Krysiu Igniś

Mi także bardziej spodobał się motyl, dość dużo w nim aksamitek

Czytałam że można zabezpieczyć się przed utartą tej rośliny z ogrodu pobierając z niej sadzonkę.
Krysiu ChrinkKysiu, Jak miło czytać że udaje się Tobie od kilku lat zimować barbule w gruncie
Tutaj rabatka którą zmieniałam już od wiosny aż w końcu chyba zakończyłam. Rosły tu wcześniej smagliczki górskie i ubiorki wieczniezielone, teraz są tu rośliny miododajne (liatie, perowskie, rozchodniki okazałe, a także przegorzan, liliowce, mydlnice, trawa miłka, chryzantema, żagwiny, delosperma, naradki, czosnki..).
Barubula, którą posadziłam w tym roku (rośnie w bardzo przepuszczalnym podłożu, liczę na to że dzięki temu przezimuje). Poniżej niej są świeżo posadzone jastrzębce pomarańczowe od Limonki
Obok barbuli pod jałowcem rośnie młody klematis Błękitny Anioł, facelia to kwiat wiosenno-letni, jednak zamieściłam jej zdjęcie dla porównania z kwiatem barbuli do którego jest podobna.
Lobelia siphitica oraz cynie
Kwiaty do ścięcia na suche bukiety, które cieszą mnie w domu zimą - kocanki nieśmiertelnik
Gaura, obok niej dzielżan.
Dziś zaczęłam wysadzać cebulki jesienne. Zamówiłam też cebulki przez internet (B..x) oraz śliwę węgierkę dąbrowicką