Aprilkowy las cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Aprilkowy las cz.6

Post »

Madziu, u mnie nie tylko lilie ale i róże i cały ogród młody ;:306 Dopiero go tworzę. Tylko ogrodniczka już lekko wiekowa :;230 No takie hobby się raptem uwidoczniło z wiekiem, podobno co 7 lat człowiek się zmienia. Ale bardzo mi to odpowiada, a ilu przy tym sympatycznych ludzi poznałam ;:162

Jagi, no oczywiście że inne mam róże, wyobrażasz sobie szacowne damy na piasku i w lesie :;230 Musiałam się dostosować do warunków. Choć i tak różanka w lesie wywołuje co najmniej zdziwienie. Ale ja z tych bardzo upartych i lubię się sprawdzać w ekstremalnych warunkach ;:159
Te jak to piszesz napakowane kapustki są śliczne, więc będę je u ciebie odwiedzać :wink:
No i lilie na tapecie ;:306 Wiedziałam, zamawiaj, nie kryguj się ;:303 Będzie Pani zadowolona ;:108

Justi, mnie też piąteczek nie służy skupieniu ;:170 Poniedziałek będzie ciężki jak mi się zaległości porobią ;:223
Oj Balerina ;:167 Wiem, wiem cudna jest. Już ją podziwiałam w zeszłym roku u Wandy. Ale jakoś się nie złożyło przy zakupach. Zresztą na rabatkę pustaczkową już się raczej nie zmieści. Jak ją ukończę to będę dopiero podejmować decyzje. Ale fajnie że ci się udało wpłynąć na chłopaków. Jako rodzynkowi w rodzinie nie jest to łatwe :lol:
Ale coś czytałam że jeszcze Creme Abudance za tobą ;:65 i co zrobisz z tym problemem ;:130
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Nie wiem, co zrobię z Cream Abundance, może być trochę za wysoka....
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Margita
500p
500p
Od: 21 kwie 2012, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne masz róże, Iceberg najładniejsza. Szkoda tej Jacquelin, będziesz sadzić nową?
To niesamowite, jak wszystko pięknie Ci rośnie, mimo trudnych warunków między drzewami. Urodzona ogrodniczka z Ciebie!
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Justi, wiem że masz bardzo duże wymagania co do róż, ale to bardzo zrozumiałe przy ograniczonej przestrzeni. Niezbyt możesz sobie pozwolić na eksperymenty. Ja pamiętam u ciebie piękną rabatę żółtych róż i niebieskości. Taką cudnie dopracowaną. Choć nie przepadam za żółtym, to mnie ta rabata zachwycała. Jestem więc ciekawa co wypracujesz do wiosny ;:108

Margita, Iceberg jest urocza ale nie spełniła moich oczekiwań i z żalem muszę przesadzić. Miała być pnąca a ma może 120 cm.
Jacguelin nie została zjedzona do końca ;:306 Tylko kwiaty, muszą być niezwykle smaczne. Muszę ich mocno pilnować. Na szczęście dość obficie powtarza więc szybko odrabia straty. Jest niezwykle eteryczna i piękna z tymi czerwono pomarańczowymi pręcikami. Polecam

Trochę niebieskości w bieli. Icebergi z powojnikami

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Pomponella

Obrazek Eden rose

Obrazek

Obrazek Indigoletta

Obrazek Chwila oddechu

Obrazek Agnes Schilliger

Obrazek Old Port

Obrazek Burgundy Ice

Obrazek Bonica

Obrazek Leonardo da Vinci

Obrazek

Obrazek Eden Rose

Obrazek Indigoletta

Obrazek

Obrazek Luise Odier

Obrazek Veilchenblau, jeszcze słabo kwitła ale urosła monstrualnie ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek Louise Odier, najpiękniej pachnąca róża w moim ogrodzie

