Kropelka zaprasza cz.3
- maniusika
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kropelka zaprasza cz.3
A ja nie mogę podsypać kamyków ,choć takie rabaty mi się podobają bo wszędzie rosną jakieś cebulki.. Przerabiam od drogi różankę to może tutaj się skuszę na kamyki jak nie będą przeszkadzały różom ..
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Taki tu ruch a ja biegam gdzie indziej ;)
Żniwa w pełni, trwa gorączkowy wyścig z przekropną pogodą, na przyjemności zostaje niewiele czasu... A niebo znów się chmurzy, jest bardzo parno i w oddali słychać grzmoty
Janko, u mnie też co rusz jakaś cebulka, nawet spod kamyków wychodzą i czasami mnie to wkurza na maxa, no ale myślę, że warto choć jedną rabatę mieć wykamyczkowaną...
Bogusiu, sama nie wiem gdzie te kamyki wsiąkają. Ale jednak warstwa musi być porządna, bo przez cieniznę wszystko wyłazi od nowa...

Aniu, grunt, ze chwasty ciężkiego kalibru powyrywane.

Moni, czasem nawet nie ma czasu lub siły tych zdjęć zrobić ;)
Beatko, wiadomo, ze pomocne ręce mile widziane w każdej dziedzinie. Pocieszę Cię, że u mnie 4 dzieci już "książkowych", ale mają już sporo rzeczy do szkoły zostają drobiazgi
Beatko, roślinki w kroplach deszczu pięknie się prezentują, jednak deszcz w porze żniw bardzo nieporządany...
Alu, zboze jeszcze nie do konca skoszone, znów zbiera się na burzę

Kochane, muszę kończyć, bo znów burzysko na horyzoncie...
Żniwa w pełni, trwa gorączkowy wyścig z przekropną pogodą, na przyjemności zostaje niewiele czasu... A niebo znów się chmurzy, jest bardzo parno i w oddali słychać grzmoty

Janko, u mnie też co rusz jakaś cebulka, nawet spod kamyków wychodzą i czasami mnie to wkurza na maxa, no ale myślę, że warto choć jedną rabatę mieć wykamyczkowaną...
Bogusiu, sama nie wiem gdzie te kamyki wsiąkają. Ale jednak warstwa musi być porządna, bo przez cieniznę wszystko wyłazi od nowa...

Aniu, grunt, ze chwasty ciężkiego kalibru powyrywane.

Moni, czasem nawet nie ma czasu lub siły tych zdjęć zrobić ;)
Beatko, wiadomo, ze pomocne ręce mile widziane w każdej dziedzinie. Pocieszę Cię, że u mnie 4 dzieci już "książkowych", ale mają już sporo rzeczy do szkoły zostają drobiazgi

Beatko, roślinki w kroplach deszczu pięknie się prezentują, jednak deszcz w porze żniw bardzo nieporządany...

Alu, zboze jeszcze nie do konca skoszone, znów zbiera się na burzę

Kochane, muszę kończyć, bo znów burzysko na horyzoncie...
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Chyba do mnie ta burza przyszła ,grzmi i pada deszcz, znowu ziemia nabierze wilgoci ..I dobrze wszystko odżyje ale zielsko znowu się panoszy ..
-
Pogoda paskudna, bardziej mi to przypomina jesień... Codziennie pada, codziennie burze, wiatr wieje, zboże jeszcze nie zebrane 
W ogrodzie tez nieprzyjemnie się pracuje, bo wszystko mokre, cięższe kwiaty leżą na ziemi, trawa wysoka, bo nawet nie ma jak jej skosić... ech...
A tu tylko dwa tygodnie wakacji zostało i zaraz znów szkoła...
Przedstawiam Wam kilka zdjęć z krótkich przebłysków słonka. Teraz królują hortensje i jeżówki

W ogrodzie tez nieprzyjemnie się pracuje, bo wszystko mokre, cięższe kwiaty leżą na ziemi, trawa wysoka, bo nawet nie ma jak jej skosić... ech...
A tu tylko dwa tygodnie wakacji zostało i zaraz znów szkoła...
Przedstawiam Wam kilka zdjęć z krótkich przebłysków słonka. Teraz królują hortensje i jeżówki

- becia123
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Mariolka witaj .U nas deszcz też pada.Zboże uprzątnięte ale słoma leży mokra
Masz rację jeszcze dwa tygodnie masakra i się zacznie Piękne hortensje masz.

