Galeria.Dalie Stanisława cz.2
Re: Dalie Stanisława cz.2
Beato, mamy nadzieje, że na jednej wystawie Olsztyn nie poprzestanie i równie perfekcyjnie i z jeszcze większym rozmachem zostanie zorganizowana, z Pani pomocą, kolejna wystawa. Liczymy na to bardzo, bo zebraliście jako organizatorzy mnóstwo pochwał. Miłośnicy dalii z północnej części Polski byliby szczęśliwi, bo do Rybnika mają jednak za daleko. Jednym słowem - dziękujemy za już i prosimy o jeszcze. Serdecznie pozdrawiamy.
No i udanego balu!
No i udanego balu!
Pozdrawiam
Barbara
Barbara
Jeszcze raz chcę wszystkich zachęcić do zaprezentowania w naszym wątku zdjęć z Waszych daliowych ogrodów.
Dla dobrego przykładu i zachęty chcę dziś pokazać kwiaty z ogrodu daliowego Zenona W.
Zenon jest wielkim miłośnikiem dalii. Od wielu lat sadzi je w swoim ogrodzie, a pasję daliową odziedziczył po swojej mamie. Oczywiście wszystkie dalie w jego ogrodzie pochodzą od Stanisława. Były lata, w których w ogrodzie Zenona kwitło ponad 500 dalii! Ostatnio są sadzone nieco luźniej, bo niektóre już się bardzo rozrosły i rosną w kilku kępach.
Ale w dalszym ciągu jest to imponująca liczba krzaczków- ok. 350 szt. Rokrocznie Zenon odnawia kolekcję i wymienia ok. 100 szt. starych odmian na 100 nowych. Więc w jego ogrodzie nigdy nie jest nudno - zawsze kwitnie coś nowego, ciekawego i atrakcyjnego. Pasją do dalii "zaraził" już wielu przyjaciół, sąsiadów i znajomych na czele ze swoją rodziną. Oczywiście nie mogę przedstawić wszystkich okazów z jego ogrodu, ale trochę zdjęć się znajdzie...
Zapraszam w imieniu Zenona do jego prywatnego daliowego ogrodu w Łazach.

Dla dobrego przykładu i zachęty chcę dziś pokazać kwiaty z ogrodu daliowego Zenona W.
Zenon jest wielkim miłośnikiem dalii. Od wielu lat sadzi je w swoim ogrodzie, a pasję daliową odziedziczył po swojej mamie. Oczywiście wszystkie dalie w jego ogrodzie pochodzą od Stanisława. Były lata, w których w ogrodzie Zenona kwitło ponad 500 dalii! Ostatnio są sadzone nieco luźniej, bo niektóre już się bardzo rozrosły i rosną w kilku kępach.
Ale w dalszym ciągu jest to imponująca liczba krzaczków- ok. 350 szt. Rokrocznie Zenon odnawia kolekcję i wymienia ok. 100 szt. starych odmian na 100 nowych. Więc w jego ogrodzie nigdy nie jest nudno - zawsze kwitnie coś nowego, ciekawego i atrakcyjnego. Pasją do dalii "zaraził" już wielu przyjaciół, sąsiadów i znajomych na czele ze swoją rodziną. Oczywiście nie mogę przedstawić wszystkich okazów z jego ogrodu, ale trochę zdjęć się znajdzie...
Zapraszam w imieniu Zenona do jego prywatnego daliowego ogrodu w Łazach.

Pozdrawiam
Barbara
Barbara
Jeśli Barbaro zachęcasz do pokazywania dalii, to proszę -trochę dalii z mojego ogródka od pana Stanisława.
fernclif ilusion
ruskin diana
spartacus
bardzo mi się podoba ale NN
cornel
NN
bardzo ładne NN

Pozdrawiam Hania
Mój ogródek
Mój ogródek
Haniu, dziękuję.
Cieszę się, że ktoś zareagował na moje prośby i zaprezentował swoje dalie. Brakuje mi już oddechu na te nieustanne prezentacje...
Nie rozszyfruję w 100% Twoich NN - ta czerwono - biała na końcu to pewnie Checkers, a nad nią Explosion. Natomiast jasnopurpurowa z białym - nie wiem. Może Grzegorz albo Stanisław się wypowiedzą.
Z chęcią popatrzymy na kolejne fotografie naszych faworytek!
Cieszę się, że ktoś zareagował na moje prośby i zaprezentował swoje dalie. Brakuje mi już oddechu na te nieustanne prezentacje...
Nie rozszyfruję w 100% Twoich NN - ta czerwono - biała na końcu to pewnie Checkers, a nad nią Explosion. Natomiast jasnopurpurowa z białym - nie wiem. Może Grzegorz albo Stanisław się wypowiedzą.
Z chęcią popatrzymy na kolejne fotografie naszych faworytek!
Pozdrawiam
Barbara
Barbara
Dalie z ogrodu Zenona - cz. III

Na koniec parę zdjęć z widokiem ogólnym na ogród - na pierwszym i ostatnim zdjęciu tej części prezentacji właściciel kolekcji - p. Zenon.
Dziękujemy za zdjęcia!
Pozdrawiamy!

