i ty do Kielc. Ma się odbywać w dniach 11 - 13 kwiecień. Jadę tam z zamiarem zakupu roślinek do mojego ogrodu, ale myślę, że jak to na wystawach bywa, też znajdzie się ktoś z roślinkami doniczkowymi :P
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
No to fajnie było by się tam spotkać, nie uważasz ?
Ja też już tak jestem napalona na ten wyjazd, że coś. I nie mogę się doczekać.
A tutaj masz co nieco na połechtanie ciekawości
http://www.ctk.com.pl/index.html?k=ogrod&s=index
Ja też już tak jestem napalona na ten wyjazd, że coś. I nie mogę się doczekać.
A tutaj masz co nieco na połechtanie ciekawości
http://www.ctk.com.pl/index.html?k=ogrod&s=index
- effa

Czy ktoraś z Was kojarzy roślinę z takimi średniej wielkosci liśćmi, jasno zielonymi i tak jakby nakrapianymi srebrnymi kropkami? Ukradłam gałązkę
i będę ukorzeniać tylko nie wiem co to jest, wrzucę zdjęcie jak tylko pstryknę. Podobno ta roślina kwitnie czerwonymi kwiatami i jest dość wysoka i sztywna. Tak na oko opisałam, a potem fotkę wkleję.
- effa

A na takim malutki skubankuBeata T pisze:Hmm to się na skubaniu byłoi będzie nowy kwiatek trzymam kciuki żeby się przyjął ...
Ładnie zamia ...wypuszcza młode listki teraz chyba jest jej czas rozrostu ,u mnie już młodych wychodzących z ziemi brak mam nadzieje że jeszcze wypuści
Odnośnie zamiokulkasa to wydaje mi się ze te pędy dość szybko rosną w górę, w mgnieniu oka.