-
Beatko, cieszę się, ze hortensje Ci się podobają. Dla mnie to bardzo wdzięczne krzewy. Jak już zaczną swój spektakl, to trwa on już do końca sezonu, a zaschnięte kule nawet zimą cieszą oczy.
Miałam nawet dokupić jakieś nowe odmiany, ale przy tej pogodzie to nawet mnie zakupy ogrodowe nie cieszą...

Malwy jakoś nie chcą się u mnie zadomowić i bujnie kwitnąć...

Kwitną już marcinki

Miałam nawet dokupić jakieś nowe odmiany, ale przy tej pogodzie to nawet mnie zakupy ogrodowe nie cieszą...

Malwy jakoś nie chcą się u mnie zadomowić i bujnie kwitnąć...

Kwitną już marcinki

- Helen
- Od: 30 sie 2010, o 19:47
Mariolka, cieszę się że poradziłaś sobie z pieleniem.
Za dużo obowiązków jak na jedną osobę, ogród ,żniwa, rodzina.
Jeżówki w różnych kolorach obłędne,
hortensje dorodne duże krzewy bogate w kwiaty- kiedy ja się takich doczekam.

Jeżówki w różnych kolorach obłędne,

Mariolko
podziwiam jak szybko iglaki urosły, świerka nie szkoda było Ci przyciąć
Jałowców, cyprysików też nie żałuję...świerki conica są nie do ruszenia, ślicznie wyglądają w pierwotnym stanie. Zakątek z hortensjami świetnie wyszedł, kwiatostany wyglądają na ogromne 

Piękne te kępy jeżówek. Hortensje też powalają. Chyba w tym roku pogoda im odpowiada.
Też chcę jeszcze trochę odpocząć od tej szkoły;-) Ale czas płynie nieubłaganie. Marcinki o tym przypominają.
Też chcę jeszcze trochę odpocząć od tej szkoły;-) Ale czas płynie nieubłaganie. Marcinki o tym przypominają.
- zwkwiat
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Mariolu, rzeczywiście hortensje masz cacy. Maże i ja kiedyś takich doczekam?
-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
Mariolu piękne hortensje i jeżówki.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Bardzo podoba mi się ta rabatka żwirowa.
Posadzone kulki rewelacyjnie na niej wyglądają
Posadzone kulki rewelacyjnie na niej wyglądają
-
Dziękuję za odwiedziny i ciepłe słowa... Pogoda dalej pod psem, dziś dwukrotnie porządnie padało. Żniwa dalej nie skończone... 
W ogrodzie wszystko kiełkuje ze zdwojoną siłą. Podagrycznik i perz sprawiają wrażenie, ze im częściej wyrywane tym większy wigor mają do odrastania...
Wąwóz Korzeniowy w Kazimierzu Dolnym n.Wisłą- na fotkach moja najmłodsza pociecha- starsze w tym czasie były na kolonii nad morzem
, a my we trójkę w Kazimierzu

Rynek

Widok z Góry Trzech Krzyży

Norowy Dół

Ogrodów roślinnych niet
A tu coś jeszcze z zaszłych zdjęć z mojego ogrodu

W ogrodzie wszystko kiełkuje ze zdwojoną siłą. Podagrycznik i perz sprawiają wrażenie, ze im częściej wyrywane tym większy wigor mają do odrastania...
Wąwóz Korzeniowy w Kazimierzu Dolnym n.Wisłą- na fotkach moja najmłodsza pociecha- starsze w tym czasie były na kolonii nad morzem

Rynek

Widok z Góry Trzech Krzyży

Norowy Dół

Ogrodów roślinnych niet

A tu coś jeszcze z zaszłych zdjęć z mojego ogrodu

Jestem z rewizytą.
Ależ ty masz fajne te hortensje! Widać, że nie są to młodziutkie egzemplarze. A i wypad do Kazimierza widać, że udany. 

-