Na koniec parę zdjęć z widokiem ogólnym na ogród - na pierwszym i ostatnim zdjęciu tej części prezentacji właściciel kolekcji - p. Zenon.
Dziękujemy za zdjęcia!
Pozdrawiamy!

Pozdrawiam
Barbara
Barbara
- man211
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 paź 2007, o 08:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Fuzzy Wuzzy

Mam jednak prośbę aby dodać chociaż wielkość kwiatostanu i całej rośliny bardzo to jest ważne przy kilku tysiącach odmian dalii.
Zapraszam już dziś wszystkich miłośników tych pięknych kwiatów na wystawę dalii do Rybnika ,która odbędzie się prawdopodobnie ostatni weekend sierpnia.
Dalie Pana Zenka W. są boskie .Pana Zenka też zapraszam

Pozdrawiam Grzegorz
Kolekcja dalii ze Śląska Kolekcja dalii ze Śląska cz.2
Mój garnek Poszukuję dalii Lajkonik
Kolekcja dalii ze Śląska Kolekcja dalii ze Śląska cz.2
Mój garnek Poszukuję dalii Lajkonik
- alicjad31
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Panie Zenku brawo
piękna kolekcja pięknych kwiatów
Basiu Grzegorzu i wszyscy miłośnicy dalii wybaczcie ,że się z wami nie przywitałam
co teraz czynię Witajcie moi kochani

Basiu Grzegorzu i wszyscy miłośnicy dalii wybaczcie ,że się z wami nie przywitałam
co teraz czynię Witajcie moi kochani

Pozdrawiam Alicja
Grzegorzu, dzięki.
Na Ciebie zawsze można liczyć. Myślałam o Fuzzy- Wuzzy, ale płatki wydawały mi się nie postrzępione...
Wszystkie wystawy kwiatowe w Rybniku są zawsze znaczącym wydarzeniem w świecie miłośników kwiatów, a wystawa daliowa w szczególności. Ślązacy kochają kwiaty i to daje się odczuć nie tylko przy okazji wystaw. Mnóstwo ludzi angażuje swój czas, energię i pieniądze, aby te wystawy mogły się odbyć. Stanisław dowiedział się ostatnio, że w Czechach wystaw daliowych będzie coraz mniej ze względu na kłopoty finansowe. Zatem wystawa w Rybniku tym bardziej staje się ważna i prestiżowa.
Na Ciebie zawsze można liczyć. Myślałam o Fuzzy- Wuzzy, ale płatki wydawały mi się nie postrzępione...
Wszystkie wystawy kwiatowe w Rybniku są zawsze znaczącym wydarzeniem w świecie miłośników kwiatów, a wystawa daliowa w szczególności. Ślązacy kochają kwiaty i to daje się odczuć nie tylko przy okazji wystaw. Mnóstwo ludzi angażuje swój czas, energię i pieniądze, aby te wystawy mogły się odbyć. Stanisław dowiedział się ostatnio, że w Czechach wystaw daliowych będzie coraz mniej ze względu na kłopoty finansowe. Zatem wystawa w Rybniku tym bardziej staje się ważna i prestiżowa.
Pozdrawiam
Barbara
Barbara
-
- 50p
- Od: 9 sty 2012, o 00:19
Witam, Panie Zenku. Jestem pod wrażeniem tak bogatej kolekcji najpiękniejszych kwiatów lata. Gratuluję!
Dziękuję w imieniu daliomaniaków za prezentację zachwycających okazów. Mam świadomość, ile trzeba trudu, by osiągnąć taki efekt.
Życzę dalszych osiągnięć ogrodniczych i pozdrawiam...

Dziękuję w imieniu daliomaniaków za prezentację zachwycających okazów. Mam świadomość, ile trzeba trudu, by osiągnąć taki efekt.

