Górki,pagórki i reszta w 2014r.
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Górki,pagórki i reszta w 2014r.
Janku mam nie wiele większy łan ranników bo przesadzałam w inne miejsce ta tak gdzie rosły ranniki ,prawdziwy łan rośnie teraz trawnik .
Ewa ja chyba za często pielę bo mnie nie sieją się przylaszczki
u mnie na razie ładna pogoda.
Ewa ja chyba za często pielę bo mnie nie sieją się przylaszczki
u mnie na razie ładna pogoda.
- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
Janku na tym nowym stanowisku jakie masz przylaszczki w jasno czy ciemno niebieskim kolorze.
- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
A nie wiem jakie one są.Dla mnie wszystkie są niebieskie
.Dzisiaj widziałem,na czeskiej stronie,obrazek i tam wymieszane były wszystkie
kolory tzn.niebieskie,białe i różowe.I już mi się to podoba.Niestety, wszystkie nie zmieszczą się tam bo to może ma 2 m.kw.To wszystko jest
w fazie planowania a plany u mnie powstają w zależności od tego jaki mam dzień.

kolory tzn.niebieskie,białe i różowe.I już mi się to podoba.Niestety, wszystkie nie zmieszczą się tam bo to może ma 2 m.kw.To wszystko jest
w fazie planowania a plany u mnie powstają w zależności od tego jaki mam dzień.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie mogę wyjść z podziwu jaki porządek u Ciebie panuje
Górka przylaszczkowa to niezły pomysł. Czy planujesz tam coś jeszcze co kwitnie później? Zawilce też raczej wiosenne.
Kilka lat temu kupiłam dwie kępki najzwyklejszej przylaszczki i teraz zaczynam zbierać siewki po działce. Niektóre nawet już kwitną

Kilka lat temu kupiłam dwie kępki najzwyklejszej przylaszczki i teraz zaczynam zbierać siewki po działce. Niektóre nawet już kwitną

- magry
Iza- Wybrałem się dzisiaj pieszo na działkę mimo padającego deszczu.Troszkę nawet podziabałem.Porządku już nie ma.Nie wiem skąd
tyle śmieci naleciało.W przylaszczkowie,poza nimi,już więcej chyba nic nie wejdzie.Tak naprawdę to nie mam żadnej koncepcji z tą górką.
Wydawało mi się,że pomysł jest ale w trakcie roboty jakoś to nie wychodzi.Do towarzystwa przylaszczkom jednak najbardziej pasują mi
zawilce.Żółte wcisnę pod sam krzak /tawuła/wiec może białe sylvestris ?
saxifraga poluanglica "Your Succes" - skalnica.

tyle śmieci naleciało.W przylaszczkowie,poza nimi,już więcej chyba nic nie wejdzie.Tak naprawdę to nie mam żadnej koncepcji z tą górką.
Wydawało mi się,że pomysł jest ale w trakcie roboty jakoś to nie wychodzi.Do towarzystwa przylaszczkom jednak najbardziej pasują mi
zawilce.Żółte wcisnę pod sam krzak /tawuła/wiec może białe sylvestris ?
saxifraga poluanglica "Your Succes" - skalnica.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Janku przez ten wiatr bałagan się zrobił u mnie też , ie załamuj się, wszystko się rozrośnie i będzie dobrze u mnie na rabatach za ciasno się robi .
- misia53
- Od: 3 paź 2011, o 00:32
Janku skalniczka ładnie zakwitła ,moja zdechła tylko brązowe dzbła zostały
one mnie nie lubią , dałam cień daszek i wszystko nic ,pierwiośnik górski tez spory i do kitu po odkryciu daszka się zrobił .

Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Skalnica Ci już kwitnie
wspaniały widok
Ranniki koniecznie muszę wprowadzić do swojego ogródka

Ranniki koniecznie muszę wprowadzić do swojego ogródka

- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Ja nawet nie wiem jak u mnie wygląda po tych wichurach. Może wymiotło mi trochę liści z rabat?!
Taki "sukces" też bym chciała mieć
Bardzo mi się podobają kwitnące skalnice, ale nie potrafię stworzyć im odpowiednich warunków
Poza tym chyba jednak wolę mniej wymagające rośliny.

