Begonia bulwiasta
Re: Begonia bulwiasta
Witam,
właśnie oglądałam ofertę tego sklepu i zbaczyłam niespotykane odmiany begonii. Postanowiłam poszukać ich w innych sklepach i znalazłam na stronie sklepu angielskiego, który wyskakuje jako pierwszy po wpisaniu hasła "begonia saturn", która znajduje się w ofercie ogrodubabuni. Okazało się, że w sklepie angielskim są one bardzo drogie, ceny wahają się w granicach od 20 do 100 funtów za jedną bulwę!!! Poza tym sklepem prawie nie ma rekordów z tymi odmianami w internecie. Wygląda na to, że są to bardzo rzadkie odmiany. Czy to możliwe, że w polskim sklepie są one po 3 złote i że będą to właśnie te drogie angielskie odmiany czy ktoś po prostu sprzedaje popularne begonie posiłkując się zdjęciami z netu i udając, że sa takie ładne?
właśnie oglądałam ofertę tego sklepu i zbaczyłam niespotykane odmiany begonii. Postanowiłam poszukać ich w innych sklepach i znalazłam na stronie sklepu angielskiego, który wyskakuje jako pierwszy po wpisaniu hasła "begonia saturn", która znajduje się w ofercie ogrodubabuni. Okazało się, że w sklepie angielskim są one bardzo drogie, ceny wahają się w granicach od 20 do 100 funtów za jedną bulwę!!! Poza tym sklepem prawie nie ma rekordów z tymi odmianami w internecie. Wygląda na to, że są to bardzo rzadkie odmiany. Czy to możliwe, że w polskim sklepie są one po 3 złote i że będą to właśnie te drogie angielskie odmiany czy ktoś po prostu sprzedaje popularne begonie posiłkując się zdjęciami z netu i udając, że sa takie ładne?
- mirdem
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 sty 2010, o 11:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie znam tego sprzedawcy, tylko jego stronkę z netu ,z rozmów na forum wiem,że to nowa oferta,no cóż na jej weryfikację trzeba będzie poczekać do lata.
Pozdrawiam Mirka
Ogródkowy galimatias - aktualny
Ogródkowy galimatias - aktualny
Pooglądałam i stwierdziłam, że begonia, o która mi wcześniej chodziło to chyba Begonia Champagne.Tak bynajmniej wyglądała.
- koniczynka
- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
dziewczyny chyba mnie zaraziły begoniami
ciekawe jakie kolory mogą być oprócz tych podstawowych
macie jakieś zdjęcia takich dwu kolorowych ?
ciekawe jakie kolory mogą być oprócz tych podstawowych
macie jakieś zdjęcia takich dwu kolorowych ?
Ja mam prześlę ci na PW 

- FIGA
- Od: 16 cze 2007, o 10:21
Moje rosną jak na drożdżach > a wasze
Czekam jeszcze na kiełki czterech

Czekam jeszcze na kiełki czterech

-
- 50p
- Od: 19 mar 2010, o 20:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No cóż i ja złapałam bakcyla begoniowego kupiłam 3szt 2 wzeszły pieknie trzeciej nie widać mają być zwisłe a co będzie okaże się,słyszałam że te cuda można rozmnożyć z liści?Prawda czy bujda? 

- raistand
- Od: 18 mar 2007, o 20:28
Z liści rozmnaża się begonie ozdobne z liści (królewską czy jak ona się nazywa) tutaj jest poradnik z fotografiami jak to się robi.
-
- 50p
- Od: 19 mar 2010, o 20:53
dziękuję bardzo fachowo-łopatologicznie wytłumaczone ale to jednak nie te 

-
- Od: 11 gru 2009, o 12:07
Z moich 40 sztuk dwie nie wzeszły . Reszta rośnie jak oszalała.
- Alima2
- 1000p
- Od: 16 sie 2009, o 22:49
Witam
Mnie niestety wszystkie padły.Moja wina w maju zostawiłam na tarasie- wiadomo- deszcz...,, myślę ,że zgniły. W przyszłym roku próbuje od nowa
Mnie niestety wszystkie padły.Moja wina w maju zostawiłam na tarasie- wiadomo- deszcz...,, myślę ,że zgniły. W przyszłym roku próbuje od nowa

Jak na razie wykopałam cebule

- meluzyna
- Od: 8 sie 2009, o 10:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie rosną na balkonie zachodnim 

- meluzyna
- Od: 8 sie 2009, o 10:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie padły, bo nie rosną samodzielnie, w osobnych pojemnikach przeznaczonych dla tylko dla nich. Rosną w dużym pojemniku wśród pelargonii rabatowych, skutecznie zasłaniając się ich liśćmi przed słońcem
. Dopiero zaczynają kwitnąć.