Ogród Marty cz.VIII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród Marty cz.VIII

Post »

Martusiu przyjedziemy jak miną te najgorsze upały, bo chociaż auto klimatyzowane to trzeba go jednak opuścić od czasu do czasu. Poza tym trzeba wykopać niektóre kwiatki i mogą marnie znieść przeprowadzkę :D Owoce dopiero się zaczęły to na jakieś zawsze trafimy :;230 A jak tam dereń :?: bo w Krakowie sprzedają ale taki zrywany nieciekawy :) Kwiaty widzę zadowolone z podlewania wyglądają uroczo! Moje lilie już kończą kwitnienie i te ostatnie bardzo krótko kwitły, bo obsychały błyskawiczne :wink: Twoje dyńki szczególnie mnie cieszą ;:168 a kępy pysznogłówki podziwiam, czy masz taką intensywną czerwień bo nie kojarzę? mogę moją podzielić :D Życzę Ci odrobiny chłodu i deszczu ale spokojnego i najlepiej trzydniowego. Buziaczki zostawiam ;:196 ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Aluś ,ta wrotycz na zdjęciu to zwykła,pospolita ,a poprzednio była ta z koronkowymi listkami ,a kwiatuszki mają takie same,ja swoje dalie sadziłam wczas w dużych doniczkach i w tamtym roku było super a w tym miałam więcej tych dalii i zostawiałam na polu i przykrywałam folią bąbelkową i pod folię pewnej nocy weszły ślimaki z winniczkiem na czele i wszystko zjadły,to w grudniu przemarzły Ci te dalie?pozdrawiam ;:196

Marysiu,moje derenie mają trochę owoców,ale jeszcze nie dojrzałe,chociaż już zmieniają kolor,ale ja nie mam jakiś dużych zbiorów bo drzewka jeszcze młode,a to najstarsze nie zawiązało dużo owoców,nawet tam nie byłam ,ale Bogdan mówił,że nie ma dużo,dynieczki dzisiaj były podlewane ,bo też więdną ,a szkoda ,żeby zmarniały,pysznogłówkę czerwoną też mam ,ale ona już przekwitła ,a teraz te dwa kolory kwitną,oj Marysiu,chłodu nam bardzo potrzeba ,ale nie ma widoku,ja chodzę jak mól w mazi i nic mi się nie chce,bo cała robota kończy się na podlewaniu,dzisiaj podlewaliśmy też maliny .bo gotują sie na krzakach,nie wyrabiają fizjologicznie ,ale jak można wyrobić jak nie ma wody ,przecież bez niej nie ma życia,pozdrawiam ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

cieniste zakątki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

floks plamisty Delta
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bardzo miło pospacerowałam po Twoim ogrodzie ,ten floks plamisty fajnie się prezentuje .
Dalie mi nie zmarzły tylko piwnica u sąsiadów nie była dla nich odpowiednia .Zawsze woziłam do mojej znajomej ,a ten raz poprosiłam sąsiadów o przechowanie .Teraz od kilku lat zaczęłam przechowywać u siebie .Nie mam piwnicy ,ale mam pomieszczenie po łazience w której jest grzejnik .pięknie mi się przechowują.
Nie podpędzam dalii raz próbowałam i doszłam do wniosku ,że się nie opłaca .A teraz te ślimaki i ta moja wilgotna ziemia .
W przyszłym roku posadzę je na podwyższeniu .Dobrej nocki ;:41
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś jak zwykle miły spacer odbyłam. :) Jednak cieniste zakątki, pozwalają roślinom na łatwiejsze przetrwanie suszy, nawet trawnik zielony. ;:215 Kłosowce mają takie soczysto zielone liście. Liliami się jeszcze pozachwycam, u mnie już przekwitły, a hortensje oczywiście cudne. Czy miś polarny ma u ciebie sztywne pędy. :?: Dynie dorodne, mnie jednoznacznie kojarzą się z jesienią. ;:174
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martuniu piękne floksy i kłosowce, a zdjęcie czerwonej róży wyszło mistrzowsko ;:215 Wpadłam na chwilę, bo mam gości i robię ser ale musiałam zobaczyć co u Ciebie. Dobrej nocy i kolorowych snów ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie ,chyba na próżno oczekujemy chłodu i deszczu ,u mnie skwar nie do wytrzymania,mamy już ograniczenia wody i grożą,że będzie wyłączana ,nigdy nie przeżyłam takiej suszy,ale co da narzekanie ,ogród jeszcze jakoś wygląda,ale nie wiadomo co dalej .