Życzę dalszych osiągnięć ogrodniczych i pozdrawiam...
Magda
-
- 200p
- Od: 29 cze 2009, o 00:32
Odezwał się Stanisław i sprostował nasze typy co do zdjęć przedstawionych przez Hanię. Przedostatnia na zdjęciach - typowana przeze mnie na Explosion to Gladiator (podobno czasem się tak wybarwia), natomiast typ Grzegorza też nie był celny, bo to podobno dr Milos Gala. Haniu, odnotuj poprawki.
Wracając do wystawy dalii w Rybniku - żeby nie być gołosłowną w pochwałach, i żeby zachęcić Was do jej odwiedzenia w 2014 roku, zamieszczam trochę zdjęć z przedostatniej wystawy, w 2012 roku, bo z 2013 prezentowałam już zdjęcia w I cz. wątku. Dodam jeszcze jedną, bardzo istotną informację - jednym z najbardziej zaangażowanych w organizację wystawy jest zawsze Grzegorz. Napomknę, że równolegle z wystawą dalii corocznie w Rybniku odbywa się wystawa mieczyków.
Zapraszam do odwiedzenia strony Rybnickiego Klubu Miłośników Kwiatów:
http://rkmk.cyberdusk.pl/
Poniżej zdjęcia z wystawy dalii w 2012 r.

Oczywiście Stanisław wystawia swoje dalie w Rybniku i jest obecny w pierwszy dzień wystawy.
Poniżej Stanisław i jego ekspozycja.

Wracając do wystawy dalii w Rybniku - żeby nie być gołosłowną w pochwałach, i żeby zachęcić Was do jej odwiedzenia w 2014 roku, zamieszczam trochę zdjęć z przedostatniej wystawy, w 2012 roku, bo z 2013 prezentowałam już zdjęcia w I cz. wątku. Dodam jeszcze jedną, bardzo istotną informację - jednym z najbardziej zaangażowanych w organizację wystawy jest zawsze Grzegorz. Napomknę, że równolegle z wystawą dalii corocznie w Rybniku odbywa się wystawa mieczyków.
Zapraszam do odwiedzenia strony Rybnickiego Klubu Miłośników Kwiatów:
http://rkmk.cyberdusk.pl/
Poniżej zdjęcia z wystawy dalii w 2012 r.

Oczywiście Stanisław wystawia swoje dalie w Rybniku i jest obecny w pierwszy dzień wystawy.
Poniżej Stanisław i jego ekspozycja.

Pozdrawiam
Barbara
Barbara
Dziękuję Wybitnym Znawcom w rozpoznaniu moich dalii.Obejrzeć taką wystawę w Rybniku to marzenie.Ode-mnie do Rybnika daleko.Kiedyś to i w Warszawie w Łazienkach organizowali wystawy kwiatów,a teraz to nic się nie dzieje.
Pozdrawiam Hania
Mój ogródek
Mój ogródek
- rys11
- 200p
- Od: 11 wrz 2012, o 12:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Witam wszystkich miłośników dalii!
Jest to wspaniały wątek o daliach kol. Stanisława Lipienia redagowany przez "BarbaręR". Można w nim zobaczyć zdjęcia i opisy wspaniałych dalii jego produkcji.Koleżanka Basia (BarbaraR) również dodała zdjęcia dalii i ogrodu p.Zenona, który również posiada dużą kolekcję tych pięknych kwiatów lata i jesieni.Zachęcony przez Basię by wspólnie razem z Wami redagować ten wątek daliowy, postanowiłem dodać tu kilka zdjęć z mojego małego ogródka na ROD w Poznaniu.
To zdjęcie pokazuje wszystkie moje dalie z 2013r to 96 odmian dalii.

Jest to wspaniały wątek o daliach kol. Stanisława Lipienia redagowany przez "BarbaręR". Można w nim zobaczyć zdjęcia i opisy wspaniałych dalii jego produkcji.Koleżanka Basia (BarbaraR) również dodała zdjęcia dalii i ogrodu p.Zenona, który również posiada dużą kolekcję tych pięknych kwiatów lata i jesieni.Zachęcony przez Basię by wspólnie razem z Wami redagować ten wątek daliowy, postanowiłem dodać tu kilka zdjęć z mojego małego ogródka na ROD w Poznaniu.
To zdjęcie pokazuje wszystkie moje dalie z 2013r to 96 odmian dalii.

Serdecznie pozdrawiam.Ryszard:)
- rys11
- 200p
- Od: 11 wrz 2012, o 12:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Serdecznie pozdrawiam.Ryszard:)