alana pisze:Piękna jest kamasja i taka dorodna. Zresztą tulipany jak widać na ogólnej fotce też wysokie (ja tam mam same liliputy prawie).
Gabi a jak u Ciebie z ochłodzeniem?
Alu, to są stare tulipany... one są z tych wyższych i późniejszych.
Ochłodzenie było znaczne i chyba nawet ciut za bardzo, bo zauważyłam dzisiaj że winogron ma zważone niektóre liście.
A poza tym wszystko ok...
Karolcia pisze:Cześć Gabi
Przyszłam się przywitać,bo zaglądam tak cichaczem,a powinnam się ujawnić
Nic nowego nie napiszę,bo wszystko jest powiedziane o twojej działce...
Jak zwykle cudowna,tonąca w kwiatach.Poezja jak się piwko w takim raju pije...
Bużka

Madziu witaj...

... wieki Cię nie "czytałam"..
Ale super że wpadłaś... wiesz... piwka już nie piję, bo mi szkodzi... nawet to malinowe...
Przerzuciłam się na jajcówę swojskiej roboty... mniam... nie można się oderwać od butelki...
Annes 77 pisze:Ojej nie wiedziałam,że kamasja taka wielka wyrasta

Dobrze,że przy płocie posadziłam

Aniu są dość wysokie... może tak około metra, ale one dość szybko zasychają.. tzn. jej liście.
Trzeba pokombinować żeby potem nie było widać pustego miejsca...
jol_ka pisze:Gabi, ależ ty masz łany kamasji!! Przepięknie to wygląda!
W ogóle foty boskie
(co Ty się czepiasz tej ostrości?)
Rabata, która pokazałaś bardzo mi się podoba - czy ten żywopłot w tle to też u Ciebie?

Jolu, łany to może nie, ale sporo.... a ile rozdałam...
Ten żywopłot to mój.... no bo to co pokazałam to zaledwie 1/4 działki.
Działkę podzieloną mam tak jakby na trzy części....połowa działki to część ozdobna, z trawnikiem, kwiatami i różami, a druga połowa podzielona jest też na dwie części... na jednej części jest sad... ba... sad to za dużo powiedziane, ale są tam jabłonie, grusza, śliwa wiśnia i czereśnia... altanka do siedzenia latem i sporo trawnika, no a na tej drugiej części jest warzywnik...
No i właśnie te dwie połówki działki oddzielone są żywopłotem co widać na zdjęciu... a ten niższy taki zakręcony to przy ścieżce jest...
Zdjęć już się nie będę czepiać...
kogra pisze:A co jej zadajesz, że tak szybko się rozrasta.
Wiele bym dała żeby też mieć taką.
Grażynko, nic specjalnego... dostaje trochę kompostu albo innego nawozu jak wszystkie inne rośliny na rabatkach... po przekwitnieniu zostawiam w ziemi i co jakiś czas rozsadzam bo zagęszczenie jest dość duże.
Cebulki dobrze przyrastają i czasami zdarzy się że posadzę 5 (
zazwyczaj sadzę po 5 sztuk razem) a przy przesadzeniu jest już 20...