Taki "sukces" też bym chciała mieć

- magry
Genia- Załamywać się nie ma powodu ale jak nie blużnię to trochę sobie pofolgowałem.Znowu będę mak z popiołu wybierał bo igiełek
w kamyczki naleciało.
Wiesia- Jakiś czas temu zauważyłem uschniętą skalnicę.Była ruda.Dzisiaj patrzę a ona żyje i zaczyna wypuszczać liście więc nie należy
szybko wykonywać wyrok.Ja na zimę przykrywam szkłem.Pod szkło kładę kilka gałązek świerkowych.Rosną w półcieniu a niektóre w słońcu i
tyle.Nic więcej nie robię.Nawet nie dokarmiam je ale w tym roku sporo kępek nie kwitnie i to tych najłatwiejszych w uprawie.Z pierwiośnikiem
robię podobnie.Bardzo ładnie teraz wygląda przebarwiony na purpurę.
Tereniu- Duma mnie rozpiera bo po kilku próbach dzielenia skalnic wreszcie udało się.Z kępki wielkości naparstka trochę już urosła.
Iza- Trzeba zacząć od najłatwiejszych.Ja też startowałem do grisebachi i podobnych.Nie udało się.Jak masz piasek,trochę
kamyczków,usypiesz górkę i można sadzić.
ciekawa świata Jeffersonia.

w kamyczki naleciało.
Wiesia- Jakiś czas temu zauważyłem uschniętą skalnicę.Była ruda.Dzisiaj patrzę a ona żyje i zaczyna wypuszczać liście więc nie należy
szybko wykonywać wyrok.Ja na zimę przykrywam szkłem.Pod szkło kładę kilka gałązek świerkowych.Rosną w półcieniu a niektóre w słońcu i
tyle.Nic więcej nie robię.Nawet nie dokarmiam je ale w tym roku sporo kępek nie kwitnie i to tych najłatwiejszych w uprawie.Z pierwiośnikiem
robię podobnie.Bardzo ładnie teraz wygląda przebarwiony na purpurę.
Tereniu- Duma mnie rozpiera bo po kilku próbach dzielenia skalnic wreszcie udało się.Z kępki wielkości naparstka trochę już urosła.
Iza- Trzeba zacząć od najłatwiejszych.Ja też startowałem do grisebachi i podobnych.Nie udało się.Jak masz piasek,trochę
kamyczków,usypiesz górkę i można sadzić.
ciekawa świata Jeffersonia.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- misia53
- Od: 3 paź 2011, o 00:32
Janku ,dzięki za odpowiedz ,poczekam moze da odznaki życia.Miała juz iść w czortummoja jeszcze jeffersonia nocha nie wystawiła i obawiam się ,moze jej za ziamno,albo wygniła 

Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
Moje nadwyżki
- Iw
- Od: 4 sie 2008, o 22:00
Chwilę mnie nie było, a tu górka wyrosła.
, Tylko proszę o zbliżenie, bo chciałabym te niebieskie przylaszczki zobaczyć 

- magry
Dzieło pt.Górka przylaszczkowa stanęło w miejscu.Powód jest taki,że koncepcji brak.Nie mam jak połączyć ją z istniejącym skalniakiem.
Nie może to być wystający nagle pryszcz bo takie coś teraz jest.Nie może być wysoka i nie ma ta górka żadnego oparcia.Kończy się nagle a
tu południowa patelnia.Przylaszczki,w takich warunkach rosnąć nie będą.Muszą mieć półcień ale myślę bo mam ich sporo.Rosną
w kilkunastu miejscach i nie dają tego efektu jak w grupie.

Nie może to być wystający nagle pryszcz bo takie coś teraz jest.Nie może być wysoka i nie ma ta górka żadnego oparcia.Kończy się nagle a
tu południowa patelnia.Przylaszczki,w takich warunkach rosnąć nie będą.Muszą mieć półcień ale myślę bo mam ich sporo.Rosną
w kilkunastu miejscach i nie dają tego efektu jak w grupie.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- Iw
- Od: 4 sie 2008, o 22:00
Janku, będę obserwować, ponieważ starciłam kilka drogich przylaszczek i muszę coś zrobić z pozostałymi, aby i ich nie stracić.
A pomysłu nie mam
A pomysłu nie mam

- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
U mnie pare przylaszczek tez rosnie w pelnym sloncu ale nic sie z nimi nie dzieje tylko czasami mi wiedna