Garden of my dreams :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p
Od: 14 wrz 2013, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Garden of my dreams :)

Post »

Obiecany upek . :)

Zacznijmy więc od weselnych hakuro :

Obrazek

Małe zakupy :

Maliny.

Obrazek

Borówka amerykańska , Jagoda kamczacka i Tawuła Luteus Physocarpus Opulifolius .

Obrazek

Różne róże , podpiszę jak znajdę nazwy w necie .

Obrazek

Potem je wsadziłem tymczasowo w donice , do wiosny- lata , później wlecą na rabaty .

Obrazek

A tutaj zbroję się na wiosnę na sadzonki .

Obrazek

Poza tym dzisiaj powycinałem resztę foremek .11 foremek skończyłem i zalałem betonem - już schną . ;:215 Resztę dokończę niebawem . :D
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Gratuluję udanych zakupów ;:138 . Róże ślicznoty ;:180 . Ja na razie skusiłam się na kilka, ale tylko jedną wielkokwiatową - Augusta Luise. Jakoś na angielskie mnie wzięło.
No, ciekawe ile wyprodukujesz budulca do wiosny. Zimą nie polecam produkcji, chyba, że w pomieszczeniu zabezpieczonym przed mrozem. Jeszcze nie trafiliśmy na plastyfikator, który działałby tak, jak w opisie. Zawsze po czasie wychodzi, że beton z tymi dodatkami jest słabszy, albo się łuszczy, albo kruszeje.

Może poradzisz jakieś małe iglaste drzewko, takie do 5-6 m. Czytałam, że jodła koreańska występuje w dwóch wersjach. Fajna byłaby taka mała.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A jednak zamowiłeś ze strony podanej przeze mnie ;:215
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

Ania dzięki . :) Coś mi się wydaje że jeszcze do zimy kupię sporo . ;:306 Zobaczymy co mi z tymi różami wyjdzie , muszę się doszkolić bo nie mam doświadczenia . :?
Produkować będę do zimy tylko bo nie posiadam ogrzewanego pomieszczenia .Około 300 myślę że wyprodukuję , potem skończy mi się piasek a kupię patelnię tira dopiero na wiosnę .Powiem Ci tak : jak na razie mam zamiar produkować kostkę tylko na obrzeża .Będzie min. wyżej niż ziemia , także wiesz .Myślę że to nie popęka ... dobra proporcja da radę .Poza tym z prześledzonych wątków internetowych wnioskuję, że nie ma opcji żeby to popękało przez kilka lat - oczywiście jako palisada/kostka użyta tylko do obrzeży .Inna sprawa to chodniki ... tutaj bałbym się takiej kostki kłaść .Powiem Ci , że ja nie zamierzam niczego dodawać do betonu .To znacznie powiększyłoby koszty produkcji .Pewien kolega nic nie dodaje i jak już powiedziałem przez kilka lat nic tego nie wzięło .W tym tygodniu zaczynam produkować z barwnikiem już . :D

Jodły koreańskie są piękne ale i drogie ,wolno rosną .Lecz za te szyszki na nich oddałbym życie . ;:oj Dentystka do której chodzę ma taką jodłę , ma około 4 metry wysokości. Jest taka piękna i równa , że masakra . :D A szyszki ... jak malowane ... :wink: 6 letnie drzewko za około 100 zł to sporo ale biorąc pod uwagę , że za rok , dwa lata mogą pojawić się na nim szyszki to warto . :wink: Taka jodła może i urosnąć do 10 m podobno ... ale to za XX lat dopiero . :D Sam mam na nią ochotę lecz jak na razie jestem na innym poziomie . :wink:

Mateusz nieeestety nie .Ale teraz patrzę w tym sklepie to ja je kupiłem praktycznie za darmo bo dałem za jedną prawie 3 razy mniej . ;:oj Zakupy poczynione były w Carrefour z wyprz .Coraz bardziej kocham ten sklep . :lol:
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

Coś tam się tworzy metodą prób i błędów . ;:306

Kilka kostek już jest . :D Kilka nie wyszło bo za wcześnie je chciałem oderwać .Jestem zadowolony . :wink: W week robię kolejne 30 foremek i pofocę wszystko .Także wszystkich foremek będzie 40 , będzie to szło w miarę .Dodam , że nie mogę szybko robic tych kostek bo cement wolno schnie przy takiej pogodzie ... :? bardzo wolno ...
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Nadrabiam zaległości :D
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

Mało się tu dzieje ... :lol: ja u Ciebie też obczajam ale brak mi słów żeby coś wyrazić . ;:215
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Dzieje się dzieje, na pewno więcej niż u mnie :wink:
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja mam dwie jodły koreańskie i faktycznie są piękne ale mój tata wsadził je w takim miejscu mało reprezentacyjnym ;:223
Awatar użytkownika
hanna133
500p
500p
Od: 23 sty 2013, o 16:22

Post »

Pawle ja też uważam ,że całkiem ,całkiem u Ciebie,mnie się podoba.
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

Aguś u Ciebie pozostało tylko dopieszczanie ... chociaż nie wiem jakie masz plany . :) Chciałbym być na takim etapie , że już wszystko ogarnięte mam i patrzę jak to rośnie . :wink:

Filemon24 nie da się przesadzić ? pewnie szkoda nawet ... :? co poradzisz , trzeba sto razy myśleć zanim coś się wsadzi ... :wink: Zawsze możesz dokupić jeszcze kilka . ;:215

Hania początki są trudne , ja dopiero raczkuje . :lol: W tym roku ogólnie cała przygoda się zaczęła na maxa . :wink:

Koleżanka od serca obiecała mi , że mi z Holandii przywiezie jakąś wyjątkową roślinkę . ;:167 ;:167
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pawle! jestem pod wielkim wrażeniem Twojego wszechstronnego zapału do działania. Produkcja kostki, świetne zakupy , "weselne" ;:306 wierzby Hakuro . Ja od dawna kocham ten sklep, o którym piszesz / z racji trafionych , ciekawych roślinek/ ;:108
Będę Ci kibicowała :heja Posyłam serdeczności!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

Dzięki Bogusiu . :) Wiadomo że kostki kupne są lepsze ale i droższe .A tu chodzi o koszty ... moje wytrzymają na obrzeżach myślę .Poza tym mam smykałkę prawie do wszystkiego i jestem chłopakiem . :) Nie wyobrażam sobie żeby kobieta bawiła się szlifierką kątową wycinając foremki do kostek . :) Tak są takie kobiety ale wiadomo . :) Teraz do tego sklepu będę wpadał co kilka dni , dzisiaj byłem ale nic ciekawego nie było . :cry:

Jutro koszenie trawy mnie czeka , wycinanie ok. 30 foremek i dalsze zabawy z kostką . :D
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

o szlifierki to ja nie lubię nie chciałabym nią nic robić czasem jak ojcu pomagam i on tą kątówką coś robi i ja muszę przytrzymać jakiś np pręt to aż mnie :?
Pawle przesadzić się nie da bo tą są już drzewa dużo wyższe ode mnie.
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

Nie dziwię Ci się ... zresztą jeden błąd i po palcach a nawet dłoni .

Plan wykonany .Trawka skoszona , wywiozłem również taczkę spadów spod jabłonki i wyciąłem 20 foremek . :tan Aż mnie głowa boli od tej szlifierki .Jak zdążę to dziś dodam fotki a jak nie to jutro . :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”