Kolejne lato w ROD-owym ogródku...CD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kolejne lato w ROD-owym ogródku...CD

Post »

Marysiu dziękuję, ;:196 jednak w ogrodzie gdzie jest trochę cienia kolory bardziej nasycone. U mnie kleome na patelni, róż bardzo bledziutki. Twoje róże też mają zdrowe płatki, ;:215 moje ususzone. Jeszcze cieszymy się kolorami. Kwitnienie rozchodników, to już będzie jesień. ;:174 Czy ciemny rośnie dobrze, :?: moja Matrona drugi rok prawie nie zmieniła objętości. ;:222 Trochę popadało, ale upał straszny.
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zdjęcia po deszczu super ;:138 . U nas nawet się nie zanosi ;:145 . Nie da się podlać całego ogrodu, więc nie wiem, jak to wpłynie dalej na rośliny. Nastąpi naturalna selekcja, chociaż wcale mnie się to nie podoba. Moje dzielżany kwitną, ale mają pioruńsko sucho, bo rosną w obrębie tuj. Okazało się, że znalazłam 3 rozchodniki - ciekawe, jakie będą kwiaty ;:224 . W tym gąszczu widzę, że mam niespodzianki :;230 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

No cóż,chciałabym się nudzić w domu...po 8 godzinach pracy za biurkiem w nieklimatyzowanym pomieszczeniu z kilkoma komputerami które grzeją nas bo same się bronią przed upałem nie ma się już takiej ochoty na komputerowy ciąg dalszy w domu,owszem wpadam ,sprawdzam pocztę i na forum zajrzę ale pisać się nie chce
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

cyma2704 Soniu w mojej mieszance nasion cleome miałam kilka odcieni różu od jasnego poprzez czerwony do wiśniowego...Nasycenie barwy chyba zależy od tego co się trafi a nie od światła ;:7 Moje róże też ususzone ale dwa dni wcześniej większość oczyściłam , zaczynają się rozwijać pąki,których nie brakuje... :) A co do rozchodników to u mnie bezobsługowe rośliny i rosną zadawalająco....Jeżeli wcześniej nie uszczknę kępy komuś to są okazałe... Ale wnet i te się odradzają zadowalająco. Mam je i w pełnym słońcu i w półcieniu a nawet i w cieniu ale tam zdecydowanie gorzej wyglądają.Ale zdarza się,że jakiś złamany pęd wetknę jako zapchajdziurę i zapomnę a one sobie rosną. ;:173

Pulpa222 Aniu ;:180 zdjęcia to raczej " z rosą" bo robiłam je wczesnym rankiem . ;:108
Ale deszcz popadał i nie musiałam z rana podlewać a dzisiaj nie pojechałam ,może wieczorkiem bo jutro i pojutrze..masakra pogodowa się zapowiada ;:oj ;:oj Dzielżany przesadziłam i jakoś zeszły mi z pola widzenia nie wiem nawet czy będą kwitły...Jakoś po macoszemu je traktuję za długo już je mam chyba ;:7

dorcia7 No cóż..żeby nudzić się mógł ktoś...musi pracować ktoś... ;:131 Znam ten ból pracy w upale ale to już poza mną ...co swoje już w życiu za biurkiem odfajkowałam :roll: ... A teraz wachluję sięi siedzę pod wentylatorem w domciu /a wolałabym pod palmą chyba ;:306 /

Obrazek

dzisiaj letnio i lightowo
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
borówka przemarzła wiosną ,szału nie ma ale jakieś owoce będą :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

;:100
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

'Masakra' to u nas jest tak od środy ;:oj . Jak patrzę na prognozę, to się zastanawiam, czy dam radę - przecież to koszmarne temperatury i wiadomo... susza :( . Wszystko planuję na rano, co nie zawsze się udaje ;:306 . Szlauch pod borówką, a ja się objadam owocami - chociaż tyle mojego :tan . Potem następna... itd. Nie każdą objadłam, bo już nie dałam rady ;:224 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U nas Aniu masakra pogodowa od poniedziałku już trwa ...a dzisiaj to przerąbane byłam na rehabilitacji między 10 a 12 to nie było osoby,z której by się ciurkiem nie lał pot w gabinecie ...
Odwiedziłam tych,którzy mnie odwiedzają a teraz poczekam zgodnie z trendami forumowymi na rewizyty... ;:224 Obrazek

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

"Czekaj tatka latka, aż kobyłę wilcy zjedzą" . Ubawiłaś mnie po przysłowiowe 'pachy' :;230 .
Mówisz, że trendów trzeba przestrzegać?. Żebyś na gości za długo nie czekała, to się zgłaszam na ochotnika ;:162 . Za chwilę będą następni - nie jest tak źle ;:108 .
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Maryś dziś pochwalę kleome. Moja zaczyna kwitnienie,ale nie jest podlewana więc nie wiem jak długo będzie kwitła.
Piszesz,że się rehabilitujesz. Będziesz jak nowo narodzona. ;:215
Zostawiam pozdrowienia z tropików i zmykam. :wit ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj,mnie też ubawiłaś tym czekaniem ,skąd wzięłaś taki wygodny stołeczek,ale nam dopieka ,tylko leżeć można ,ale w domku ,bo u nas to nawet nie można oddychać tym gorącem,jutro też powtórka gorącego lata ,u Ciebie w ogrodzie wszystko widzę dobrze się trzyma i ładnie wygląda ,jak pani tego ogrodu,dba ,to i jest efekt,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

U Ciebie nie widać skutków tropikalnej pogody,szkoda mi moich kwiatów
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

marpa pisze: Odwiedziłam tych,którzy mnie odwiedzają a teraz poczekam zgodnie z trendami forumowymi na rewizyty... ;:224
:wit
To znaczy, że ja popełniam faux pas, bo u mnie nie byłaś. Teraz rozumiem...

