Słoneczne rabaty 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Słoneczne rabaty 3

Post »

Tygrzyki ;:202 ;:202 ;:202
Na te to tylko służby specjalne,one są okropne,mam traumę z dzieciństwa kiedy 3 w jeden dzień widziałem i prawie w nie wpadłem,zaczynając od takiego rozmiaru palca kończąc na rozmiarze dłoni ;:202 ;:202 ;:202
Ogólnie to tylko Strojniś nadobny jest u mnie tolerowany no i kosarz :lol:
Ale krokusowe kępy masz fajne,tylko słońca brakuje jak wszędzie :roll:
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Sabinko. Nie no proszę Cię nie mów mi nic o takim mrozie ;:124 . Ja mam nadzieje, że takie mniej wiarygodne źródła na pewno się nie sprawdzą. Ja oglądałam w tv to niby w przyszłym tyg ma nie padać i być ładne słoneczko. Jak to się sprawdzi - zobaczymy. Póki co ta wiosna jakaś taka niemrawa ;:222 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Sabinko, cudne łany krokusów ;:215 Gdzie nie zajrzę, tam już kwitną. U mnie jak na razie nadal cisza, ale za to chyba szybciej rozwinie kwiat irysek, bo sprzątając dzisiaj rabaty odkryłam jednego, który ma już wyraźny kolorek :heja Takie maleństwo, a jak cieszy. U mnie mimo zapowiedzi deszczu na sobotę, na szczęście nie padało. Dzięki temu wzięłam się wreszcie za porządki, co nieźle odczuwa mój kręgosłup. Oj, odwykłam od ogródkowania...Ciekawe, czy jutro się ruszę :;230 Pozostała mi do sprzątnięcia cała długaśna rabata z angielkami, rabata z przodu domu i jeszcze spora część po prawej stronie. Plany mam ambitne, bo oprócz sprzątania chcę jutro posadzić do donic kupione w czwartek bratki i wreszcie wyznaczyć granice poszerzenia rabaty angielskiej ;:306 Zamówione Austinki trzeba będzie gdzieś posadzić. A i jeszcze moczy się róża The Fairy. Dla niej też trzeba znaleźć czas. Oby pogoda jutro dopisała.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sabinko twoje krokusy zdecydowanie ładniej się rozwijają. Kolor już widać. ;:oj U mnie nadal tylko zielone. ;:174 Ja swoje trawy dziś przycięłam, za ciepło nie było, ale przynajmniej nie padało. ;:131 Zaproszenie po trawy aktualne. :)
Awatar użytkownika
Ewelina7
200p
200p
Od: 28 mar 2012, o 23:28

Post »

Sabinko,
czekałam na otwarcie poprzedniego wątku i przegapiłam nowy. Ale jestem i zamierzam się bezczelnie rozgościć :wit

Pisałaś o Lady Emmie Hamilton, też ją mam i zgadzam się z Twoją opinią całkowicie; to niezwykle piękna róża o nienachalnym uroku. Muszę moją jeszcze teraz przesadzić, mam nadzieję, że mi to wybaczy. Historie związane z nazwami róż też bardzo lubię, i lubię nazwy róż jako takie. Chyba, że jest to Koko Loko na przykład... :wink: Najbardziej lubię nazwy francuskie :)
Wiosna u Ciebie dużo bardziej zaawansowana, zazdroszczę. U nas głównie leje, albo siąpi, albo kapie. Ogród ponury i zdechły, nawet nie chce mi się na niego patrzeć. Ale, ogrodniczenie to sztuka cierpliwości przede wszystkim :D

Pozdrawiam cieplutko.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

No cóż Sabinko, widocznie niektórzy lubią smrodek. ;:224
Twoje krokusiki niczym z katalogu. Tak pięknie je pokazujesz.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Witam :wit
Nareszcie piękna pogoda ;:138 od rana z mniejszymi lub większymi przerwani robiłąm porządki na rabatach. Póki co jedna ogarnięta ;:306
Przycięłam lawendę.. a niech będzie co ma być.. jak ją omrozi to kupię nową. Obecna i tak była kiepsko prowadzona od samego początku i rosną takie wielkie krzaczyska/ Oglądałam też ze wszystkich stron forsycję, bo strasznie mnie kusi przycinanie róż.. niestety mimo nabrzmiałych pączków trzeba jeszcze poczekać na żółtą burzę kwiecia.. może do świąt zdąży zakwitnąć. Zrobiłam też oprysk miedzianem i teraz mam takie pytanie.. co z tymi kawałkami róży, które są wciąż pod kopczykiem ;:218 Pzecież nie będę rozwalała kopców dla oprysku.
Dziewczyny, tchnęło mnie.. czy te nawozy w Lidlu to od dzisiaj??

