Storczyki Mariolki
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ja też nie mam miejsca, ale Phalaenopsisy to moje ulubione, jedne z nielicznych które nadają się do moich warunków, więc mam ich dużo, w tej chwili ok. 40, ale marwię się o nich, bo mają na liściach wstrętne plamy, na innym forum ktoś mi napisał że to od braku jakiegoś składnika w wodzie/nawozie, ale i tak się martwię... lubię też Vandy.Mariolka pisze:Cieszę się bardzo, że storczyki się podobaja ;:12 Dusia phalaenopsisow już mam malo w mojej kolekcji wszystkie 23 sztuki zawiozlam mojej mamie, bo zajmowaly mi za duzo miejsca na parapetach![]()
Pozdrawiam
- Storczykowa
- Storczykowa
tobie może rośnie dobrze dużo storczyków i możesz sobie pozwolić na pozbycie się Phalaenopsisów. w moich warunkach dobrze rosną tylko Phalaenopsis i Vanda, ale nie narzekam, bo Phal. i V. to moje ulubione storczyki, bez innych mogę się obejść. Phalaenopsisów obecnie mam ok 40, prawie wszystkie to hybrydy, mam 1 botaniczny - Phalaenopsis bellina. marzy mi się lueddemaniana, equestris, violacea blue.... ostatnio na liściach niektórych pokazały się żółte plamy i bardzo się martwię. ktoś mi na innym forum napisał, że to z braku składnika, ale boję się, że to choroba i że mi wszystkie padną.
Mariolko, wielką przyjemność mi zrobiłaś tymi fotkami
!
Widzę, że storczyki ponawiają u Ciebie swoje kwitnienia, jak przystało na dobrą opiekunkę.
Pozostałaś też wierna glinianym doniczkom
Kolejna porcja zdjęć, to będą pewnie Sabotki, może Masdevallia ? Już się nie mogę doczekać
A katlejki masz CUDOWNE

Widzę, że storczyki ponawiają u Ciebie swoje kwitnienia, jak przystało na dobrą opiekunkę.
Pozostałaś też wierna glinianym doniczkom

Kolejna porcja zdjęć, to będą pewnie Sabotki, może Masdevallia ? Już się nie mogę doczekać

A katlejki masz CUDOWNE

- Storczykowa
- Mala_MI
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Piękne, cudowne, ech i ach
Ja chyba teraz będę oszczędzała na catleyę jakąś w wersji pomarańczowo-żółtej. te nasycone kolory bardzo mi się podobają.

Ja chyba teraz będę oszczędzała na catleyę jakąś w wersji pomarańczowo-żółtej. te nasycone kolory bardzo mi się podobają.
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- EWA K
- Od: 17 sty 2008, o 23:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Mariolko!
Nareszcie widzę Cię znowu. O Twoich pięknotach nie mam co pisać - a potwierdzeniem uznania Twoich wysiłków będzie fakt, że ,,odkopałam" Twój interesujący wątek i cierpliwie czekałam
. To wielka frajda oglądać wyniki Twojej troski.
Mariolko! Weim, że pokazujesz Swoje storczyki nie tylko, dla samego chwalenia -ale również po to, żebyśmy mogli dowiedzieć się czegoś ciekawe od Ciebie - dlatego troszkę Cię pomęczę
Pamiętam, że miałaś miltonopsis (taki biały z ciemno-różowym środkiem). Jak Ci się ta roślinka sprawuje. Ja jej nie mam, ale u moich kilku znajomych same niepowodzenia. Jak jest u Ciebie?
Również miałaś sabotki, różne odmiany. I znowu pytanie - jak Ci się je uprawia, z którego jesteś najbardziej zadowolona? Nie pamiętam, czy miałaś też hybrydy amerykańskie...
To na tyle - czekam na odpowiedź i jeszcze tu wpadnę, NA PEWNO ;:2
Nareszcie widzę Cię znowu. O Twoich pięknotach nie mam co pisać - a potwierdzeniem uznania Twoich wysiłków będzie fakt, że ,,odkopałam" Twój interesujący wątek i cierpliwie czekałam

Mariolko! Weim, że pokazujesz Swoje storczyki nie tylko, dla samego chwalenia -ale również po to, żebyśmy mogli dowiedzieć się czegoś ciekawe od Ciebie - dlatego troszkę Cię pomęczę

Pamiętam, że miałaś miltonopsis (taki biały z ciemno-różowym środkiem). Jak Ci się ta roślinka sprawuje. Ja jej nie mam, ale u moich kilku znajomych same niepowodzenia. Jak jest u Ciebie?
Również miałaś sabotki, różne odmiany. I znowu pytanie - jak Ci się je uprawia, z którego jesteś najbardziej zadowolona? Nie pamiętam, czy miałaś też hybrydy amerykańskie...
To na tyle - czekam na odpowiedź i jeszcze tu wpadnę, NA PEWNO ;:2