Sojusz starego z nowym cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
atka
100p
100p
Od: 3 wrz 2008, o 19:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Sojusz starego z nowym cz.2

Post »

No to ;:63 ;:63 ;:63
Ja na pewno spróbuję.
Jak W. coś mniamuśnego upichci to wrzucaj przepis. Jeszcze ze dwa przepisy i ani się obejrzysz, jak zaczniesz go z kuchni wypychać :;230
Joasia
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

No nie powiem...przepis mniam mniam...
Aaaa jeszcze czytałam coś o zapiekankach warzywnych....można też poprosić o przepis ....
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zuzanno, fajne naczynka kupiłaś ;:oj
Pokazałabyś mi blaty i wykończenia kafli przy blatach i górą koło szafek wiszących ? Mamy tą samą zmywareczkę chyba ... :wink:
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Joasiu atko, Marysiu ambo ryba naprawdę wyszła pycha. Na razie zapiekanek nie było, ale wczoraj W. się odgrażał, że zrobi z makaronu razowego i kurczaka i włoszczyzny z rosołu, które to jakoś tam podziabie, doprawi, sosikiem jakimś zaprawi, wywali na kluchy, trochę sera startego i do pieca. ja wczoraj miałam okropnego smaka na szpinak z fetą i sobie zrobiłam pod nieobecność W., żeby mu przykro nie było, bo szpinak jest surowo zakazany...
Justyśjasne, porobię fotki wieczorem i wrzucę Ci na PW. A zmywarka beko :) ale taka z wąskich 45 cm.

Dziś wrócę do początków ogrodu i pokażę wiosenne nasadzenia sprzed 3 chyba lat

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nie będzie to żadnym odkryciem, ale przeglądając zdjęcia ilustrujące fazy zarastania rabat, przekonuję się kolejny raz, jak ważnym etapem zakładania ogrodu jest przygotowanie podłoża. U mnie królują piachy i cieniutka warstwa żyznej gleby na wierzchu nie wystarczyłaby tym wszystkim lokatorom. Kompost plus torf oraz obornik dały solidne podstawy pod nasadzenia. Zatem przewalanie tego wszystkiego z worków, taczek, miąchanie glebogryzarką dało efekty :) Nawet rośliny, które zostały ze starych nasadzeń, po "namacaniu" korzonkami tych dobrości, odżyło i pięknie rosną.
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Dobrze, będę czekać :wink:
Pozdrawiam - Justyna
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Zuza ...szpinak z fetą ;:65 jak to robisz , uwielbiam jedno i drugie...ale razem nie jadłam ...fetę mam w lodówie... :uszy Pyknij no przepisik kochana... ;:196
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Keetee pisze:Zuza ...szpinak z fetą ;:65 jak to robisz , uwielbiam jedno i drugie...ale razem nie jadłam ...fetę mam w lodówie... :uszy Pyknij no przepisik kochana... ;:196
A proszę Cię bardzo kochaniutka :) Korzystam z przepisu http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/ob ... serem_feta ale nie solę i dodaję mniej czosnku (ale jak kto lubi ), a szpinak kupuję mrożony w liściach, nie rozdrobniony :)
Smacznego!
Rany, w życiu nie przypuszczałam, że jako antytalent kulinarny, będę przepisy podawać ;:306
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jaka prościzna...kocham takie przepisy ;:138
Dzisiaj faszeruję się Twoim dankiem ;:333
Miłego dzionka u mnie...wiosennie :heja
Awatar użytkownika
krzysztofkhn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2008, o 09:21

Post »

Poczytuje tak po cichutku, ale teraz. No to się ujawniam !
cyt. "bo szpinak jest surowo zakazany..."
A to jeśli mogę, dlaczego ?
Serdecznie Pozdrawiam.

Krzysztof Khn.
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19

Post »

Zawiera kwas szczawiowy
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

Zuza zawsze jest ten pierwszy raz :wink:
ja kiedyś piec ciast nie umiałam, spróbowałam kilka przepisów raz wyszły raz nie :wink: trafiłam w końcu na fajną stronkę i ciasta wychodzą :wink: M zadowolony bo on słodkie lubi..ja przy tym cierpię bo mi potem w boki wychodzi.. :wink:
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Dorotko, mam nadzieję że smakowało :) My dziś postnie do kwadratu, kapusta z grzybami i ziemniaki :)
Krzysiu witam serdecznie cichego czytelnika :D Mamy taką listę produktów powodujących wzrost kwasu moczowego we krwi i szpinak jest jednym z top-listy :)
Dario ja chyba po prostu nie lubię gotować :) A skoro W. lubi i robi to świetnie, to ja mu się nie będę plątać pod nogami :D

Dziś cały dzień w szkole. W. zgnębiony, bo stolarz, umówiony na dziś, znienacka powiedział, że jak mu z góry nie zapłacimy za całość prac, to on w ogóle nie przyjdzie. Facet, któremu oczywiście W. wielokrotnie d...ratował i narajał klientów. No cóż, kolejny raz okazuje się, że marzenia o życzliwej koegzystencji w lokalnych społecznościach można sobie w ...buty wsadzić. Mamy kiepski humor, wszytko się rozłazi, nie możemy domu uporządkować przez jakiegoś prymitywnego palanta, który po półtora miesiąca nie robienia nic, z wyjątkiem chlania gorzały, teraz żąda zapłaty z góry za coś, czego jeszcze nawet nie tknął. ;:223

W ogrodzie resztki śniegu, w ciemności zrobiłam kilka zdjęć.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

http://www.youtube.com/watch?v=C2NU98NZF8o ;:138 ;:138 ;:138
Kamil Stoch poprawił mi nastrój :) Słuszna jest linia naszej partii, że zbudowała Orliki ;:306
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Ech, Zuzi, to Ty jeszcze nie wiesz, że każdy dobry uczynek będzie ukarany?
Ale swoją drogą współczuję, bo ja dziś umówiłam się na mały remont z wyjątkowo (do tej pory) słownym facetem.
Gdyby mnie los obdarzył takim zdolnym i chętnym kucharzem, jak Twój W. byłabym pewnie szersza niż dłuższa.
Ale Ty masz dobrze... ;:224.

;:196 Jagoda
PS. Coś szarawa ta tegoroczna wiosna... a mojej, to całkiem jeszcze nie widać.
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zuza aleś łysemu foty machnęła...no no ;:224 Zachwycam się nim od kilku dni.... ;:173
Tak tak...danko smakowało...nie mogło być inaczej ;:333
Odnośnie tych fachowców, to ja już nie płace z góry...o nie nie....Za to chętnie umowę od razu spiszę, co niestety jakoś pozytywnie nie działa, bo właśnie dziwnym trafem im na tym nie zależy ,nie wiem dlaczego...
Mam nadzieje,że znajdziecie kogoś solidnego i względnie taniego :uszy
Miłej niedzieli :wit
Awatar użytkownika
krzysztofkhn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2008, o 09:21

Post »

Zaproponuj Panu wykonawcy " umowę o dzieło" i kary umowne za nie dotrzymanie terminu w znacznej kwocie za każdy dzień zwłoki.
W 2001 roku, jak czerwoni Millera doszli do władzy, uniosłem się honorem i podziękowałem za pracę.
Oj, ilu ja to "wspaniałych przyjaciół" straciłem. Ile osób z "biznesu" skreśliło moje nazwisko w kalendarzu !
Ot. Takie czasy, Tacy ludzie.
Serdecznie Pozdrawiam.

Krzysztof Khn.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”