Mój taras tego lata zapraszam
Re: Mój taras tego lata zapraszam
Witam serdecznie , no właśnie trawa niestety nie przezimowała. Zabrałam ją do domu najpierw na ciepłą klatkę schodową i tam zrobiła się jasna zielona sporo wyschła . A potem poszła na zaszklony balkon -ogrzewany . I tam zupełnie zmarniały i to dwie. Szkoda bardzo bo były okazy duże .Nie wiem gdzie popełniłam błąd .
Wszystkie pelargonie te grube różowe szlak trafił i te wszystkie obcięte które chciałam zaszczepić. Kilka wielkich skrzynek poszło na śmietnik ,zupełnie spleśniały uschły. Ale co ciekawe u mojej mamy też te same pelargonie szlak trafił.Podobno robia teraz takie odmiany które nie da się zimować , bo przecież chociaż jedna by przetrwała. Tyle osób było chętnych na szczepki i miałam ich kilka wiader , wszystko poszło do kosza. Scewolę też nie przezimowałam bo uschła, a była taka piękna. Ładnie przechowały się oleandry, pelargonie czerwone pełne, które sama wychodowałam ,fuksję ,bugenville.Trawę kupiłam i posadziłam, ale zimować chyba jej już nie będę. Kupiłam nowe pelargonie, trochę fuksji, scewolę .
Wszystkie pelargonie te grube różowe szlak trafił i te wszystkie obcięte które chciałam zaszczepić. Kilka wielkich skrzynek poszło na śmietnik ,zupełnie spleśniały uschły. Ale co ciekawe u mojej mamy też te same pelargonie szlak trafił.Podobno robia teraz takie odmiany które nie da się zimować , bo przecież chociaż jedna by przetrwała. Tyle osób było chętnych na szczepki i miałam ich kilka wiader , wszystko poszło do kosza. Scewolę też nie przezimowałam bo uschła, a była taka piękna. Ładnie przechowały się oleandry, pelargonie czerwone pełne, które sama wychodowałam ,fuksję ,bugenville.Trawę kupiłam i posadziłam, ale zimować chyba jej już nie będę. Kupiłam nowe pelargonie, trochę fuksji, scewolę .
zapraszam do mojego wątku kwiatowego
- MagdaB2701
- 200p
- Od: 26 cze 2013, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj ,nareszcie wróciłaś.chwal się swoimi kwiatami.Fuksje oblędnie piękne, czym je podlewasz że tak bogato kwitną.?

Pelargonia od Adriana, piękna różowa z przebarwieniami fioletu, jestem z niej bardzo zadowolona. Tylko była to bardzo maleńka sadzonka, kiedy to maleństwo urośnie.

- Alenka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lut 2013, o 15:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Padłam...Ale fuksje..pelargonie
Zazdroszczę Ci tarasu...tyle miejsca..ehh, marzenie
Śliczna ta pelargonia od Adriana

Zazdroszczę Ci tarasu...tyle miejsca..ehh, marzenie

Śliczna ta pelargonia od Adriana

Mój balkonik -->Moja kolorowa oaza
*cz.3*, Początki hoyozy i inne roślinki Madzia 
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki

Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki
Witam się już w zasadzie letnio i muszę powiedzieć, że chyba po raz pierwszy w życiu mogę napisać, ża podobają mi się fuksje - piękne 

A no właśnie tak jak przypadkiem zajrzałam do wątku jednej z forumek ,która miała przepiękne odmiany i okazy fuksji i wtedy postanowiłam że w tym sezonie,też spróbuje . Udało mi się tak przypadkiem kupić większość swoich fuksji .Kilka pozycji kupiłam u Adriana ,ale te dopiero zaczynają otwierać swoje kwiaty . Co do ich nazewnictwa to nie zagłębiam się bo jest tyle odmian że nie ogarniam tego. Ogrodnicze sklepy mijam dużym łukiem bo nie mam miejsca na więcej .Nie lubię jak jest za gęsto za dużo bo wtedy ginie mi cały urok kwiatów i ich urok. Ostatnio doszłam do wniosku że fuksję to powinny być powieszone na suficie bo cały ich urok to jak się patrzy na nie od dołu.
Teraz kilka fotek fuksji dzisiaj zrobiłam

-- 14 cze 2015, o 21:21 --

Teraz kilka fotek fuksji dzisiaj zrobiłam

-- 14 cze 2015, o 21:21 --

a ta kompozycja 3 fuksji to moja przezimowana kupiłam ją w tamtym roku cudem przetrwała zimę bo bardzo ją robactwo zaatakowało .Jesienią obcięłam ją po ziemi ,ale udało się .Teraz zaczyna puszczać i otwierać kwiaty

-- 14 cze 2015, o 21:31 --
I dzisiaj te od Adriana otwierają się

-- 14 cze 2015, o 21:31 --
I dzisiaj te od Adriana otwierają się

- Ania76
- 200p
- Od: 6 sty 2006, o 18:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Heliotropy to bardzo piękna roślina. Drugi sezon ją uprawiam, ten zapach..
To jeszcze pelargonie

-- 14 cze 2015, o 22:21 --

moje własno-wychodowane pelargonie zaczynają dopiero puszczać pąki ,cały czas do tej pory rosły w liście

-- 14 cze 2015, o 22:23 --

moje własno-wychodowane pelargonie zaczynają dopiero puszczać pąki ,cały czas do tej pory rosły w liście

-- 14 cze 2015, o 22:23 --