Witaj Amelio

, przejżałam Twoją listę zakupów nasion kwiatków. I większość z nich sama wysiewając przez te 3 lata spraktykowałam...Otóz bardzo ładnymi kwiatkiem jest geodecja - dobrze wschodzi ma piekne różnokolorowe kwiataki i bardzo długo kwitnie.
Klakrię trzeba sadzić w grupie po pojedyńczo wygląda jak patyczek z drobnymi kwiatkami i jest dość wysoka.
Jeśli chodzi o Kobeę to u mnie też bardzo póżno wzeszła i z paczki tylko 3 siewki wzeszły i bardzo póżno zakwitła.
Z kwiatków jednorocznych polecam Ci jeszcze " Nemezję" też dobrze się wysiewa, ma piekne kolorowe kwiatki i kwitnie aż do jesieni.
" Tytoń" też jest wdzięcznym ,długo kwitnącym kwiatem- wysokim wiec najlepiej sadzić gdzieś gdzie będzie miał oparcie.A drugą zaletą jego jest to,że się sam rozsiewa i co roku będziesz miała już łan kwiatów.No i oczywiście jako kwiaty póznego lata Cynie i Astry.
Amelio /chyba przez to imię/ wielką sympatię do Ciebie poczułam

, że jeśli sobie życzysz to mogę Ci przesłac /jak troche podrosna/ kilka rozsad bylin które w poprzednim roku rozsiewałam i bardzo dobrze mi obrodziły i przetrzymały zimę w mojej ziemiance.
Są to miedzy innymi :
Słoneczniczek szorstki, 2 rodzaje Firletek i inne. dokładną listę podam Ci jak już lepiej podrosną
pozdrawiam Cię bardz,bardzo mocno