Storczyki Mariolki

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mariolu, piękne wszystkie bez wyjątku,czekam na kolejne foty.

Pozdrawiam :P
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Mariolka pisze:Cieszę się bardzo, że storczyki się podobaja ;:12 Dusia phalaenopsisow już mam malo w mojej kolekcji wszystkie 23 sztuki zawiozlam mojej mamie, bo zajmowaly mi za duzo miejsca na parapetach :lol:

Pozdrawiam
ja też nie mam miejsca, ale Phalaenopsisy to moje ulubione, jedne z nielicznych które nadają się do moich warunków, więc mam ich dużo, w tej chwili ok. 40, ale marwię się o nich, bo mają na liściach wstrętne plamy, na innym forum ktoś mi napisał że to od braku jakiegoś składnika w wodzie/nawozie, ale i tak się martwię... lubię też Vandy.
Awatar użytkownika
Mariolka
200p
200p
Od: 7 sie 2007, o 17:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No to dzisiaj pokże kolejne kwitnienia :D :D :D

Pozdrawiam Mariola

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

piękne storczyki... nawet masz zieloną Cattleyę i woskowopłatkową Vandowatą... a nie masz już żadnego Phal. czy jakiś jeszcze ci został?
Awatar użytkownika
Mariolka
200p
200p

Post »

Nie mam juz phalaenopsisow :) Ta woskowa to Vanda denisoniana :)
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

tobie może rośnie dobrze dużo storczyków i możesz sobie pozwolić na pozbycie się Phalaenopsisów. w moich warunkach dobrze rosną tylko Phalaenopsis i Vanda, ale nie narzekam, bo Phal. i V. to moje ulubione storczyki, bez innych mogę się obejść. Phalaenopsisów obecnie mam ok 40, prawie wszystkie to hybrydy, mam 1 botaniczny - Phalaenopsis bellina. marzy mi się lueddemaniana, equestris, violacea blue.... ostatnio na liściach niektórych pokazały się żółte plamy i bardzo się martwię. ktoś mi na innym forum napisał, że to z braku składnika, ale boję się, że to choroba i że mi wszystkie padną.
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Mariolko, wielką przyjemność mi zrobiłaś tymi fotkami :) !
Widzę, że storczyki ponawiają u Ciebie swoje kwitnienia, jak przystało na dobrą opiekunkę.
Pozostałaś też wierna glinianym doniczkom :)
Kolejna porcja zdjęć, to będą pewnie Sabotki, może Masdevallia ? Już się nie mogę doczekać ;:65
A katlejki masz CUDOWNE :!:
Awatar użytkownika
Mariolka
200p
200p

Post »

To już ostanie zdjęcia, ale nie martwcie się niebawem kolejne kwitnienia i nowe zdjecia. Tymczasem czekam na komentarze i pytania :D Na zdjeciu sa dwie różne niebieskie Vandy pierwsza to botaniczna Vanda coeruela, a druga hybryda sansai blue :)

Pozdrawiam cieplutko Mariola

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek :D :D
Awatar użytkownika
Mariolka
200p
200p

Post »

Zgadzam sie kwiaty cattlei sa piekne :D
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59

Post »

Piękne :D A ta vanda z przed przedostatniego zdjęcia, to po prostu cudo... :shock:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

wszystkie storczyki piękne, zwłaszcza niebieskie Vandy. to twoje własne kwitnienia? Cymbidium ma dużo kwiatów... Cattleya też cudna.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Mariolka
200p
200p

Post »

Wszystkie kwitnienia są oczywiscie moje :) Niektore juz po kilka razy kwitna ;)

Pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
Mariolka
200p
200p

Post »

Mi kwitna wszystkie jakie mam, jednie nie zakwitlo mi w tym roku coelogyne cristata :shock: Miało 7 pędów kwiatowych ale przynioslam do cieplego piomieszczenie i wszystkie uschly :twisted: :twisted: :twisted: Za rok juz na pewno nie popelnie tego bledu.
W srode przyjedzie do mnie phalaenopsis equestris :D
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

Piękne, cudowne, ech i ach Obrazek

Ja chyba teraz będę oszczędzała na catleyę jakąś w wersji pomarańczowo-żółtej. te nasycone kolory bardzo mi się podobają.
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
EWA K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2008, o 23:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Mariolko!
Nareszcie widzę Cię znowu. O Twoich pięknotach nie mam co pisać - a potwierdzeniem uznania Twoich wysiłków będzie fakt, że ,,odkopałam" Twój interesujący wątek i cierpliwie czekałam :D . To wielka frajda oglądać wyniki Twojej troski.
Mariolko! Weim, że pokazujesz Swoje storczyki nie tylko, dla samego chwalenia -ale również po to, żebyśmy mogli dowiedzieć się czegoś ciekawe od Ciebie - dlatego troszkę Cię pomęczę :wink:
Pamiętam, że miałaś miltonopsis (taki biały z ciemno-różowym środkiem). Jak Ci się ta roślinka sprawuje. Ja jej nie mam, ale u moich kilku znajomych same niepowodzenia. Jak jest u Ciebie?

Również miałaś sabotki, różne odmiany. I znowu pytanie - jak Ci się je uprawia, z którego jesteś najbardziej zadowolona? Nie pamiętam, czy miałaś też hybrydy amerykańskie...

To na tyle - czekam na odpowiedź i jeszcze tu wpadnę, NA PEWNO ;:2
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”