Aluś,floksy plamiste są śliczne ,takie inne ,długie mają kwiatostany,warto je wprowadzić do ogrodu,chciałam zapytać ,kiedy wsadzasz dalie do gruntu ,jeżeli nie podpędzasz,bo ja jak wsadzę po 15 maja,to nie zdążają pokazać takiej ilości kwiatów co potrafią ,u mnie wszystkie tośliny na podwyższeniach w tych korytach drewnianych ,ale w takim roku jak ten też szybko ziemia wysycha i znowu trzeba dużo lać ,pozdrawiam z gorącego ogrodu ;:196

Soniu,ja cienistych zakątków w ogóle nie podlewam nawet przy takiej suszy ,nie dam rady podlewać całego ogrodu ,bo teraz wychodzi jaki duży ,kłosowce przesadzę ,bo mi w tym miejscu nie odpowiadają lilie jeszcze kwitną ,bo mam dużo odmian i jeszcze będą na chwilę ,kwitną już od dawna ,jedne znikają inne zaczynają ,Miś polarny jest u mnie w tym roku sadzony i troszkę sie (,ale nie dużo) przewiesza ,ale myślę ,że zmężnieje i tak nie będzie ,kwiaty ma piękne ,takie wypełnione ,i jak na pierwszy raz ogromną ich ilość,dyni mam mnóstwo i znowu będzie rozdawanie ,a i dla nas na zupki pod dostatkiem ,pozdrawiam ;:196

Marysiu,kłosowce stąd wyjadą ,ale ,floksy kwitną pieknie grupami ,baw się dobrze z gośćmi ,bo to niezapomniane chwile ,dzięki ,że wpadłaś ,pozdrawiam i buziaczki ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

zapraszam do przed ogródka .

róża pnąca bezkolcowa cudownie pachnąca
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

White Meidiland
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

to tylko część z moich róż,kiedyś znowu pokażę parę ,bo było by nudno wszystkie na raz przekazać.pozdrawiam i życzę troszkę chłodu i milego dnia
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witaj Marto.
Jak na nowe nasadzenia i tę pogodę to róże masz zjawiskowe. ;:215 Jak smakuje kawusia wśród takich zapachów?. Niech już przyjdzie ochłodzenie, bo już chyba nic więcej nie zakwitnie m iw tym roku.
Podlewanie niewiele daje ,ale trzeba te rośliny jakoś ratować. ;:108
Życzę deszczu i chłodu. ;:196 :wit
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Martuś miło i pieknie jak zwykle u Ciebie ;:333 .Dalie sadze różnie w zależności od pogody ,najwcześniej sadziłam 9 kwietnia i żadna mi wtedy nie zmarzła wszystkie ładnie zakwitły .W ubiegłym roku sadziłam jakoś ok 20 maja czy nie później .Może kilka nie zdążyło ,wszystko zależy od temperatury w nocy . Zdróweczka ;:196 .
Na floksika plamistego będę polować ,ale dopiero w przyszłym roku ;:173
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Witam cieplutko. ;:196
Kochane masz te róże, cudnie się prezentują i pięknie wyglądają. :tan
Co tam Martuś słychać, dawno nie spacerowałam po Waszych ogrodach ale upał zbiera mi czas. ;:223
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Oj rzeczywiście Kochana takie nudne te róże :;230 Nie pokazuj więcej, bo mnie chyba zazdrość stoczy :;230
Oczywiście żartuję :;230 jeżeli tylko co to żałuje że moje nie mogę zdecydować się na powtórne kwitnienie, ale może to i lepiej bo w tych upałach kwiat żyje dzień góra dwa :wink: Chłodu Ci życzę i wody z góry...całuję ;:196
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Martuś twoje róże są cudowne.
Kwitną w najlepsze jakby w ogóle suszy nie było.
Moje marne, może jeszcze się pozbierają przed zimą, jeśli porządnie popada.
Chłodnej pogody z deszczykiem życzę. :wit
Grażyna.
kogro-linki
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie ,żar niebotyczny z nieba dzisiaj się lał,deszczu ani trochę i znowu z wężem wieczorkiem ,ale nazbierałam swoich malinek i aronii i soczki już zrobione .