Obrazek

Obrazek Indigoletta najlepiej prezentuje się w wazonie ;:224
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Jeja chyba pokochałam tego Twojego psa. Normalnie jest tak uroczy, jak maskotka.
Eden uwielbiam. Fajne zielonkowate pąki miała u Ciebie. U mnie rośnie w pełnym słońcu, może dlatego takich odcieni się nie doczekałam. Iceberg z powojnikami powala. Widzę że zestawienie z powojnikami wyszło Ci idealnie.
Szamanka
1000p
1000p
Od: 4 maja 2008, o 12:04

Post »

Cuda :) połączenie białej róży z ciemnym powojnikiem boskie, idealnie się razem zgrały ;:108
piechol słodki, widać, że się mocno zmęczył pracą w ogrodzie :lol: nie ma lekko :lol: :wink:
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aprilku,
smutno czytać o Twoim przejechanym kotku ... :cry: . Strasznie mi przykro. Rozstania z ukochanymi zwierzakami to zawsze trudne chwile ;:222 .
A psia różyczka z serii "mordeczka" - przesłodka :D .
Mam pytanko: jak sprawuje się u Ciebie Agnes Schilinger?
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Jolcia, wracając do pytania (o ile jeszcze pamiętasz :;230 ), Jenny Duval posadziłam w towarzystwie, którym musi się zadowolić i raczej doborowym nie można go nazwać... Będzie rosła przy The Prince, z drugiej strony byliny i dalej - Mme Hardy.
April, co to za powojnik przy Icebergu? Bardzo ładne zestawienie :)
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Jola, może Twój Iceberg jest zwykły, a nie climbing :?:
Mój jest nieduży, taki koło metra.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Jolu ;:196 za czerwcowy, różany pokaz. Oczywiście najpiękniejsza jest ' różyczka ' z pierwszej fotki...a jakie ma śliczne ząbki :D

Też nie jestem zadowolona ze swojej Comte de Chambord ;:185 Moja ma już trzeci sezon. Jeśli nie pomoże zmiana miejsca, to się z nią pożegnam.
Lavender Dream śliczna, taka lekka, zwiewna, a Burgundy Ice ;:167 . Nie dziwię się, że się w niej zakochałaś.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Aprilku, śliczne psiątko, przeurocze :!: Kocham psy ;:167 Bardzo mi się podoba połączenie niebieskiego powojnika z białą różą - moje kolorki ;:63
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Dziewczyny, ja przy Was zawału kiedyś dostanę ;:219 Monika napisała, ze współczuje przejechanego kotka... Ponieważ zdjęć Koty nie było już od 4 stron wątku (właścicielka się obija ;:209 ), przestraszyłam się, że to o Shelby chodzi ;:145 Dawaj szukać i ufff... sprawa sprzed trzech lat ( na szczęście).
Jolu kupiłam malutko lilii: osiem sztuk do donicy - SOROCABA i PUSH OFF, obie niskie, azjatyckie. Oprócz tego trochę orienpetów bardziej z nałogu i pożądliwości niż potrzeb ogrodowych :wink: Dalian, Fujian, Nymph, Pretty Women. Dorzuciłam jeszcze liliowce. To wszystko. Przyznasz, że skromnie?
Cudna jest Twoja/ Twój Louise Odier (ciągle zapominam, że to on, nie ona :oops: ) i bardzo mnie cieszy, że ją kupiłam. Róże masz całkiem inne niż ja ;:oj Niektóre, nie powiem, grzechu warte ;:224
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Który kot, co się stało?, dopiero u Andzi czytałam że jej ślicznego pstrokatego malucha samochód przejechał ;:174 .
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja też na początku zgłupiałam, ale to chodzi o kota poprzedniego
Nowy ma się dobrze i z tego co Jola napisała dlatego nie wychodzi na zewnątrz.
Połaczenie Iceberga z powojnikiem rewelacyjne.
Musze koniecznie Cie w tym roku nawiedzić, żeby zobaczyć wszystko na własne oczy
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Jolu,co jedna różyczka to piękniejsza,miejsce do wypoczynku,pięknie nimi otoczone ,aż chciałoby się tam być,i kawkę pić,Twój las pachnie różami jakie to niespotykane,pozdrawiam :wit ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”