Wymarzony ogród Moniki cz2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wymarzony ogród Moniki cz2

Post »

Agnieszko dziękuję ale nie zasłużyłem na tyle, naliczyłem aż 5 a wiec 5x muszę się zarumienić :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

...w dodatku skromny!
Pozdrowienia :)
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p

Post »

Aga no wystarczy już bo nie będę mogł spać ;:306
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Już w domu- o rety, ale to było męczące popołudnie. Ja coś czułam, że nie warto do pracy iść :evil: Ale już w domu, a wizyta na fo jak zawsze relaksująca :D
Januszu- to nie okno ze złej strony, tylko słońce za wcześnie wstaje :;230
Rozbicie dzisiejsze było "tak ogólnie", ale już przeszło ;:333 Napisałeś "prawie płacz po spojrzeniu w lustro"- uwierz mi, dawno tak nie wyłam- bo to się już nawet płaczem nie dało nazwać.. Fryzjerkę zatkało, jak mnie zobaczyła.. Już się pogodziłam z sytuacją, spięcie do pracy robię infantylne- na gąskę Balbinkę ;:306 , ale na duszy lżej- bo nie wyglądam jak napadnięta przez stado wściekłych kóz :? a dokładnie tak się czułam. Cóż- potrzebne było i takie doświadczenie- teraz już wiem, że z każdą pierdołą muszę chodzić do swojej fryzjerki- babeczki to mają problemy, prawda :wink:
Agnieszko- prawda, że uroczo się rozmawia. Tym bardziej mi miło, że Janusz zechciał zainteresować się moim miotaniem się po rabatach ;:219 Posłucham się rad, bo im dłużej o tym myślę, tym bardziej mi się podoba! Mniej więcej wiem, jakie kształty bym chciała, tylko baza roślin w głowie marniutka- muszę nad tym posiedzieć. Z czasem jednak bywa kiepsko- tyle spraw innych jest do załatwienia- ogrom papierologii, do tego wypadałoby wreszcie wybrać drzwi wewnętrzne ;:223 , znaleźć kogoś do przyklejenia tapety w salonie- na razie brak chętnych..

Ktoś z moich okolic może polecić osobę do przeprowadzek- trzeba będzie przewieźć kilka mebli, a nie chcemy brać jakiejś firmy z prawdziwego zdarzenia i wydać fortuny.. Mielismy kiedyś człowieka, który dysponował sporym samochodem i pomagał w przeprowadzkach-niestety już się tym nie zajmuje i samochodu nie ma :(
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p

Post »

... "babeczki to mają problemy, prawda" ... oh tak mają :|
Zapomniałem dodać, a jak nie mają to wymyślą, znam to. Spokojnej nocy :wink:
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Monika-Sz pisze: Już się pogodziłam z sytuacją, spięcie do pracy robię infantylne- na gąskę Balbinkę ;:306 , ale na duszy lżej- bo nie wyglądam jak napadnięta przez stado wściekłych kóz :?
;:306 ;:306 ;:306 Monika, wybacz, że ja się pokładam ze śmiechu niejako Twoim kosztem, ale moja wyobraźnia czasem jest zbyt rozbuchana a Twój opis uruchomił moje zmysły. Ale cała sytuacja wcale nie jest do śmiechu. Pewnie dla panów nasze rozterki są dziwne ;:218 . Dobrze, że sytuacja już opanowana.
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Trudno mi się włączyć w tę dyskusję, powiem więc tylko, że zawsze planowałam nasadzenia spontanicznie. Koncepcje rodziły się na bieżąco, na żywo, w trakcie pracy. I tak mi zostało do dzisiaj.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Widzę, że fryzjerska porażka zamaskowana na tyle na ile się udało...zostało dalsze zapuszczanie i omijanie salonów fryzur wszelakich, przynajmniej do momentu zapuszczenia odpowiedniej długości czupryny.
Jestem ciekawa przemyśleń rabatowych :wink: symetria zamieciona pod dywan?
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p

Post »

Januszu- wyobraź sobie, jaka jest ulga, jak się rozwiąże problemy- prawdziwe czy wyimaginowane :D Może to o to chodzi :wink:
Iwonko- cieszę się, że mogłam sprawić Tobie radość :lol: Teraz to i ja się z tego śmieje, ale we wtorek byłam w "otchłani rozpaczy". Dziś rano ułożyłąm włosy po swojemu i wiesz co- jest suuuper!
Wandziu- mi też serce się wyrywa do takich zakupów i byliny albo drobne kwiaty na pewno tak będę kupować :tan . Ramy chciałabym jednak przemyśleć i zaplanować..
Agniesiu- w sumie nie wyszło źle- moja fryzjerka zrobiła reanimację i to na tyle dobrą, że jestem zachwycona efektem! ;:138
Symetria w tym miejscu chyba się faktycznie oddala- ale mam kilka miejsc, gdzie się pojawia- tak więc wilk syty i owca cała :lol:

Dziś cudny dzień! Cieplutko, słonecznie. Coś przebąkują nt deszczu w weekend- ale może troszkę nam się upiecze.. ;:131 A już najbardziej nie chcę powrotu zimy- jednak coś mi się wydaje, że też nie prognozują jakiejś zimowej masakry..
Od rana działaliśmy w sprawach okołodomowych.. Wybraliśmy wreszcie drzwi wewnętrzne, przyjechały deski na podłogę i już powoli zacznie się układanie- do etapu ostatecznego widoku polakierowanej podłogi minie jeszcze ok4tyg, ale sprawa ruszyła i to cieszy najbardziej!
U Mamy pojawiają się coraz to nowe krokusiki.. Jedna z rabat dość cienista, więc na niej wszystko z opóźnieniem..
Obrazek

Fioletowe krokuski szaleją- nie było ich 2 lata w ogóle, a tu takie poruszenie.. No sami powiedzcie- czy nad takim wiosennym ogródkiem może zawisnąć zima. :? ?Nieeeee
Obrazek

Mistrz pierwszego planu :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

No to przeprowadzka zbliża się wielkimi krokami. Jak już będziecie na swoim i bliżej ogrodu będzie łatwiej o niego zadbać. Zawsze można nawet na 10 min. wyskoczyć i wyrwać pięć chwastów ;)
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Super czytać pozytywne wieści od Ciebie!
Porządek na głowie sprzyja dobremu humorowi, a przyświecające słońce dodaje energii do działania :)
Przeprowadzka na horyzoncie!

Ładnego weekendu - mimo zapowiedzi - nam życzę!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Monika, dobre wiadomości u Ciebie ;:138 Oby prace szły szybko i sprawnie i do przeprowadzki jeden krok.
Nie myśl, że Twój problem był powodem mojego humoru, ale jak sobie wyobraziłam stado wściekłych kóz, podskubujących gąskę Balbinkę.... ;:224
;:196
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p

Post »

Justynko- tak, masz racje, to będzie zupełnie inaczej. Dziś tam byłą raptem 10min- obiegłam dom dookoła, zobaczyłam, że dziarsko budzą się żonkile i tulipany, kwitnie pierwszy nasz krokusek, a pozostałe, które- jak sadziłam, zniszczyliśmy przesadzając jałowce- nadal ciężko pracują.. od nowa się przebiły i zakwitną, tyle, że z opóźnieniem. Nic nie da się porobić w ogródku- w tygodniu wpadam na chwilę, a jutro będę na spokojnie i mogłabym podłubać- to zapowiadają deszcz i ochłodzenie :evil:
Agnieszko- tak, od razu lepiej :D Również życzę nam miłego weekendu- niestety sprawdzałąm prognozy.. Jutro +6 i deszcz.. Co prawda lepiej to brzmi niż przymrozek i snieg- ale mimo wszystko troszkę przykro, że człowiek ma jeden dzień na spędzenie go w ogródku- a tu taki klops.. Dobrze, że jeszcze cały sezon przed nami- oby był łaskawy :uszy
Iwonko- wiem, że nie śmiałaś się z mojego "nieszczęścia" ;:196, a ze stada kóz to i ja obecnie mogę się pośmiać :wink:

Do przeprowadzki prawie jeden krok, a czas oczywiście coraz bardziej nam się dłuży ;:65 Jednak najbardziej się cieszę, że przeprowadzamy się na początku wiosny- cały sezon przede mną :tan Ogrodniczy największy w okolicy otwarty, dziś też widziałam, że producent drzew, u którego mam zamówienie złożone, również wystawił drzewa na teren- oj zaczyna mnie nosić.. Jeszcze tylko wygram w totka, i będzie super ;:306
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p

Post »

Trzymam kciuki, żeby się jednak pogoda nie sprawdziła i weekend był ładny, to zupełnie inny wymiar relaksu!
Dla urozmaicenia- nowe widoczki z frontu :lol:

W puzzlach brakuje roślin- czerwone pod ścianą ma udawać kolumnowe berberysy, a nie krzaczaste..
Obrazek

Tutaj przed thują z braku laku też berberys- ten z kolei udaje głogownika Red Robin. Na nóżce modrzew Kórnik, a pod nim- nie wiem co.. tutaj hortensje :?
Obrazek
Na ścianie za zakrętem klon palmowy- ciekawe, czy przeżyje w tym miejscu..?
W ogóle jakoś nie czuję tych rabat, zwłaszcza pod względem miejsca, jakim będę dysponować.

Życzę nam wszystkim udanego weekendu, z deszczem w nocy :wink: zgodnie z ogólnoforumowym planem ;:333 i mimo wszystko słońcem w ciągu dnia ;:215
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Moniś-to teraz będziesz miała najfajniejszy moment - z urządzaniem domu i w końcu zobaczysz efekt całej pracy...no i przeprowadzka :) Heh, aż mam ochotę być na twoim miejscu ;:138 Co do roślinek to za specjalnie nie pomogę, bo sama tworzę swój ogródek, ale myślę-i to jest moje subiektywne zdanie, że rośliny zmieniając się nigdy nie tworzą efektu ołtarzyka-jak to napisał jeden z forumowiczów w tym temacie. Więc jeśli lubisz symetrię i czujesz się z nią dobrze to ja bym na nią stawiała. To w końcu Twój ogród, to Ty będziesz w nim odpoczywać, pracować i pić kawę. Buziaczki dla Ciebie ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”