Ala,nowe nasadzenia ciągle podlewam ,róże co drugi dzień ,i one nie odczuwają tego gorąca chociaż są jak na patelni ,bo od południowej strony i od rana narażone są na słońce,kawusia pysznie smakuje ,u mnie ogród dość kwitnie w miejscach gdzie podlewam ,ale mam miejsca ,gdzie nie idę z wężem ,bo nie dam rady podlewać tak dużego ogrodu ,i myślałam ,że ta starsza część sobie poradzi i dzisiaj odkryłam,że wszystko zaczyna usychać i jutro trzeba tam dotrzeć z wodą ,mnie brakuje dnia gdybym chciała naraz podlać ogród,więc go dzielę i w jednym dniu podlewam inne części a w drugim inne i tak codziennie,pozdrawiam i też życzę deszczu ;:196

Aluś,z tymi daliami to jest fatalnie ,bo jak przychodzą nocne przymrozki to dalie zmrożone i dlatego pędziłam w doniczkach ,żeby szybciej na wieczór wnieść do domu,a w gruncie trzeba okrywać ,w tamtym roku super kwitły wczas i długo ,a w tym przez te slimaki tyle jest spóźnionych,floksiki plamiste mam dwie odmiany ,ale dokupię jeszcze jedną ,więcej to nie doczytałam ,czy jest ,pozdrawiam ;:196

Kasiu,róże w przed ogródku pięknie rosną ,niektóre takie rozrośnięte jakby zawsze tu były,i teraz znowu zaczynają pięknie kwitnąć to i zdjęć będzie więcej i co ważne są zdrowiutkie,Kasiu u mnie tak samo jak u Ciebie tylko lanie wchodzi w grę ,nic konkretnego nie można zrobić ,bo w dzień gorąc i nie da sie pracować w ogrodzie ,a jak się podlewa to i chwasty rosną ,a wieczorem lub rano to tylko leję i jeszcze nie zdążam wszystkiego podlać ;:145 ,pozdrawiam ;:196

Marysiu,a po cóż by miało cię coś toczyć , ;:306 co by nam zostało :;230 ,u mnie róże dość dobrze kwitną i długo ,nie sypią od razu płatków,ale leję im do syta i systematycznie,a sa wystawione jak na patelni,pozdrawiam z bardzo gorącego miejsca i ani kropli deszczu ;:196

Grażynko,moje róże są systematycznie podlewane,liście mają zdrowiuśkie i pięknie sie rozrosły w duże kępy ,jakby tu dawno były,wyrzucają taką ilość kwiatów ,że nie do wiary,może lubią taki skwar ,ja nic nie robię w ogrodzie ,bo się boję na tym gorącu tylko podlewam wieczorem i czasem rano,i znowu zaległości się zbierają ,pozdrawiam i życzę spokojnego deszczu ,tak sie boję wielkich burz i gradu :wit
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś, ale różyce masz cudne, zdrowiutkie. ;:215 Pastella prawie biała w takiej fazie mocno rozwiniętej. Z gipsówką ślicznie wygląda. ;:oj Munstead Wood cudna, wpisana na moją listę. :) Moje Chopiny po dwu dniach upieczone, mimo podlewania. Obserwując hortensje, to pewnie młode wszystkie mają wiotkie gałązki, potem już mniej się pokładają. Spokojnego wypoczywania. ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”