Karnawał czas zabaw,dawniej to co najmniej dwie zabawy były zaliczone ,przeważnie fundowane przez zakłady pracy
w tym roku tzn. wczoraj też na takowej zabawie byliśmy,mój zakład pracy zorganizował zabawę karnawałową dla pracowników,bardzo ładnie ze strony szefostwa,ubawiliśmy się po pachy może nie do białego rana ale wystarczająco długo jak dla nas
Dzisiaj odpoczywam i nabieram sił na przyszły tydzień,
jeśli też chodzicie na zabawy karnawałowe to życzę miłego spędzania czasu
Ja bawię się a u mnie tylu gości, dziękuję kochani ,już odpowiadam
Marysiu,Alu,Tesiu,Teresko,Marzenko macie rację ,każde kwiatki zwykłe i niezwykłe są piękne ,tylko trzeba je kochać

, gazanie są śliczne ale tylko w dni słoneczne otwierają swoje kwiatki,w dni pochmurne są obrażone i zamykają się
Marzenko słyszę ze zaczynasz wysiewy a co wysiewasz najpierw
Marto pięknie witam , cieszę się że zaglądnęłaś do mnie , domeczek jak dla nas jest w sam raz,ogródka mogłoby być więcej bo tyle jeszcze bym chciała roślin ,że miejsca braknie, piękna właścicielka to trochę przesadziłaś
Kriss gazanie mam co roku ,kupuję gotowe sadzonki a one w gruncie pięknie się rozrastają,frezje prawdopodobnie nie zimują w gruncie ,trzeba je wykopywać jak mieczyki,ja tego nie zrobiłam ,bo zapomniałam więc na wiosnę sama się przekonam ,no i ty też bo posadziłeś jesienią ,jeśli Ci wyjdą to muszą mieć wilgotno i słonecznie,powodzenia w uprawie
Ewuniu gazanie nigdy same mi się nie wysiały
Alu super że wysiałaś sama gazanie,będziesz miała satysfakcję że sama wyhodowałaś

,ja frezje w zeszłym roku kupiłam tak z ciekawości i udało się ,kwiatki były i na dodatek pachnące,uwielbiam ich zapach
Jadziu tłuszcz z gęsi polecił mi znajomy, stosuję go do smarowania,bardzo dobrze rozgrzewa przy przeziębieniu klatkę piersiową ,gardło ,ja nawet smarowałam stopy
Ivonko frezja autentyczna z mojego ogrodu,jak wcześniej pisałam wsadziłam ją na wiosnę, w sierpniu ku mojemu zaskoczeniu już miała kwiaty, w tym roku jak spotkam w naszych ogrodniczych to też kupię
w podziękowaniu za odwiedzinki piwonie dla moich gości