Ależ zrobiło się ... letnio

Po tych wszystkich zimnych dniach z ulewami to szokująca zmiana.
Korzystam zatem z pogody i robię porządki w donicach na taras i na balkon. Do pojemników trafiły m.in. pelargonie, petunie, lantana, portulanki, rojniki, czy rozchodniki, sundaville, a także pokrzywiec szorstkowłosy (lisie ogony).
Jeszcze nieco owadzio
Złotokap waterera kwitnie w najlepsze
Wierzba szara wytworzyła waciki
I kwitnie jarzmianka większa 'Sunningdale Variegata'
Sławku! Moja stara ławka także była jasna, ale ja przemalowali m, by pasowała do ogrodzenia, balustrady na balkonie i nadbitki. Bardzo ją lubimy!
Może Ty wiesz, co to ja posadziłam
Marysiu (Maska)! Jeden żółw stanowczo mi starczy!
Enkiant dzwonkowy
Lisico! Jesteś zawsze mile widziana w mojej dolinie

Faktyczni z kapustkami mnie przegoniłaś. A
m(n)aturalna jest już wolna

Wakacje!
Miecznica wąskolistna
Milenko (Mandragora)! 
Niestety jaszczurka jest dostępna w Hiszpanii

Na szczęście te ulewy mamy z głowy!
Maryniu (marpa)! Aż tak wiele ten clematis miejsca nie potrzebuje. Zawsze go także można rano radykalni ciachnąć
Robercie (Shiz3R)! Ławka w ogrodzie musi być. Tyle, że rzadko mam czas na niej posiedzieć
Zuziu (zuzanna2418)! Niestety Ci nie odpowiem, bo dostałam kilka bodziszków od Justyny (klarysy) bez dokładnych oznaczeń. Kwitną też kolejne bezimienne, jak ten
Elwi! Ławka został kupiona do kompletu z meblami, które jeszcze stoją w pomieszczeniu gospodarczym... W tym miejscu pasuje jak ulał i rano mam gdzie usiąść, by wypić kawę i popodziwiać ogród...
Kolejny bodziszek NN
Kasiu (Kasiula17)! Dziś wręcz upał, a przy tym ciśnienie tak skacze, ze oczka przez cały dzień mi się kleją

Miło byłoby mieć czas by się solidnie wyspać i nie tylko to...
Rogownica kutnerowata
Marzko (Sosenki4)! Warzywnik znowu wydaje mi się za mały

Ale musze także wziąć pod uwagę siły i czas, więc dam sobie spokój. Własne warzywka to jest to!
Goździk siny
Dorotko (DTJ_1)! Fakt, jest mało towarzyska. Nasza Felka usiłuje zwrócić uwagę na siebie, jak jest głodna. Wówczas kręci się po akwarium i uderza skorupą o szyby.
Kalina 'Onondaga'
Teresko (tesia39)!