Annes, szałwię siałam w tamtym roku na dwa rzuty. Pierwszy do kubeczka, drugi bezpośrednio do gruntu. Ta pierwsza strasznie pokładała się potem po ziemi, a ta druga wyrosła ładna i gęsto zbudowana. nie wiem więc czy jest sens siać do pojemniczka.. no chyba, że to u mnie taka wyszła..
Tulap, u mnie wszystkie pająki są tolerowane, bo niestety boję się ich ruszać, a jak zagaduję eMa żeby pozbył się pająków to się ze mnie śmieje.. raz usunął, a one wciąż wracają ;:223
Ewelina, doczekałyśmy się wreszcie słońca :heja dzisiejszy dzień mogę zaliczyć do bardzo udanych i bardzo intensywnych. Mam nadzieję, że jutrzejsze ochłodzenia to również będzie bujda. Chociaż przymrozek rano był i jak się słońce schowa za chmury to czuć chłód ;:108
Dorotka, moje iryski to już chyba na straty mogę spisać. Zakwitło dwa i widzę że jeszcze maksymalnie 3 zakwitną. z roku na rok mam ich mniej dlatego postawiłam na krokusy. Są niezawodne i przyrastają bardzo szybko.. No jak ich nie kochać ;:167
Sonia, dziękuję kochana ;:168 Ostatnio nawet myślałam o twoim zaproszeniu, ale wiem, że masz teraz dodatkowe obowiązki związane z wnusiem i nie chcę się narzucać. Czy trawy trzeba już teraz sadzić?? Moje krokusy dzisiaj poszalały.. wystarczyło kilka godzin słońca i zachwytom nie było końca ;:108
Ewelina7, witaj :wit tak naprawdę to dzisiaj mamy pierwszy słoneczny dzień od .. nawet nie pamiętam od kiedy. Wciąż było deszczowo, zimno i ponuro.
Co do nazw różanych pannic najbardziej dziwi mnie jak szkółki prezentują daną róże pod inną, mniej znaną nazwą. Spotkałam się więc z piękną Candy Rain czy Lemon Parody, czy nie łatwiej było napisać Abraham Darby i Graham Thomas. Przypuszczam nawet, że więcej osób kupiłoby tą konkretną różę. No cóż nie mnie to oceniać ;:224
Aneczka, uwierz mi raz przechowywałam te cebule w korytarzu. Były tylko 2 szt a takiego fetoru narobiły, że przez kilka dni było czuć (mimo zabrania cebul) ;:224

Wiosna.. słoneczna wiosna ;:173

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A takiego wiosennego torcika zmalowałam początkiem weekendu.. jestem mega dumna ;:224

Obrazek
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Sabinko piękna wiosna i torcik też Ci się udał. ;:215 ;:138
U mnie też dziś świeciło słonce a teraz zimno.Jak nic rano będzie na minusie.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Sabinko. Tak pogoda dzisiaj dopisała ;:333 . Piękna wiosna u Ciebie ;:138 . Bardzo fajnie, że mogłaś dzisiaj zrobić coś w ogródku , ja też troszkę popracowałam ale niestety nie obyło się bez małego zwątpienia. Te nawozy to podobno od dzisiaj- tak ;:108 . Cudowne masz krokusy już a ten torcik wygląda bardzo smacznie ;:173 . Nie objadam się ogólnie ciastami ale raz na jakiś czas takiego torcika lubię zasmakować ;:224 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p
Od: 13 lut 2014, o 23:36

Post »

Wszystkie kwiatki piękne- i te prawdziwe, i te słodkie. Tort zawodowy!
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
Awatar użytkownika
InesS
200p
200p
Od: 18 sty 2013, o 12:59

Post »

Sabinko, tort przepiękny i wspaniały, jak żywy ;:63
Bajeczne krokusy ;:167 Te białe w szczególności wpadły mi w oko. .. Jak obłoczki ;:215
Pozdrawiam
Agnieszka
W Liliowej Dolinie Rospudy
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Jesteś niesamowita ;:215 ;:303 ;:138 Tort jest cudowny ;:138
Zachwyciły mnie tez krokusy, zwłaszcza te z ciemnofioletowymi smugami - piękne ;:333
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Sabinko tort WOW! ;:oj zdolne masz łapki kobieto ;:215
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Pięknie,otworzone krokusy w końcu ;:138
Te sasanki trochę pająkowo wyglądają :;230
Irys,ten kolor,uwielbiam i żałuję,że nie kupiłem ;:124
W ogóle widzę,że muszę duuuużo jesienią nadrobić ;:224 Tylko przycisnąć pasa przez pół roku ;:210 To w sezonie jesiennym coś w tym stylu będzie :arrow: ;:300 ;:214
Tort to mistrzostwo ;:138 Chociaż imię takie same ma moja ulubiona polonistka,co trochę na minus działa :lol:
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Sabinko torcik miałam okazję już podziwiać. I nadal mnie zachwyca. Jesteś mega zdolną osobą! Cudowności potrafisz wyczarować ze słodkości. ;:180

Krokusiki takie pootwierane. Piękne. U mnie cały dzień słońce świeciło ale jak zajechałam po pracy na działkę to już słonko za chmurami a krokusiki już składały listeczki i do środka nie dały sobie zajrzeć. ;:222
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”