Kiedy byłem młodszy ogród był dla mnie wyłącznie miejscem w którym zauważałem wyłącznie warzywa a kwiaty stanowiły dla mnie wyłącznie miły dodatek. Szczerze powiedziawszy to tak na max'a ogrodem zajmuję się od roku i teraz nie wyobrażam sobie żebym się nim nie zajmował !! Czasami wydaje mi się że przesadzam z chęcią zagospodarowania ogrodu- ale i tak wychodzę z założenia że wielu ludzi chciałoby mieć chociaż taki zakątek jak ja.
Tak jak obiecałem kilkorgu z Was wstawiam zdjęcia mojego ogrodu z profilu :
1) Widok na lewą stronę ogrodu - klomb i pelargonie:
2) Widok na lewą stronę - ogacony rododendron i forsycja:
3) Widok na przekopany ogródek warzywny:
Szczerze powiedziawszy to ja uważam że mam za mało, ponieważ według mnie za dużą powierzchnię zajmuje trawnik. Ale taka jest wola mojej mamy, która uważa że przez lata ilość kwiatów w ogrodzie był za duży. Teraz rośliny zajmują ładną ale skromną powierzchnię. Kiedy teraz byłem na wsi i chciałem wsadzić wszystkie rośliny i cebulki które kupiłem i dostałem to nie mogłem znaleźć odpowiednio dużo miejsca
Priamie, ależ to wspaniałe żeby nie powiedzieć dziewicze miejsce do zagospodarowania.Ileż możliwości i wspaniała chatka z drewna.Coś mi się wydaje że w przyszłym roku będzie się tu działo , oj będzie.
Wiecie co podoba mi się najbardziej w moim ogrodzie?? Ano to że jest on w miejscu gdzie nie ma dużego ruchu, dookołą są tylko gospodarstwa rolne i lasy To jest piękne! Nic mnie nie ogranicza przed obcowaniem z przyrodą
Jedyne czego mi żal to że w moim ogrodzie nie mogę spędzać więcej wolnego czasu w tym miłym zakątku. Kiedy budzi sie przyroda od niego dzieli mnie - jak by nie było- ogromna odległość ok 250 km. Cieszy mnie natomiast fakt, że widzę rośliny latem kiedy są w pełnym rozwoju i rozkwicie spędzając na wsi wakacje