Jakoś tak wyszło, że w moim ogrodzie w tym roku zabrakło kleome, czego bardzo żałuję. Cenię sobie zwłaszcza białą.
U Ciebie zielono i pięknie, a u mnie więdną nawet duże krzewy. Jeśli sprawdzi się prognoza na kolejny tydzień, to w przyszłym roku chyba znowu będę zakładać ogród. :(
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Maryniu, pomimo tropikalnej aury zajrzałam i ja do Ciebie, niech wstawione z takim pietyzmem fotki nie marnują się czekaniem na kolejnych odwiedzających. ;:113
Nasze zacienione ogródeczki lepiej się mają w tej spiekocie, niźli takie na patelni, beż żadnych drzewek dających zbawczy cień. ;:215
Łany sąsiedzkich floxów robią niesamowite wrażenie, ale Twoje też są wspaniałe i te hortensje, róże i liliowce nawet lilia tygrysia, dla odświeżenia swojej urody, splotła się z miętą w czułym uścisku. ;:168 ;:112
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maryniu, wybacz, ale ja dzisiaj tak króciutko, bo z racji upałów już mi się chyba mózg 'lasuje'. Niemal w każdym wyrazie popełniam jakąś literówkę. ;:223
Piękne zdjęcia ślicznych roślinek. ;:138 Szczególnie podoba mi się towarzystwo różowej lilii z kleome oraz biała ketmia z ciemnoczerwonym oczkiem. ;:215
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu powoli,powoli,frekwencja wśród odwiedzających wzrasta ...Jeszcze kilka dni i komplet odwiedzających się odfajkuje... ;:183 Ja tam dużych wymagań nie mam... Ale zastój jest ogólny nawet ;:204 niewiele...A trendy przestrzegane ...nie chcę nikogo przywoływać ani wskazywać palcem...każdy ma wolny wybór i własną wolę :roll:A tak ogólnie powiedziawszy to żarty przecież! ;:173
Biedronka641 Alu rehabilitację właśnie zakończyłam ...2 razy w roku odbywam 2 tygodniowe turnusy ...efektów doraźnych nie widać ale stan jest stabilny i dobre i to...Wiek ma swoje prawa i na coś trzeba umrzeć... mówią ;:131 ..Ale ratować się trzeba i oddalać ten moment... :( Ja swoje cleome podlewam każdorazowo bo zależy mi na nich... ;:108
koziorozec Marto miło, że i do mnie dotarłaś po powrocie. ;:196 O ogródek dbam, dbam jak potrafię najlepiej ale chwilami zaczyna mnie przerastać ta dbałość...Bywa,że nie nadążam z robotami w tempie i z efektem nawet dla mnie zadowalającym... ;:oj
dorcia7 na razie nie widać skutków suszy ani strat po ostatnim deszczu było dość dobrze nawodnione plus moje podlewanie ...Jeszcze kilka dni tych upałów i obawiam się zakazu podlewania ogródków... ;:108
chinanit Marysiu no nie bądź taka drobiazgowa ;:196 Miałam na myśli tych, z którymi odwiedzamy się systematycznie ...ja dziś u Ciebie jutro Ty u mnie... ;:190 Bywają i mniej systematyczne odwiedziny...akurat przy tym upale , sama wiesz ciężko jest i nie wszędzie dotarłam ,daruj starszej pani... :) Tym większą niespodziankę mi zrobiłaś! ;:168 A co ja mam powiedzieć jak ja mam ograniczone możliwości podlewania...eM nie da się "wyciągnąć"na działkowy wyjazd np. wieczorkiem czy codziennie rankiem... ;:131
U Ciebie chyba lepsze możliwości w tym względzie ?

W trakcie przygotowywania tego postu kolejne miłe rewizyty następowały ;:167

stasia_ogrodStasiu bardzo mnie cieszą Twoje odwiedziny tym bardziej, że tropiki dają nam w kość! Ty zawsze coś u mnie wypatrzysz i wyrazisz miłymi słowami... ;:196 Lilia miała spartańskie warunki żyła nieomal na wierzchu bo w doniczkę w której rosła wdepnęła sarna i całą wierzchnią warstwę ziemi zdjęła raciczką Lilijka sobie rosła nadal w ustronnym miejscu postawiona ,czasem jakąś kroplę wody dostała ale ziemi się nie doczekała...A później zakwitła delikatnie... ;:190
plocczanka Lucynko wybaczam a jakże ;:196 ja w nie lepszej kondycji jestem ale daję radę jak widzisz! Miłe odwiedziny dodają skrzydeł!

Obrazek

nostalgia w cukierkowym kolorku ?
Obrazek
w żwirowej ścieżce siewka jeżówki i trawki obie nn ale miłe
Obrazek

Obrazek

Obrazek

w porannym słońcu płonie red baron
Obrazek
ostatnie lilie
Obrazek
muzykanci z Bremy
Obrazek
anafalis perłowy i erecta
Obrazek

Obrazek
parade
Obrazek

Obrazek
bonica
Obrazek
cleome przekwita...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

;:97 Bardzo dziękuję za odwiedziny i miłe komentarze!
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ooo!, kosmosik się pokazał ;:oj , ale już nie muszę zazdrościć, bo też go mam, ot co :tan .
Widzę, że naokoło trochę popadało, tylko Mazowsze omijają deszcze ;:145 . Zmęczyła mnie ta pogoda, a tu końca nie widać ;:185 . Ślicznie 'jarzy' się ten Red Baron w słoneczku ;:63 . Różom też niczego nie brakuje.
To tym razem: aby do wiosny ;:196.
Pozdrawiam Ania
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”