Od marzenia- do działeczki! pierwsze niesmiałe kroczki ;) 20

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
ameliar
500p
500p
Od: 8 mar 2014, o 14:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Od marzenia- do działeczki! pierwsze niesmiałe kroczki ;) 20

Post »

Dziękujemy pięknie Dziewczyny ;:196

Jak dobrze pójdzie to w przyszły poniedziałek będę mogla już siać roślinki :tan
Amelia :)
Wielka działkowa metamorfoza! http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=74326
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A ja z kolei dostaję informacje,że zaczynają sie wysyłki zamawianych zimą roślin
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale tempo szok
ameliar
500p
500p

Post »

Ale że o co chodzi z tymi zamówieniami? :D
bo jak zwykle jakoś do tyłu jestem ;:306
Wielka działkowa metamorfoza! http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=74326
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

No robisz sobie zakupy w zimie na allegro,w szkółkach internetowych .albo u forumowiczów a wysyłki wiosną się zaczynają
Awatar użytkownika
kajko278
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 17:32

Post »

Ale lecicie z tematem ;:oj BRAWO ,kawał dobrej roboty ;:215. Super zakupy zrobiłaś, jak tak dalej pójdzie to latem będziesz już tylko chodziła i podziwiała jak rośnie ;:108
ameliar
500p
500p

Post »

dorcia7 pisze:No robisz sobie zakupy w zimie na allegrooo,w szkółkach internetowych .albo u forumowiczów a wysyłki wiosną się zaczynają
Dziękuję za wyjaśnienie :) nawet nie wiedziałam, że sie kupuje tak z wyprzedzeniem :)
kajko278 pisze:Ale lecicie z tematem ;:oj BRAWO ,kawał dobrej roboty ;:215. Super zakupy zrobiłaś, jak tak dalej pójdzie to latem będziesz już tylko chodziła i podziwiała jak rośnie ;:108
dziękuje, dziękuje, dziękuję ;:138
no o ile nie wyplewię ich myśląc że to chwasty a nie kwiatki to będę miała co podziwiać ;:306
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p

Post »

Nie moge sie doczekac kolejnych zdjec
ameliar
500p
500p

Post »

Kurczę dziewczyny nie mogę się nadziwić jak szybko rosną te roślinki na parapetach! zaglądam parę razy dziennie i za każdym razem wychodzi nowy zieloniutki łebek czy już rosną w górę!
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p

Post »

Fajnie ja zagladam i tylko czarno ;:174
ameliar
500p
500p

Post »

A kiedy wysiałaś bo nie pamiętam? moje ruszyły dopiero po jakiś 4-5 dniach. Najpierw groszek, potem kalarepka, potem pomidorek koktajlowy, potem bawole serce, potem sałata, dłuuugo nic, teraz pomidor zielona zebra i poziomeczka żółta :) i coś nieśmiało zaczyna chyba papryka ostra :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p

Post »

W sobote to mysle ze lada dzien cos sie pojawi
krasna101
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 gru 2011, o 21:58

Post »

Witaj Amelio :wit , przejżałam Twoją listę zakupów nasion kwiatków. I większość z nich sama wysiewając przez te 3 lata spraktykowałam...Otóz bardzo ładnymi kwiatkiem jest geodecja - dobrze wschodzi ma piekne różnokolorowe kwiataki i bardzo długo kwitnie.
Klakrię trzeba sadzić w grupie po pojedyńczo wygląda jak patyczek z drobnymi kwiatkami i jest dość wysoka.
Jeśli chodzi o Kobeę to u mnie też bardzo póżno wzeszła i z paczki tylko 3 siewki wzeszły i bardzo póżno zakwitła.
Z kwiatków jednorocznych polecam Ci jeszcze " Nemezję" też dobrze się wysiewa, ma piekne kolorowe kwiatki i kwitnie aż do jesieni.
" Tytoń" też jest wdzięcznym ,długo kwitnącym kwiatem- wysokim wiec najlepiej sadzić gdzieś gdzie będzie miał oparcie.A drugą zaletą jego jest to,że się sam rozsiewa i co roku będziesz miała już łan kwiatów.No i oczywiście jako kwiaty póznego lata Cynie i Astry.
Amelio /chyba przez to imię/ wielką sympatię do Ciebie poczułam ;:168 , że jeśli sobie życzysz to mogę Ci przesłac /jak troche podrosna/ kilka rozsad bylin które w poprzednim roku rozsiewałam i bardzo dobrze mi obrodziły i przetrzymały zimę w mojej ziemiance.
Są to miedzy innymi :
Słoneczniczek szorstki, 2 rodzaje Firletek i inne. dokładną listę podam Ci jak już lepiej podrosną

pozdrawiam Cię bardz,bardzo mocno
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p

Post »

Zgadzam sie z Tobo ja Amelke polubilam od pierwszych postow, a z Twoich rad odnosnie kwiatkow i ja skorzystam
ameliar
500p
500p

Post »

Kobietki moje kochane! ;:196 jesteście cudowne! dziękuję Wam bardzo za miłe słowa i chęci pomocy w upiększeniu mojego ogródeczka, że chcecie dzielić się ze mną swoimi dobrami ;:196 aż się wzruszyłam.

krasna101- kochana widać musisz mieć przecudowną wnusię skoro tak samo moje imię na Ciebie wpływa ;:196
Dziękuję serdecznie za pomoc i porady odnośnie kwiatów :) są dla mnie bardzo cenne gdyż jestem w sprawie wszelakich upraw kompletnie zielona :oops: to mój debiut. Niestety moja Mama zmarła zanim zdążyła mnie tego wszystkiego nauczyć, pokazać- więc każdą pomoc przyjmuję z wdzięcznością i wzruszeniem ;:196

Co do tytoniu :D pewnie nie o taki sam chodzi ale mój mąż sam ma zamiar na naszej działeczce uprawiać takowy w celach papierośniczych :D

Wszelakie kwiatki z ogromną chęcią przyjmę, tylko jak ja się odwdzięczę? :oops:

patusia336- Patusiu skoro w sobotę siałaś to może już jutro rano ujrzysz jakieś małe zielone łepki :)
A nakryłaś pojemniczki folią? trzymasz wszystko w ciepełku i sprawdzasz czy mają wilgotno? :) bo ja latam i sprawdzam po parę razy dziennie :D jak wariatka jakaś :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”