Moje roślinki w domu - inaq1
Wczoraj ,szykując ozdoby choinkowe,z głębin schowka wyciągnęłam taką oto choineczkę.Parę lat temu dostałam ją od koleżanki i po prostu o niej zapomniałam . Bardzo się ucieszyłam ,jak ją znalazłam. Jest zrobiona cała ze szyszek(osobiście przez koleżankę) i ustrojona malutkimi koralikami i ozdobami. Możemy znowu ją podziwiać.

- kocica
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Jakie cudne masz fiołki, mój nie chce kwitnąć, ale zaczęłam się stosować do rad jakie znalazłam na forum więc może coś z tego będzie. Piękne szeflery i paprocie. Jestem tu już z trzeci raz, ale chyba jeszcze nic nie napisałam wcześniej. Udało mi się ukorzenić ostatnio szeflerę więc może będzie jeden kwiatuszek więcej w domu:-). Bardzo mi się podoba ta ciemnozielona odmiana szeflery, którą chcesz odmładzać, jest bardzo oryginalna.
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
Ewo,dziękuję za odwiedziny. Też już ukorzeniałam szeflerę (tę mniejszą) z dobrym skutkiem. Miałam sadzonkę z tzw.piętką . Wtedy roślina szybciej się ukorzenia.
Beata,przepraszam,że dopiero odpowiadam.
Choinka ma szyszki upinane na stożku ze steropianu.Udało mi się wyjąć jedną szyszkę i zobaczyć co jest pod nią.
Beata,przepraszam,że dopiero odpowiadam.
Choinka ma szyszki upinane na stożku ze steropianu.Udało mi się wyjąć jedną szyszkę i zobaczyć co jest pod nią.

Byłam dzisiaj zobaczyć jakie nowości są u Tomaszewskiego. U nich już wiosna i kwiatuszkowy zawrót głowy. Wszędzie pełno prymulek najróżniejszego koloru ,były też hiacynty i śliczne małe żonkilki. Oprócz wiosennych naturalnie były doniczkowce całoroczne
Nie można od nich wyjść z pustymi rękami. Kupiłam storczyka białego(przecenionego),prymulkę i tillandsię . Nigdy jej nie miałam i gdy ją gdzieś widzę ,to ciągle mnie zachwyca. Dziwna roślinka . Na ostroróżowym pióropuszu malutki ciemnoniebieski kwiatek . Naprawdę cudo.

a tę sadzoneczkę mam z innego miejsca ,nie do końca zdobytą w uczciwy sposób
,ale tak bardzo mi się podobała roślinka..........
Jeszcze jej nie rozpoznałam

a tę sadzoneczkę mam z innego miejsca ,nie do końca zdobytą w uczciwy sposób

- gebo13
- 200p
- Od: 1 mar 2007, o 21:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Inusia,dopiero teraz pooglądałam i poczytałam
Więc niczym nie odbiegasz od reszty forumowiczów
Zakaz wychodzenia z domu i dostęp do internetowych sklepów
bym dodała,to powinno mieć 100% z nas!
Masz piękne kwiaty i tak trzymaj!
Pozdrawiam Małgosia

Więc niczym nie odbiegasz od reszty forumowiczów

Zakaz wychodzenia z domu i dostęp do internetowych sklepów
bym dodała,to powinno mieć 100% z nas!

Masz piękne kwiaty i tak trzymaj!

Pozdrawiam Małgosia
Szczęście to nic innego jak dobre zdrowie i krótka pamięć